reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć dziewczyny,

Tak jak pisałam wcześniej, nie dostałam @ po inseminacji. A że owulacja była stymulowana, to @ powinien być wcześniej niż zwykle. Zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Planowo @ powinien byc za kilka dni, ale chce poczekać jeszcze te kilka dni i wtedy zrobie badanie krwi. Ale zauważyłam (nie chce się nakręcać, że się udało), że nie mam apetytu i jakaś taka dziwnie spokojna jestem. A przyznam, ze raczej jestem nerwowa i wszystko mnie denerwuje. Ale odczuwam jakiś taki dziwny błogi spokój jak nigdy ;)
Czy wy tak miałyście w pierwszych dniach ciąży? Dodam, że moja mama przy dwóch ciążach nie miała żadnych objawów, dosłownie żadnych. Więc może i mnie ominą.
A ile masz dni po IUI przypomnij?

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, to że cykl jest stymulowany nie powoduje, że okres przychodzi wcześniej. Jeśli nie masz problemów z długością cyklu to przychodzi normalnie. Jeśli więc okres masz mieć za kilka dni to w jego okolicy powinnaś zrobić test. Albo ok. 14 dni od owulacji.

Cześć,

Źle mnie zrozumiałaś ;) Mówiąc, ze okres ma być wcześniej miałam na myśli 'wcześniej niż oczekiwany'. Mam regularne cykle, ale 40 dniowe. Więc planowo okres powinien być 18/03. Ale, że owulacja była stymulowana to okres powinien być ok 14-16 dni po owulacji. IUI było 23/02, więc okres powinien być kilka dni temu. Okresu nie było, test negatywny.... Mam nadzieje, ze w miarę jasno opisałam sytuacje :)

Cześć,

Źle mnie zrozumiałaś ;) Mówiąc, ze okres ma być wcześniej miałam na myśli 'wcześniej niż oczekiwany'. Mam regularne cykle, ale 40 dniowe. Więc planowo okres powinien być 18/03. Ale, że owulacja była stymulowana to okres powinien być ok 14-16 dni po owulacji. IUI było 23/02, więc okres powinien być kilka dni temu. Okresu nie było, test negatywny.... Mam nadzieje, ze w miarę jasno opisałam sytuacje :)
Witaj!
A czy po iui bierzesz jakieś leki, progesteron? Bo one też mogą mieć wpływ że @ jeszcze nie przyszła. Najlepiej idź na betę :)

Witaj!
A czy po iui bierzesz jakieś leki, progesteron? Bo one też mogą mieć wpływ że @ jeszcze nie przyszła. Najlepiej idź na betę :)

Nie biorę żadnych leków. Progesteron miałam sprawdzany tydzień po iui i wszystko było w normie.

W sumie u mnie to chyba game over w tym cyklu ☹️ Dzisiaj dostałam @. Z jednej strony to dobrze, bo już za kilka dni znów będę brała clomid i można znów myśleć o iui. Ale nie wiem czy się wyrobimy w czasie, bo wyjeżdżamy. I chyba w tym cyklu spróbujemy naturalnie

Nie biorę żadnych leków. Progesteron miałam sprawdzany tydzień po iui i wszystko było w normie.

W sumie u mnie to chyba game over w tym cyklu [emoji852]️ Dzisiaj dostałam @. Z jednej strony to dobrze, bo już za kilka dni znów będę brała clomid i można znów myśleć o iui. Ale nie wiem czy się wyrobimy w czasie, bo wyjeżdżamy. I chyba w tym cyklu spróbujemy naturalnie
A jaki u Was problem?
Na jakim pęcherzyku (ile mm?) była robiona IUI i jak tam nasienie Twojego emka?

W sumie u mnie to chyba game over w tym cyklu ☹️ Dzisiaj dostałam @. Z jednej strony to dobrze, bo już za kilka dni znów będę brała clomid i można znów myśleć o iui. Ale nie wiem czy się wyrobimy w czasie, bo wyjeżdżamy. I chyba w tym cyklu spróbujemy naturalnie
Przykro mi, że się rozczarowałaś, ale ważne że idziesz do przodu i myślisz pozytywnie :)

Artemida jest w Bialymstoku. U mnie w Bocianie koszt in vitro 6tysiecy + leki. Babeczka na recepcji powiedziała mi , że w 10 tysiącach powinniśmy się zmieścić
Bardzo dobra cena ! Ja teraz jak się nie uda iui też będę się szykowala do inv [emoji6]

Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam ,a potem jeszcze chwilę ... I każdą kolejną tez zaczekam !... [emoji188][emoji177][emoji271]

reklama
A jaki u Was problem?
Na jakim pęcherzyku (ile mm?) była robiona IUI i jak tam nasienie Twojego emka?

U nas problem jest taki, ze mam długie cykle i pęcherzyk nie rośnie wystarczajaco. Przy tym IUI pęcherzyk mial 20mm. Po zabiegu dostałam jeszcze zastrzyk, aby mieć pewność, ze pęcherzyk pęknie. Z nasieniem mojego męża nie ma żadnych problemów. Szczerze, to pani doktor była zachwycona jego wynikami ;)

Więc tak myśle, że może to jakaś blokada psychiczna.

Do góry