reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzięki :-) czyli wg tych wyliczen moja inseminacja tez była zbyt wcześnie. Ciężko z tym dojść do ładu. Jeden dr twierdzi ze 24-26 to już zbyt późno bo pecherzyki są zbyt dojrzałe i sie wchlaniaja a drugi ze mniejsze są nie dobre do iui. A niby ten sam kierunek kończą ... to wypada śmiać się i płakać jednocześnie... :-Ddlatego poruszylam ten temat po raz kolejny.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

reklama
Jutro teoretycznie 14 dc. Ale @ przyszla dzien wczesniej, wiec owu moge miec z 14 na 15 lub 15. Choc w zeszlym miesiacu byla z 13 na 14. Zastrzyk zrobilam. Najwyzej Iui zrobimy w czwartek po 38 h. Tez moze nie bylo by zle bo pekaly zwykle okolo 36 od podania. Jesli jutro to bylaby jakies 19 h od podania. No coz, teraz to tylko mozemy czekac do jutra.

Dzięki :-) czyli wg tych wyliczen moja inseminacja tez była zbyt wcześnie. Ciężko z tym dojść do ładu. Jeden dr twierdzi ze 24-26 to już zbyt późno bo pecherzyki są zbyt dojrzałe i sie wchlaniaja a drugi ze mniejsze są nie dobre do iui. A niby ten sam kierunek kończą ... to wypada śmiać się i płakać jednocześnie... :-Ddlatego poruszylam ten temat po raz kolejny.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
[/QUOTE]

Przy iui widzisz ciężko jest trafić w doskonały pęcherzyk. Ale jak widać udaje się wiec trzeba znaleźć złoty środek [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

to jest różnica cenowa ... ja za wizytę 200 zł a sam zabieg 1800 zł
napisz mi jeszcze proszę jak oni podchodzą do iui chcą jakieś swoje dodatkowe badania czy po monitoringu cyklu są w stanie się podjąć iui?
kurcze na prawdę płacisz bardzo dużo, miałabyś dwa podejścia gdziekolwiek indziej. My płacimy w Czechach w Ostaravie w GynCentrum (ma ktoś jakieś doświadczenia z ta klinika?) 690 zł zabieg, za wizyty nic nie płacimy plus leki (180 zł pregnyl, 30 zł clo i ok 40 zł progesteron chociaż teraz nie dostałam bo ponoć super cykl i nie trzeba.. )

Hej, potrzebna pomoc.
W poniedziałek pęcherzyki prawie 18 i 19. Endo 7,5 mm.
Myślałam, by właśnie robić zastrzyk i jutro IUI, ale test owu wychodzi negatywny. Czy to może znaczyć że pik już był?
Nie wierzyłabym za bardzo w te testy, ja robię je od zeszłego wtorku i codziennie mi wychodzą pozytywne. Gdzie IUI miałam w środę a dzisiaj po tygodniu zrobiłam z ciekawości i znowu wyszly dwie grube krechy..a już tak 21dc. Kiedyś czytałam że nie powinno się przed tymi testami nic pic przez chyba 2h i robić je popołudniu a nie z rana.

reklama
Do góry