reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny mam pytanie dotyczące plemników i inseminacji. Czy u któreś wystapil taki problem : mąż / partner ma obniżona ruchliwosc plemników ? i czy to było przeciwskazaniem do zrobienia inseminacji ? Mój ma obniżona ale dużą liczebność i to podobno nie jest przeciwskazaniem
Moj ma duzo ale ruchliwosc slaba ktora wynika z duzej lepkosci. 2 lata staran nic nie daly wiec uwazam ze mozna probowac. Nam lekarz zalecil

reklama
clo brałam od 3-5 dnia 1 tabletka dziennie
i po iui duphaston 2x1, kwas foliowy 5mg x 1 i 6 dni po iui encorton 3 x 1

jak to wyglada w tej klinice jest szansa na zabieg bez długich miesięcznych obserwacji, nowych badań itd, wystarczy monitoring bieżącego cyklu czy mają jakieś wewnętrzne swoje zasady?
Niestety w Invicta Warszawa jest wielka biurokracja. Czeka się na wizytę 2-3 tyg (do dr guru czyli Kunickiego.może do innych jest szybciej) Odrzucili mi 3 razy pod rząd badanie drożności z powodu infekcji. (Infekcje leczyli mi 3 cykle... ciagle byl problem z dostaniwm sie do lekarza prowadzacego. Wkurzylam sie,poszłam do innego lekarza w innej klinice i od razu mnie postawił na nogi. ) Wymagają na pierwszej wizycie : panelu hormonalnego,potem robią wymazy, mąż bada nasienie, kierują na droznosc a na końcu podają ich rozwiązania problemu.

Hej, potrzebna pomoc.
W poniedziałek pęcherzyki prawie 18 i 19. Endo 7,5 mm.
Myślałam, by właśnie robić zastrzyk i jutro IUI, ale test owu wychodzi negatywny. Czy to może znaczyć że pik już był?

Moje drogie wiem ze nie o iui ale jestem już po monitoringu. Endo 11 mm bardzo ładne, pęcherzyków dr naliczył 13 o wielkości 10-11 mm do piątku leki i następny podglad a punkcja wtorek lub środa [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej, potrzebna pomoc.
Myślałam, by właśnie robić zastrzyk i jutro IUI, ale test owu wychodzi negatywny. Czy to może znaczyć że pik już był?
a kiedy miałaś mieć owulacje tak wg obliczeń?
ja miałam podany zastrzyk na pęknięcie w dniu inseminacji - 13 dzień cyklu, na usg przed zabiegiem pęcherzyki miałam jeszcze nie pęknięte rozmiar 18, 19 i 15 endo 15mm
kontrolne usg 4 dni po iui i był płyn świadczący o pęknięciu

Hej, potrzebna pomoc.
@nuna85 bardziej w stronę, że za wcześnie IUI. Ale to tylko gdybanie, bo nie wiadomo jaka wielkość pęcherzyków. Teoretycznie pękają przy 24-25mm. A dobowo rosną 1.3mm. Idąc tym tropem Twoje mogą mieć ok 22mm.
Więc albo ryzykujesz i dajesz zastrzyk, albo jutro zamiast IUI monitoring i przesunięcie zabiegu. Ale do jutra może być różnie...
No żadna za Ciebie nie zadecyduje...

Ale kciuków nie puszczam :)

a kiedy miałaś mieć owulacje tak wg obliczeń?
ja miałam podany zastrzyk na pęknięcie w dniu inseminacji - 13 dzień cyklu, na usg przed zabiegiem pęcherzyki miałam jeszcze nie pęknięte rozmiar 18, 19 i 15 endo 15mm
kontrolne usg 4 dni po iui i był płyn świadczący o pęknięciu

Przepraszam, ze to napisze ale miałaś spieprzony zabieg całkowicie. Zastrzyk dostałaś w dniu iui, a powinien być podany max dzień przed chociaż najlepiej 24-36 h przed. Dość małe pecherzyki jak na iui. A usg 4 dni po i było widać płyn to pęknąć mogły w dzień usg albo w nocy wiec iui o wiele za wcześnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, potrzebna pomoc.

Hmmm moje miały 19mm dzień przed inseminacja. Dr zdecydowal o zastrzyku i lui.Zrobiłam zastrzyk a dobę po nim miałam zabieg. Inseminacja nie udała się.

Przepraszam, ze to napisze ale miałaś spieprzony zabieg całkowicie. Zastrzyk dostałaś w dniu iui, a powinien być podany max dzień przed chociaż najlepiej 24-36 h przed. Dość małe pecherzyki jak na iui. A usg 4 dni po i było widać płyn to pęknąć mogły w dzień usg albo w nocy wiec iui o wiele za wcześnie.

Evelevel to ile powinny mieć te pecherzyki przed inseminacja ? Z tym zastrzyki racja. Dobę przed.

reklama
Evelevel to ile powinny mieć te pecherzyki przed inseminacja ? Z tym zastrzyki racja. Dobę przed.

Tak jak pisała Zuzik wcześniej. Ja iui miałam najczęściej na 22-24 mm pęcherzyku i pękał na drugi dzień po zastrzyku wiec jak przyrastają 1,3 mm na dobę to miał tak ok24-25 mm. Jak rozmawiałam z embriologiem, który ma dwójkę z iui to z żona jeździli na usg co drugi dzień a przed sama iui robili usg co 4 godz i robili na dopiero co pękniętym pęcherzyku. Ale on pracuje w klinice to mógł sobie na takie coś pozwolić. My niestety nie mamy takiej opcji i musimy celować

Do góry