reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
I ja czekam na @ mam nadzieję że jutro przyjdzie. Heh od 3 lat miałam nadzieję że nie przyjdzie a teraz czekam jak na szpilkach żeby przylazła bo chce zbadać hormony i zacząć przygotowywać się do in vitro :biggrin2:

A dziś wybrałam się pobiegać i powiem wam że kondycję mam żadna 4 miechy nie biegałam i myślalam że zejdę na trasie ale teraz mam taki przypływ endorfin że mogłabym góry przenosić :-D:-) :)
@Kefirek a od czego zaczynasz przygotowania do in vitro? Masz już wszystko ogólnie zaplanowane? I gdzie podchodzisz?

No ja tez, sprawdzałam czy znowu mi się coś nie popsuło w powiadomieniach. @anula88 kody testujesz? Jak to odczucia?

Zaciazone jak tam?

@sosenka ? Ty nie miałaś dzisiaj wizyty?

Ja już czuję oddech @, będzie lada dzień. Chociaż mam nadzieję, że jednak nie [emoji16][emoji16]

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to mam 14 dpo 20 marca ... szczerze to nie myślę, nic się nie dzieje [emoji6]
Dla mnie ciąża jest abstrakcja .... tym razem nie napalam się.... zresztą mój syn będzie miał za tydzień operację stopy więc w ogóle głowę mam zajętą czym innym na maxa ....

Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam ,a potem jeszcze chwilę ... I każdą kolejną tez zaczekam !... [emoji188][emoji177][emoji271]

@Kefirek a od czego zaczynasz przygotowania do in vitro? Masz już wszystko ogólnie zaplanowane? I gdzie podchodzisz?

W kolejnym cyklu 3-5dc mam zbadać hormony żeby mieć aktualne dane + zbadam sobie witaminy b i d i kwas foliowy i homocysteine. Dziś byłam u mojej rodzinnej doktorki i mam skierowanie jeszcze na morfologię żelazo itp. Pozniej z wynikami mam się zjawić u doktorka max do 15 DC bo od tego dnia będę już coś łykać.
Na wizycie dowiem się dokładnie co i jak ale kolejny cykl to już stymulacja jajcobranie i prawdopodobnie transfer.
Resztę badań już mam tj Amh, wirusologie itp bo większość robilismy pod iui

Do ifv będę podchodzić w Artemidzie w Białymstoku u doktora Zbrocha.

W ogóle chciałam Wam polecić, jeżeli szukacie jakiejś aktywności fizycznej, ale nie koniecznie lubicie fittnes czy siłownie to aquaerobic. Działa cuda, Nie ma zakwasów i jest super [emoji4]

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

W kolejnym cyklu 3-5dc mam zbadać hormony żeby mieć aktualne dane + zbadam sobie witaminy b i d i kwas foliowy i homocysteine. Dziś byłam u mojej rodzinnej doktorki i mam skierowanie jeszcze na morfologię żelazo itp. Pozniej z wynikami mam się zjawić u doktorka max do 15 DC bo od tego dnia będę już coś łykać.
Na wizycie dowiem się dokładnie co i jak ale kolejny cykl to już stymulacja jajcobranie i prawdopodobnie transfer.
Resztę badań już mam tj Amh, wirusologie itp bo większość robilismy pod iui

Do ifv będę podchodzić w Artemidzie w Białymstoku u doktora Zbrocha.
Też właśnie zastanawiałam się nad Artemidą, ale ostatecznie zostajemy przy Bocianie, jakoś już tak swobodnie tam się czuję :p Super, że masz już dużo badań zrobionych, idziesz długim protokołem?

Też właśnie zastanawiałam się nad Artemidą, ale ostatecznie zostajemy przy Bocianie, jakoś już tak swobodnie tam się czuję :p Super, że masz już dużo badań zrobionych, idziesz długim protokołem?

Wygląda na to że tak idę długim protokołem.

Z tego co pamiętam to Ty podchodzisz do ifv w wakacje tak?
Masz już coś zlecone czy bardziej przed procedura będziecie się badać?

Cześć dziewczyny,

Tak jak pisałam wcześniej, nie dostałam @ po inseminacji. A że owulacja była stymulowana, to @ powinien być wcześniej niż zwykle. Zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Planowo @ powinien byc za kilka dni, ale chce poczekać jeszcze te kilka dni i wtedy zrobie badanie krwi. Ale zauważyłam (nie chce się nakręcać, że się udało), że nie mam apetytu i jakaś taka dziwnie spokojna jestem. A przyznam, ze raczej jestem nerwowa i wszystko mnie denerwuje. Ale odczuwam jakiś taki dziwny błogi spokój jak nigdy ;)
Czy wy tak miałyście w pierwszych dniach ciąży? Dodam, że moja mama przy dwóch ciążach nie miała żadnych objawów, dosłownie żadnych. Więc może i mnie ominą.

Wygląda na to że tak idę długim protokołem.

Z tego co pamiętam to Ty podchodzisz do ifv w wakacje tak?
Masz już coś zlecone czy bardziej przed procedura będziecie się badać?
Tak podchodzimy w wakacje, jeśli wszystko pójdzie dobrze. Niestety nie mam jeszcze żadnych badań, mam tylko wirusowe ale ważne do końca czerwca, do ivf również są potrzebne na HIV itp ? Może teraz uda mi się zrobić AMH i kariotypy. Jak ivf wygląda cenowo w Artemdzie? Leki są bardzo drogie?

reklama
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

MARZEC

13 - Kefirek - testowanie po staraniach naturalnych
15 - HyperNova - wizyta ciążowa serduszkowa
16 - sosenka90 - wizyta ciążowa u gina (serduszkowa)
18 - nuna85 - testowanie po staraniach naturalnych
27 - nuna85 - laparoskopia

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!
Bo może to właśnie ostatni klucz otwiera właściwe drzwi...

Do góry