reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć! Jestem tu nowa...
Nie wytrzymuję czekania i postanowiłam poszukać forum, gdzie są inne kobiety po IUI,

Jestem po mojej pierwszej IUI. Miałam tydzień temu, tj. w 15 dc, cykl stymulowany letrozolem, dostałam zastrzyk na pęknięcie i kolejnego dnia iui. Lekarka powiedziała, że za 10 dni mam zrobić test ciążowy, czyli w najbliższy piątek.. zastanawiam się czy to nie za szybko...??
Biorę też duphaston...

I jeszcze cały czas chce mi się siku i jestem rozdrażniona, przez co wkurza mnie nawet naleśnik, który nie chce się przewrócić na drugą stronę na patelni :D no i mam podwyższoną temperaturę, nawet 37,2...

Pozdrawiam Was :)

reklama
Cześć! Jestem tu nowa...
Nie wytrzymuję czekania i postanowiłam poszukać forum, gdzie są inne kobiety po IUI,

Jestem po mojej pierwszej IUI. Miałam tydzień temu, tj. w 15 dc, cykl stymulowany letrozolem, dostałam zastrzyk na pęknięcie i kolejnego dnia iui. Lekarka powiedziała, że za 10 dni mam zrobić test ciążowy, czyli w najbliższy piątek.. zastanawiam się czy to nie za szybko...??
Biorę też duphaston...

I jeszcze cały czas chce mi się siku i jestem rozdrażniona, przez co wkurza mnie nawet naleśnik, który nie chce się przewrócić na drugą stronę na patelni :D no i mam podwyższoną temperaturę, nawet 37,2...

Pozdrawiam Was :)
10 dni po to trochę za wcześnie wg mnie. Ja miałam wskazanie, że mam zrobić betę po 14 dniach. Nie było mnie w tym czasie w rodzinnym mieście i zrobiłam test ciążowy - wyszła bladziutka druga kreseczka. Później przez dwa kolejne powtarzałam i była ciemniejsza, ale nie na tyle, żebym była na 100% pewna. W 17 dniu po mialam betę w okolicach 370 o ile dobrze pamiętam.

10 dni po to trochę za wcześnie wg mnie. Ja miałam wskazanie, że mam zrobić betę po 14 dniach. Nie było mnie w tym czasie w rodzinnym mieście i zrobiłam test ciążowy - wyszła bladziutka druga kreseczka. Później przez dwa kolejne powtarzałam i była ciemniejsza, ale nie na tyle, żebym była na 100% pewna. W 17 dniu po mialam betę w okolicach 370 o ile dobrze pamiętam.

:( to nie rozumiem dlaczego mam zrobic test po 10 dniach :(
A miałaś tak po pierwszej iui?
A te objawy? Sikanie, rozdrażnienie, podwyższona temperatura...

:( to nie rozumiem dlaczego mam zrobic test po 10 dniach :(
A miałaś tak po pierwszej iui?
A te objawy? Sikanie, rozdrażnienie, podwyższona temperatura...
Po pierwszej miałam wszystkie objawy ciążowe. Wydawało mi się, niestety :(
Po drugim IUI oprócz tego, że byłam bardzo senna, jeszcze zanim potwierdziłam to testem, nie było żadnych objawów i nawet jak zobaczyłam test to trudno było mi uwierzyć w jego "prawdomówność" ;) Zresztą - co tu dużo mówić. Do teraz nie mam jakiś szczególnych objawów oprócz coraz bardziej wystającego brzucha :D

Po pierwszej miałam wszystkie objawy ciążowe. Wydawało mi się, niestety :(
Po drugim IUI oprócz tego, że byłam bardzo senna, jeszcze zanim potwierdziłam to testem, nie było żadnych objawów i nawet jak zobaczyłam test to trudno było mi uwierzyć w jego "prawdomówność" ;) Zresztą - co tu dużo mówić. Do teraz nie mam jakiś szczególnych objawów oprócz coraz bardziej wystającego brzucha :D

Zazdroszczę Ci tego brzucha ☺☺☺

I sama nie wiem czy mam robić ten test w 10 dniu czy poprosić o kolejną receptę na duphaston i zaczekać z tym testem...

Ja jestem już po prenatalnych. Wszystko w porządku :D Doktor wszystko pięknie wymierzył. Młody (taaaak, widziałam i nikt mi nie wmówi, że to to nie to ;) ) 75 mm. Przezierność 2,4. Generalnie wszystko w normie. Z wykresów raczej w środkowych granicach. Za tydzień wyniki z krwi.

Ja jestem już po prenatalnych. Wszystko w porządku :D Doktor wszystko pięknie wymierzył. Młody (taaaak, widziałam i nikt mi nie wmówi, że to to nie to ;) ) 75 mm. Przezierność 2,4. Generalnie wszystko w normie. Z wykresów raczej w środkowych granicach. Za tydzień wyniki z krwi.

Super ze wszystko dobrze:) gratulacje synka. Mi też jak pokazał na samym początku ze to chłopak to już sama widziałam na kolejnych usg ze się nie myli i tak już do końca był chłopiec:)
Byle zdrowe to najważniejsze :)

Nawet teraz jak juz myślimy o drugim to mi wszystko jedno czy byłby chłopiec czy dziewczynka byle zdrowe.
Wczoraj byliśmy na bioderkach i lekarz powiedział ze ma idealne bioderka i więcej przychodzić nie musimy. Dziś miał szczepienie i pani doktor zbadala go od stóp do głów i tez powiedziała ze jest idealny. Dumni jesteśmy z naszego skarba ze zdrowo rośnie a skończył 6 tygodni i waży 5870:)

Cały czas się tylko zastanawiam czy z drugim uda nam się tak poprostu czy znów będziemy podchodzić do iui. Dopiero za miesiąc mam kontrolę u endokrynolog ciekawe jak po porodzie hormony bo podobno szaleją. Mąż juz by chciał drugie zmajstrowac a ja chciałabym chociaż pół roku odczekać tak też ginekolog powiedział. Ja wiem ze za młoda juz nie jestem i nie ma na co czekać biorąc pod uwagę nasze problemy z pierwszą ciąża. Ale teraz skupiam się na naszym maluszku;)

Zazdroszczę Ci tego brzucha ☺☺☺

I sama nie wiem czy mam robić ten test w 10 dniu czy poprosić o kolejną receptę na duphaston i zaczekać z tym testem...

Ja pierwszy test zrobiłam w 13 dniu po iui. Wyszła bladziutka kreska wiec 14 dzień leciałam na betę i znów test żeby sprawdzić czy kreska mocniejsza będzie ☺
Moje objawy po iui były typowe na okres. Plus częstsze siku i sennosc. Trzymam kciuki

reklama
Do góry