reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pole - ja miałam transfer dwudniowego , środa pobranie, w pistek transfer a we wtorek ranorga bol rano mnie wybudził podbrzusza , trwał z 30 minut i przeszedł. Ostry miesiacxkowy.

Potem dwa dni nic i znowu ale juz lekko.
Takze w 6 dobie embrion bycia embrionem a 4dpt sie zagnieździł :) wiec i ciebie tez moze tak byc

Dodam ze test ciazowy robiłam tydzien po ( wg mnie ) zagnieżdżeniu i wyszedł pozytywny.

reklama
anika - no widzisz, mi nikt nawet nie powiedział o takiej możliwości. Będę zapytać teraz lekarza jak to wygląda. W sumie się zastanawiam, bo jeżeli podejmiemy decyzje o in vitro to ta refundacja mi się przyda.

Kurcze coś mi się psuje laptop, wszystkie ikony na pulpicie są mega wielgaśne. Już raz je zmniejszałam i znowu to samo. :angry:

Pole a Ty mialas podane 2 dniowe zarodki? Bo cos mi swita, ze zamrozone byly w 2 dobie, odmrozone i hodowane do blastocysty czyli 3 dni i wtedy transferowane, chyba, ze cos pokielbasilam?

Smerfeto poczytalam, doksztalcilam sie;)
Ale to w sumie by sie zgadzało.
Miałam podane 3 dniowe zarodki i w 2-3 dpt ( tego po prostu nie pamietam, wiem ze obudziły mnie chyba o 4 nad ranem) poczułam wlasnie implementacje.
Czyli jak pisze Emenems był to 6 dzien zycia zarodkow.

Kasik i teraz to mnie masz, bo ja nie wiem w sumie teraz juz nic:(
Owulacje miałam w sobotę, zarodek podali mi we wtorek.
Rozmrazali zarodki dwu dniowe, ale kiedy???
I czy w takim razie podali mi zarodek 2 czy 3 dniowy?
Na logikę skoro we wtorek to powinni mi podać podhodowane do 3 dnia...
Logika jednak nie jest moja mocna strona w ostatnich dniach...
Pomocy

Wrrr znowu mi posta zjadlo!!
Wlasnie dzwonilam do gina tutaj i jade w sobote na usg:-) i tak na szybko jeszcze zapytalam go o hsg i on ze nie ma problemu:eek: szok ze za 200euro robia! Pewno to jest to pod usg ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma:-) i bylo by super tylko teraz jeszcze kwestia tych polipow. No ale zobaczymy co wyjdzie.
Jakos mnie optymizm ogarnal:-D i mam wrazenie ze moja ostatnia slomka czeka na ten trzeci raz!!

Kredka
A to w sensie, ze drogo czy tanio?;-)
Ja w znanej nan miejscu;-) Bede placic 350zl. Ale w sumie jakby patrzec z Twojej perspekrywy, to trzeba przylot doliczyc i etc.
Zapytaj go czy robia z kontrastem z rtg, czy sono hsg, czyli z uzyciem soli fizjologicznej i usg;-) i bedziesz miec jasnosc;-)

Lumia no tanio jak na tutaj:-) i odpadaja wszystkie koszta przelotow itd wiec sie ciesze:-) wszystko teraz zalezy od polipow! A wlasnie czy ktoras mi powie czy taki polip moze ot tak zniknac???

Lumia obawiam sie ze sono no ale zobaczymy. Najwazniejsze ze cos sie ruszylo i ze plan wchodzi w zycie!

Magda beda dzwonic do Ciebie jak rozmroza dzisiaj czy dopiero jutro sie wszystkiego dowiesz??

kredka - to super że coś się ruszyło do przodu.

Ja dzisiaj kupiłam ten purogen koszt to 350 zł. Stwierdziłam, że nie korzystam z refundacji z resztą i tak muszę się wszystkiego dopytać. Mam nadzieję że nie będę już korzystać, ale zostawiłam w razie in vitro. Zobaczymy co wyjdzie.

Dzisiaj zdałam sobie sprawę, że 15 maja tuż tuż. :tak: wtedy jedziemy do Białegostoku.

reklama
Kasik no nie spytałam...
Zeszłym razem podali mi w 3 dobie dwa 8 komórkowe zarodki.

Skoro podali mi teraz na 3 dzien po owulacji to pewnie rozmrozili komórkę jajowa wieczorem i podali rano. Tak, zeby 2 dniowa miała z rana 3 dzien tak jak moj dpo.
Dostalam 4 komórkowa, wiec pewnie miała 2 dni.
Zreszta to chyba juz nie ma znaczenia, nie mam na nic wpływu.
Lubie sie tylko stresowac,wariować i snuć teorie kosmiczne.

Do góry