reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Tak podchodzimy w wakacje, jeśli wszystko pójdzie dobrze. Niestety nie mam jeszcze żadnych badań, mam tylko wirusowe ale ważne do końca czerwca, do ivf również są potrzebne na HIV itp ? Może teraz uda mi się zrobić AMH i kariotypy. Jak ivf wygląda cenowo w Artemdzie? Leki są bardzo drogie?

Aktualne badania wirusologiczne chyba są potrzebne do ifv, ale pewną nie jestem.
W Artemidzie pakiet do ivf to 5k + leki a to już indywidualna sprawa bo każda reaguje na nie inaczej. Mi doktorek powiedział że zaczniemy od najniższych dawek i ewentualnie będziemy zwiększać. A ile wyjdzie finalnie będę wiedzieć po skończonej procedurze;)

reklama
Aktualne badania wirusologiczne chyba są potrzebne do ifv, ale pewną nie jestem.
W Artemidzie pakiet do ivf to 5k + leki a to już indywidualna sprawa bo każda reaguje na nie inaczej. Mi doktorek powiedział że zaczniemy od najniższych dawek i ewentualnie będziemy zwiększać. A ile wyjdzie finalnie będę wiedzieć po skończonej procedurze;)
Leki do in vitro sa refundowane 3 razy...

Gdzie ta Artemida? Dość tanio z tego co ja sie dowiadywałam u siebie. Ale jak przypuszczam nie jest to Warszawa.

Cześć dziewczyny,

Tak jak pisałam wcześniej, nie dostałam @ po inseminacji. A że owulacja była stymulowana, to @ powinien być wcześniej niż zwykle. Zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Planowo @ powinien byc za kilka dni, ale chce poczekać jeszcze te kilka dni i wtedy zrobie badanie krwi. Ale zauważyłam (nie chce się nakręcać, że się udało), że nie mam apetytu i jakaś taka dziwnie spokojna jestem. A przyznam, ze raczej jestem nerwowa i wszystko mnie denerwuje. Ale odczuwam jakiś taki dziwny błogi spokój jak nigdy ;)
Czy wy tak miałyście w pierwszych dniach ciąży? Dodam, że moja mama przy dwóch ciążach nie miała żadnych objawów, dosłownie żadnych. Więc może i mnie ominą.

Cześć, to że cykl jest stymulowany nie powoduje, że okres przychodzi wcześniej. Jeśli nie masz problemów z długością cyklu to przychodzi normalnie. Jeśli więc okres masz mieć za kilka dni to w jego okolicy powinnaś zrobić test. Albo ok. 14 dni od owulacji.

reklama
Do góry