kochanka328
Fanka BB :)
miłego dnia dziewczyny u nas pochmurnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej! Przepraszam że się wtrące, dawno mnie tu nie było ale podczytuje ten wątek. Mam zdiagnozowaną endometrioze w otrzewnej. O ile mi wiadomo to endometriozy się nie leczy, to choroba nieuleczalna. Można ją tylko wyciszyć lekami np. wprowadzając sztuczną menopauzę. Ja przez 3 mies. brałam Visanne i nie miałam okresu, a za 3 opakowania płaciłam niecałe 10 zł. Po odstawieniu przez kilka miesięcy miałam okres bezbolesny ale już ostatnie 3 cykle znów ból powrócił. By zdiagnozować czy masz endometriozę polecam laparoskopie. Ja już przeszłam 2A powiedzcie mi czy znacie ten lek na endometriozę - jest dosyć drogi - ok 350 pln - jeśli tak to gdzie go kupujecie?
O masz może to był jajanikCześć Dziewczyny. Ciesze się dobrymi wiesciami od przyszłych Mamus ;-) wybrałam się dziś do ginekologa na nfz. Powiem Wam ze to niezła parodia. Zrobił mi usg na moja prośbę. Stwierdził że w 20 dc sensu to nie ma. Ale zrobił. Na usg endometrium juz grube i prawidłowe. Zauważył jeszcze 1 pęcherzyk. Rozmiaru nie mierzył ... stwierdził że ...cytuje " jak to ten pęcherzyk to miesiączka będzie ho ho daleko" nosz ręce mi opadły. Juz o nic nie pytalam. Kazał przyjść 10-14 dc żeby zobaczyć czy rosną pecherzyki. Płodne miałam na pewno w tym cyklu bo sluz mi dawał się we znaki. Do tego stukanie jajnika ;-) no ale cóż to za pęcherzyk mam nie wiem. Jakieś pomysły ?
Zmienili mi termin połówkowych bo dr ma urlop i będę miała 18.09 zmienisz poproszę? dziękuję28.08: @kochanka328 - wizyta u Paśnika
30.08: @nuna85 - monitoring cyklu, @Artemida90 - monitoring cyklu.
31.08: @Evelevel - wizyta u gin
Sierpień - @agawid - starania naturalne
03.09: @LolaLolina - monitoring cyklu, @moon333 - monitoring przed IUI
06.09: @Evelevel - Termin Porodu![emoji64] , @anolianna - wizyta u gin
07.09: @agatgagat - połówkowe
08.09: @SOSENKA90 - testowanie!!! [emoji4]
12.09: @zuzik85 - wizytau gin
20.09: @agatgagat - wizyta u gin
25.09: @redferrari - połówkowe
24.10: @zuzik85 - Termin Porodu![emoji64][emoji64]
26.10: @HiperNova - Termin Porodu![emoji64]
07.11: @Marzena87 - Termin Porodu![emoji64]
16.12: @anolianna - Termin Porodu![emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu![emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu![emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji64]
Ktoś jeszcze do kalendarza?
Miłego dnia dziewczynki[emoji295]
@zuzik85, a Ty co miałaś wczoraj za wizyte?
Hej! Przepraszam że się wtrące, dawno mnie tu nie było ale podczytuje ten wątek. Mam zdiagnozowaną endometrioze w otrzewnej. O ile mi wiadomo to endometriozy się nie leczy, to choroba nieuleczalna. Można ją tylko wyciszyć lekami np. wprowadzając sztuczną menopauzę. Ja przez 3 mies. brałam Visanne i nie miałam okresu, a za 3 opakowania płaciłam niecałe 10 zł. Po odstawieniu przez kilka miesięcy miałam okres bezbolesny ale już ostatnie 3 cykle znów ból powrócił. By zdiagnozować czy masz endometriozę polecam laparoskopie. Ja już przeszłam 2
ślepam Dziękuję!Dopisałam przecież