reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć dziewczyny,

Tak jak pisałam wcześniej, nie dostałam @ po inseminacji. A że owulacja była stymulowana, to @ powinien być wcześniej niż zwykle. Zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Planowo @ powinien byc za kilka dni, ale chce poczekać jeszcze te kilka dni i wtedy zrobie badanie krwi. Ale zauważyłam (nie chce się nakręcać, że się udało), że nie mam apetytu i jakaś taka dziwnie spokojna jestem. A przyznam, ze raczej jestem nerwowa i wszystko mnie denerwuje. Ale odczuwam jakiś taki dziwny błogi spokój jak nigdy ;)
Czy wy tak miałyście w pierwszych dniach ciąży? Dodam, że moja mama przy dwóch ciążach nie miała żadnych objawów, dosłownie żadnych. Więc może i mnie ominą.
A ile masz dni po IUI przypomnij?

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, to że cykl jest stymulowany nie powoduje, że okres przychodzi wcześniej. Jeśli nie masz problemów z długością cyklu to przychodzi normalnie. Jeśli więc okres masz mieć za kilka dni to w jego okolicy powinnaś zrobić test. Albo ok. 14 dni od owulacji.

Cześć,

Źle mnie zrozumiałaś ;) Mówiąc, ze okres ma być wcześniej miałam na myśli 'wcześniej niż oczekiwany'. Mam regularne cykle, ale 40 dniowe. Więc planowo okres powinien być 18/03. Ale, że owulacja była stymulowana to okres powinien być ok 14-16 dni po owulacji. IUI było 23/02, więc okres powinien być kilka dni temu. Okresu nie było, test negatywny.... Mam nadzieje, ze w miarę jasno opisałam sytuacje :)

Cześć,

Źle mnie zrozumiałaś ;) Mówiąc, ze okres ma być wcześniej miałam na myśli 'wcześniej niż oczekiwany'. Mam regularne cykle, ale 40 dniowe. Więc planowo okres powinien być 18/03. Ale, że owulacja była stymulowana to okres powinien być ok 14-16 dni po owulacji. IUI było 23/02, więc okres powinien być kilka dni temu. Okresu nie było, test negatywny.... Mam nadzieje, ze w miarę jasno opisałam sytuacje :)
Witaj!
A czy po iui bierzesz jakieś leki, progesteron? Bo one też mogą mieć wpływ że @ jeszcze nie przyszła. Najlepiej idź na betę :)

Witaj!
A czy po iui bierzesz jakieś leki, progesteron? Bo one też mogą mieć wpływ że @ jeszcze nie przyszła. Najlepiej idź na betę :)

Nie biorę żadnych leków. Progesteron miałam sprawdzany tydzień po iui i wszystko było w normie.

W sumie u mnie to chyba game over w tym cyklu ☹️ Dzisiaj dostałam @. Z jednej strony to dobrze, bo już za kilka dni znów będę brała clomid i można znów myśleć o iui. Ale nie wiem czy się wyrobimy w czasie, bo wyjeżdżamy. I chyba w tym cyklu spróbujemy naturalnie

Nie biorę żadnych leków. Progesteron miałam sprawdzany tydzień po iui i wszystko było w normie.

W sumie u mnie to chyba game over w tym cyklu [emoji852]️ Dzisiaj dostałam @. Z jednej strony to dobrze, bo już za kilka dni znów będę brała clomid i można znów myśleć o iui. Ale nie wiem czy się wyrobimy w czasie, bo wyjeżdżamy. I chyba w tym cyklu spróbujemy naturalnie
A jaki u Was problem?
Na jakim pęcherzyku (ile mm?) była robiona IUI i jak tam nasienie Twojego emka?

W sumie u mnie to chyba game over w tym cyklu ☹️ Dzisiaj dostałam @. Z jednej strony to dobrze, bo już za kilka dni znów będę brała clomid i można znów myśleć o iui. Ale nie wiem czy się wyrobimy w czasie, bo wyjeżdżamy. I chyba w tym cyklu spróbujemy naturalnie
Przykro mi, że się rozczarowałaś, ale ważne że idziesz do przodu i myślisz pozytywnie :)

Artemida jest w Bialymstoku. U mnie w Bocianie koszt in vitro 6tysiecy + leki. Babeczka na recepcji powiedziała mi , że w 10 tysiącach powinniśmy się zmieścić
Bardzo dobra cena ! Ja teraz jak się nie uda iui też będę się szykowala do inv [emoji6]

Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam ,a potem jeszcze chwilę ... I każdą kolejną tez zaczekam !... [emoji188][emoji177][emoji271]

reklama
A jaki u Was problem?
Na jakim pęcherzyku (ile mm?) była robiona IUI i jak tam nasienie Twojego emka?

U nas problem jest taki, ze mam długie cykle i pęcherzyk nie rośnie wystarczajaco. Przy tym IUI pęcherzyk mial 20mm. Po zabiegu dostałam jeszcze zastrzyk, aby mieć pewność, ze pęcherzyk pęknie. Z nasieniem mojego męża nie ma żadnych problemów. Szczerze, to pani doktor była zachwycona jego wynikami ;)

Więc tak myśle, że może to jakaś blokada psychiczna.

Do góry