reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Niebajko podczas wielu badań nigdy mi nic nie wykryto w związku z szyjka. Przy pierwszej iui lekarz męczył się ze wziernikem bardzo i teraz jakoś ja prostowal bo jest daleko bardzo. Mówil ze być może dlatego że jestem wysoka i szczupła ale chciał mnie chyba uspokoić. W swoim życiu miałam tylko laparoskopie wyrostka piętnaście lat temu jakoś.

reklama
Kredka, dla przypomnienia ;-)Zaktualizuj ;-)Nie mogę usunąć pogrubienia przy mnie i Anice...hm?

Niebajka: 13.04 - progesteron, walcze dalej!

Kredka: 12.04 - @, 23.04 pierwsze usg przed inseminacją w 12dc, 24.04 -inseminacja na peknietym pecherzyku.

Inis: 15.04. - iui; 29.04. - test :)
wsQoQJBSAwgMtHLCkA02ykMMDE7jgBgO1MFCACxM8MIAABzigjA0JQCAAC1kMoMEDlEwQwgTGPKDBACwIAEECNizTwxQdlIQAHT4cZUoDEfiwCAIAdDBFDwzJQAMyoIYqqqg0yCBQQAA7
wsQoQJBSAwgMtHLCkA02ykMMDE7jgBgO1MFCACxM8MIAABzigjA0JQCAAC1kMoMEDlEwQwgTGPKDBACwIAEECNizTwxQdlIQAHT4cZUoDEfiwCAIAdDBFDwzJQAMyoIYqqqg0yCBQQAA7

Diore: 24.03-pierwsza iui
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=
, 20.04- drugie podejście do IUI
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=
, czekam na @ ok 7-9 maja..

Marzen: w oczekiwaniu na @, 20.04.wizyta i dalsze plany

Lumia: Owu 15/16 (bez iui), testuje 28.04.

Beti: druga iui 27 styczeń,10 luty beta 140,drugie badanie prenatalne 1 czerwiec,termin porodu 18 pazdziernik :)

Zuzik: owulacja bez stymulacji 26.04. @ +/- 12 maj

Anika:
przerwana stymulacja, @ +/- 10 maja, wtedy IV iui, a potem... nowy plan :)

Anika po laparoskopii mialam z 3 w miare normalne cykle 30-34- dniowe, gdzie owu byla. Pozniej co cykl to torbiele :/ ale lekarz, który mnie operowal mówił, ze poki jajniki swiezo uwolnione ze zrostow beda dobrze działać. Pozniej zrosty najprawdopodobniej znowu sie wytworza i beda blokowac pekanie... no i mial racje:/ wrozyl nawet problemy z pobieraniem jajeczek, ale na szczescie moj lekarz z kliniki, nie tylko ma opinie spryciarza, ale również nim jest;)
W kazdym razie zastanawiam sie czy po punkcji jajniki moga miec ciensza blone i jest szansa na owu? Byloby milo..

Marzen pytalam o szyjke bo mi po laparo ewudentnie cos sie przestawilo;) raz ze mam zrosty w macicy.. (podczas transferu wyszlo...), a dwa na hsg macica cala przekrzywiona w porównaniu do zdjec z pierwszego, no i przy kazdym badaniu ciezko znalezc szyjke;)
Moze faktycznie taki Twoj urok?

Dziewczyny ja 14.05 mam wizyte ;)

Ostatnia edycja:
Stare moje koleżanki,bo Wy możecie to pamietać...
2 lata temu test robiłam 30 kwietnia, w 11 dpt(3 dniowych zarodkow).
A implementacje miałam juz 2-3 dpt, bo po prostu ja czułam.
Tak mi odbiło, ze weszłam na 2424 stronę wątku.
I teraz sobie mysle, ze przy 2 dniowych zarodkach implementacje powinnam miec jutro lub pojutrze. Wiec pewnie bede wsłuchiwała sie az mi para z uszu pójdzie...
W ciaze łatwo nie jest zajść, ale niezmiernie łatwo zwariować od tego zachodzenia. Wariatka

Aniko
Jesli mozesz, bede wdzieczna za przyblizenie tematu;-)

Kredka
Do uslug;-)

Niebajko
Wlasnie czytam i po sono dziewczyny tez zachodza, w cyklu w ktorym robily:p wiem, wiem szukam podswiadomie tylko pozytywnych info ale.....takie nastawienie daje mi wiare , ze sie uda:-)

Dziewczyny, tak zapierniczacie, ze ciezko mi Was ogarnac;-)

Pole a ktora tu jeszcze nie zwariowala?? Jak taka jest to niech sie odezwie!!
To kiedy testujesz tym razem??

Emenems:-*:-*:-*

Lumia czekam na info a jak ja cos znajde ciekawego to dam znac:-*

reklama
Pole nie bardzo ta teoria... za 3 dni od transferu zarodki będą blastocystami czyli jeszcze za szybko na wgryzanie, chyba że są mega szybkie ;-) ale aż tak to nie sądzę
Zerknij na pierwszą str wątku zakwalifikowanych do rządowego ivf - tam Genna wkleila info co i kiedy dzieje się z zarodkami (z tel nie idzie mi kopiowanie tekstu)

Do góry