reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Co do tej zdrowej diety to oczywiście bez fast foodów, i produktów wysokoprzetworzonych lub półprzetworzonych jak np: marynowane mięso.
Bez białego cukru i syropu glukozowo-fruktozowego i innych cukrzaków, bez słodyczy, słodkich napojów, lodów, jogurtów smakowych itd. dozowlony ksylitol stewia erytrol
Bez słonych przekąsek wiadomo.
Dużo warzyw najlepiej surowych.
Nabiał, mięso, jaja najlepiej eko od rolnika - jeśli masz kontakty.
Według mojej dietetyk - wędlinom mówimy nie! Marynujemy i pieczemy mięsko i ciach na kanapki.
Pszenicy też mówimy nie! podobno jest mocno zmodyfikowana i sieje spustoszenie w ograniźme, a więc z pieczywa tylko żytnie 100% n zakwasie, makarony bez przenicy, żytnie lub gryczane,
Dużo zdrowych tłuszczy:siemię lniane, orzechy różnej maści, avokado, dobrej jakości oleje i oliwy, olej kokosowy, ryby oceaniczne nie duże (raczej nie rekin, łosoś, marlin).
Patrz na skład wszystkich produktów im krótszy tym lepszy :D
To tak w skrócie... jeśli Cię nie przerażają koszta polecam wizytę u dobrego dietetyka :)
Zmieniłam diete z mężem na bardzo podobna, jedynie mąke uzywalam zwykła bo za cholere nie wychodziły mi ciasta i nalesniki z innej [emoji854] i ja uważam, że dzieki temu miedzy innymi udało nam się zajsc w ciąże [emoji4] polecam, wcale nie jest to takie poswiecie i koszty. I dodatkowo moj zoladek odpoczal. Mineły zgagi, wzdecia, a mężowi.. Krwawe wizyty w toalecie.. [emoji58]

reklama
Zmieniłam diete z mężem na bardzo podobna, jedynie mąke uzywalam zwykła bo za cholere nie wychodziły mi ciasta i nalesniki z innej [emoji854] i ja uważam, że dzieki temu miedzy innymi udało nam się zajsc w ciąże [emoji4] polecam, wcale nie jest to takie poswiecie i koszty. I dodatkowo moj zoladek odpoczal. Mineły zgagi, wzdecia, a mężowi.. Krwawe wizyty w toalecie.. [emoji58]

Hmm wg mojej oceny odzywiam sie dosc zdrowo, ale moze nie do konca albo za malo... nie wiem...

Hmm wg mojej oceny odzywiam sie dosc zdrowo, ale moze nie do konca albo za malo... nie wiem...
No my to tak jedlismy roznie. Ale byla smietana, biale pieczywo, pszenny makaron, majonez, wieprzowina itp i na prawde bez tego jest niebo a ziemia [emoji4] i M. schudl 10kg. Nie był jakia gruby, ale brzuszek piwny i cycki juz mu zaczely opadac i sie wystarszyl ze bedzie taki spadlak a tu dopiero 30 lat i wzial sie za siebie [emoji4]

Ja już po wizycie. Nasiedziałam się bo lekarka się spóźniła i mimo, że byłam 15 min wcześniej to i tak byłam ósma dopiero. I przeraziłam się bo same starsze panie do niej, a te młodsze to tak jak ja w zastępstwie od mojego doktorka. Ale suma sumaru miło się zaskoczyłam bo lekarka była bardzo miła! Zbadała mnie ginekologicznie i zrobiła usg. Pokazała dzidzie i jest taaaaka piękna! Płakać mi się chce ciągle bo to najpiekniejszy widok jaki w życiu widziałam! Ma takie piękne nóżki i buzie! Juz nie chude patyki tylko normalne kitajce do schrupania, pięknie się wiercił i serduszko ładnie bije [emoji4] ogólnie z dzidzią wszystko ok. Niestety nie mam zdjęcia , nie znam dalej płci i nie wiem ile waży ani nic bo pytała o prenatalne i mówiłam, że niedługo mam mieć to mówiła, że wtedy lekarz wszystko powie. No już trudno poczekam [emoji4] ale na gołe oko widziałam, że urósł baaaardzo od ostatniej wizyty, to już się nie mieścił w kadrze [emoji16] zakochałam się [emoji7][emoji7][emoji7] moje dzieciątko kochane [emoji173][emoji173][emoji173]
Niestety mocz mam kiepski muszę zrobić posiew. I ciśnienie oczywiście wysokie jak zwykle przy wizycie [emoji23] no i pytałam czy to normalne, że tak nisko czuje, pokazałam jej gdzie i powiedziała, że jak najbardziej normalne bo macica jest nisko.
Teraz spokojnie czekam na prenatalne [emoji4]
Świetnie Kochana [emoji4][emoji4] cieszę się ogromnie, że maluszek rośnie i jest zdrowy [emoji7][emoji7] oby tak dalej [emoji4]

Ja już po wizycie. Nasiedziałam się bo lekarka się spóźniła i mimo, że byłam 15 min wcześniej to i tak byłam ósma dopiero. I przeraziłam się bo same starsze panie do niej, a te młodsze to tak jak ja w zastępstwie od mojego doktorka. Ale suma sumaru miło się zaskoczyłam bo lekarka była bardzo miła! Zbadała mnie ginekologicznie i zrobiła usg. Pokazała dzidzie i jest taaaaka piękna! Płakać mi się chce ciągle bo to najpiekniejszy widok jaki w życiu widziałam! Ma takie piękne nóżki i buzie! Juz nie chude patyki tylko normalne kitajce do schrupania, pięknie się wiercił i serduszko ładnie bije [emoji4] ogólnie z dzidzią wszystko ok. Niestety nie mam zdjęcia , nie znam dalej płci i nie wiem ile waży ani nic bo pytała o prenatalne i mówiłam, że niedługo mam mieć to mówiła, że wtedy lekarz wszystko powie. No już trudno poczekam [emoji4] ale na gołe oko widziałam, że urósł baaaardzo od ostatniej wizyty, to już się nie mieścił w kadrze [emoji16] zakochałam się [emoji7][emoji7][emoji7] moje dzieciątko kochane [emoji173][emoji173][emoji173]
Niestety mocz mam kiepski muszę zrobić posiew. I ciśnienie oczywiście wysokie jak zwykle przy wizycie [emoji23] no i pytałam czy to normalne, że tak nisko czuje, pokazałam jej gdzie i powiedziała, że jak najbardziej normalne bo macica jest nisko.
Teraz spokojnie czekam na prenatalne [emoji4]
hurra że z dzidzią wszystko w porządku

A my właśnie z Miska wróciliśmy z ktg. Od soboty czulam skurcze dołem brzucha ale były nieregularne, jednak dzisiaj mnie zaczęło to trochę martwić bo mała się strasznie napina. Są skurcze, nieregularne ale dość mocne, na razie nie mam się co martwić. Położna zmacala brzuch i stwierdziła, że Miska to dość duży okaz i wydaje jej się, że skończy się cc. W piątek mam wizytę u gina to będziemy się ważyć i wtedy ustalać co robimy [emoji6]

No my to tak jedlismy roznie. Ale byla smietana, biale pieczywo, pszenny makaron, majonez, wieprzowina itp i na prawde bez tego jest niebo a ziemia [emoji4] i M. schudl 10kg. Nie był jakia gruby, ale brzuszek piwny i cycki juz mu zaczely opadac i sie wystarszyl ze bedzie taki spadlak a tu dopiero 30 lat i wzial sie za siebie [emoji4]

No to w sumie u nas tez to jest... biale pieczywo (ja malo, on czesto), smietana, pszenny makaron, majonez (ja kocham!) wieprzowina tez idzie... :(
A kawy nie pijesz?
To same warzywa zostaja chyba...

reklama
No to w sumie u nas tez to jest... biale pieczywo (ja malo, on czesto), smietana, pszenny makaron, majonez (ja kocham!) wieprzowina tez idzie... :(
A kawy nie pijesz?
To same warzywa zostaja chyba...
A gdzie tam, nawet ostatnio pisałam znajomej jadłospis przykładowy [emoji4]
Śmietana na jogurt naturalny
Chleb na żytni
Makaron na pełnoziarnisty
Zamiast majonezu do sałatek to sosy musztardowe albo jogurt greci - smakuja duzo lepiej!
Na kanapke sosik czosnikowy zrobic zamiast majo majo
Na prawde jest masa alternatyw i są wiele smaczniejsze [emoji4]

Do góry