reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
U nas problem jest taki, ze mam długie cykle i pęcherzyk nie rośnie wystarczajaco. Przy tym IUI pęcherzyk mial 20mm. Po zabiegu dostałam jeszcze zastrzyk, aby mieć pewność, ze pęcherzyk pęknie. Z nasieniem mojego męża nie ma żadnych problemów. Szczerze, to pani doktor była zachwycona jego wynikami ;)

Więc tak myśle, że może to jakaś blokada psychiczna.
A od jakiego czasu się staracie?

Dziwi mnie, że zastrzyk dopiero po zabiegu dostałaś bo my tu wszystkie tak 24-36h przed sama inseminacja. Ja np w pon miałam pęcherzyk 20mm, wieczorem brałam zastrzyk, a w środę była IUI. Tak jakby trochę za wcześnie moim zdaniem to IUI zrobiła u Ciebie, chyba ze miałaś potwierdzone że pękają Ci przy takiej wielkości.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A od jakiego czasu się staracie?

Dziwi mnie, że zastrzyk dopiero po zabiegu dostałaś bo my tu wszystkie tak 24-36h przed sama inseminacja. Ja np w pon miałam pęcherzyk 20mm, wieczorem brałam zastrzyk, a w środę była IUI. Tak jakby trochę za wcześnie moim zdaniem to IUI zrobiła u Ciebie, chyba ze miałaś potwierdzone że pękają Ci przy takiej wielkości.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Staramy się tak od połowy 2015 roku z przerwami.
Miałam dwa zastrzyki, jeden dzień wcześniej i za 24 godziny IUI, a następny zaraz po. Była to nasza pierwsza inseminacja, więc wielkich nadziei nie miałam. Ale i tak troche rozczarowałam się, bo mimo wszystko myślałam, ze się uda.

Dziewczyny mam pytanie. Czy mimo tego, że test był negatywny to mogłam być w ciąży. I teraz to krwawienie to nie @, tylko samoistne poronienie. Nie przypomina to @. Krew jest dziwnie gęsta, śluzowata. I leje się ze mnie tylko jak idę do toalety. Podpaska jest czysta cały czas. I wyglada, że to już koniec. Bo dzisiaj krew jest brązowa. A tak mam w ostatni dzień @. Już sama nie wiem

Dziewczyny mam pytanie. Czy mimo tego, że test był negatywny to mogłam być w ciąży. I teraz to krwawienie to nie @, tylko samoistne poronienie. Nie przypomina to @. Krew jest dziwnie gęsta, śluzowata. I leje się ze mnie tylko jak idę do toalety. Podpaska jest czysta cały czas. I wyglada, że to już koniec. Bo dzisiaj krew jest brązowa. A tak mam w ostatni dzień @. Już sama nie wiem
Hey,
Myślę że nie ma co się doszukiwać ... przyjowalas leki i organizm może dlatego tak reaguje ... każda z nas działa inaczej [emoji6]
A teraz podchidzicie obrazy do kolejnej iui?

Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam ,a potem jeszcze chwilę ... I każdą kolejną tez zaczekam !... [emoji188][emoji177][emoji271]

Hey,
Myślę że nie ma co się doszukiwać ... przyjowalas leki i organizm może dlatego tak reaguje ... każda z nas działa inaczej [emoji6]
A teraz podchidzicie obrazy do kolejnej iui?

Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam ,a potem jeszcze chwilę ... I każdą kolejną tez zaczekam !... [emoji188][emoji177][emoji271]

Wiem, wiem! Nie ma co się doszukiwać. Ale już wcześniej brałam te same leki i nigdy organizm tak nie reagował i w sumie jutro powinnam znów zacząć brać clomid. I nie wiem co robić, bo wyglada, ze dzisiaj to ostatni dzień @.
Będziemy dalej próbować IUI. Ale od następnego cyklu. Teraz spróbujemy naturalnie owulacja powinna być (chyba) w czasie świąt, wiec chyba sobie darujemy chodzenie po lekarzach

Wiem, wiem! Nie ma co się doszukiwać. Ale już wcześniej brałam te same leki i nigdy organizm tak nie reagował i w sumie jutro powinnam znów zacząć brać clomid. I nie wiem co robić, bo wyglada, ze dzisiaj to ostatni dzień @.
Będziemy dalej próbować IUI. Ale od następnego cyklu. Teraz spróbujemy naturalnie owulacja powinna być (chyba) w czasie świąt, wiec chyba sobie darujemy chodzenie po lekarzach
Kurcze ,może endometrium wychodowalas solidne i dlatego taka @ ... może skonsultuj z lekarzem chociaż telefonicznie jak masz wątpliwości?

4 kwietnia wizyta organizacyjna do in vitro ! Mam nadzieje, że mnie stad nie wyrzucicie, bo nie chce isc na inny wątek, tu jest moje miejsce :p Pani na recepcji powiedziała mi że in vitro wymagają tylko badanie wirusologiczne, czy dla swojego swietego spokoju powinnam zrobic kariotyp i amh?

4 kwietnia wizyta organizacyjna do in vitro ! Mam nadzieje, że mnie stad nie wyrzucicie, bo nie chce isc na inny wątek, tu jest moje miejsce :p Pani na recepcji powiedziała mi że in vitro wymagają tylko badanie wirusologiczne, czy dla swojego swietego spokoju powinnam zrobic kariotyp i amh?
U mnie amh było wymagane bo wtedy też wiadomo jak stymulować, ale to już na pierwszej wizycie kazano zrobić jak przygotowywałam sie do inseminacji. A kriotypy nie były wymagane.

U mnie amh bylo koniecznoscia zeby byla mowa o refundacji lekow...

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry