reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny :)
Miałam mieć dzisiaj prenatalne. @Dzoannna dzięki za pamięć :) Przeniesione są na jutro, bo popsuł się sprzęt do USG :mad: Mam nadzieję, że nie będzie za późno (13+3).
Dzisiaj od kiedy mąż mnie obudził telefonem akurat jak wpadałam w fazę REM ;) jestem na zmianę wściekła i płaczę. Nie mają ci nasi panowie lekko. Trudno, niech się przyzwyczajają :D

Dziewczyny testujące - cierpliwości życzę.

Oki to czekamy jutro ja dobre wiesci:)
Relaksuj sie i niczym nie przejmuj[emoji3] to Twoj czas[emoji3][emoji3][emoji3]

Dziewczyny którym się udało.
Czy miałyście podwyższoną temperaturę?

Jesli mierzysz temperature caly cykl to po owulacji powinnas zaobserwowac skok. Z temperatura jest tak ze zawsze w 2 polowie cyklu utrzymuje sie wyzsza do miesiaczki, przed ktora spada. Ma to zwiazek z progesteronem.
Jesli doszlo do zaplodnienia to 18 dni podwyzszonej temperatury po zauwazonym skoku jest potwierdzeniem ciazy.
Ja mierzylam temperature i nawet jesli nie zaszlam w ciaze to juz po spadku widzialam ze nie ma co testu robic - okres przychodzil.

Ale to mierzenie musi byc regularne, ta sama pora, miejsce w ciele, termometr.

Polecam bo fajnie widac na wykresach owulacje (pojawiajacy sie w ciele progesteron - po owulacji rosnacy - podnosi temperature, a jego spadek w przypadku braku ciazy - obniza temp a to znak ze idzie miesiaczka)

Czy któraś miała tak że biorąc progesteron chodziła co chwilę do toalety ja dziś spawdzilam z zegarkiem na reki chodzę średnio co 30-40minut do łazienki ( na pewno nie przeziębiłem pęcherza )

Czy któraś miała tak że biorąc progesteron chodziła co chwilę do toalety ja dziś spawdzilam z zegarkiem na reki chodzę średnio co 30-40minut do łazienki ( na pewno nie przeziębiłem pęcherza )
Pęcherz piecze i chodzi się częściej.
Ja to z łazienki prawie nie wychodziłam wręcz tam koczowałam.
Żurawina dużo żurawiny w każdej postaci i wszystko co ma Wit C.

Jesli mierzysz temperature caly cykl to po owulacji powinnas zaobserwowac skok. Z temperatura jest tak ze zawsze w 2 polowie cyklu utrzymuje sie wyzsza do miesiaczki, przed ktora spada. Ma to zwiazek z progesteronem.
Jesli doszlo do zaplodnienia to 18 dni podwyzszonej temperatury po zauwazonym skoku jest potwierdzeniem ciazy.
Ja mierzylam temperature i nawet jesli nie zaszlam w ciaze to juz po spadku widzialam ze nie ma co testu robic - okres przychodzil.

Ale to mierzenie musi byc regularne, ta sama pora, miejsce w ciele, termometr.

Polecam bo fajnie widac na wykresach owulacje (pojawiajacy sie w ciele progesteron - po owulacji rosnacy - podnosi temperature, a jego spadek w przypadku braku ciazy - obniza temp a to znak ze idzie miesiaczka)
No właśnie nie mierze tylko bardzo źle się czułam w niedziele i wczoraj.
Mam końcówkę przeziębienia, dopadła mnie migrena a dotego było niskie ciśnienie. Jak się przeziębiam zawsze mam temperaturę niską ok 35.5 nawet.A teraz 37.2 dlatego jestem zaskoczona tym

No właśnie nie mierze tylko bardzo źle się czułam w niedziele i wczoraj.
Mam końcówkę przeziębienia, dopadła mnie migrena a dotego było niskie ciśnienie. Jak się przeziębiam zawsze mam temperaturę niską ok 35.5 nawet.A teraz 37.2 dlatego jestem zaskoczona tym

U mnie zawsze po iui - po owu mam wyższa temp i często jest w okolicach 37,1 nie zwiastuje to udanego cyklu a to ze progesteron działa - podwyższa podstawowa temp ciała jak w inkubatorze. W dniu okresu temp spada. Jak zaszłam w ciąże temp utrzymywała się dłużej plus brak okresu. Potem poroniłam - biochemiczna

reklama
Do góry