reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Magda ja nie trwierdze ze sie udaje za kazdym razem ale mam wrazenie ze omija sie bariere zwiazana z samym procesem zaplodnienia. No my na naturalny cud nie mamy co liczyc bo m strzela slepakami:-( na razie nie bede nic gadac wiecej poc
zekam spokojnie;-) do soboty i potem bede myslec co dalej:-)

Emenems to musi bys obledne zobaczyc swoje dziecko w postaci kropki ktora jak sie uda to urodzi sie za 9 miesiecy!!! :-D

Enni dziewczyny pisaly ostatnio (chyba kasik) ze 20% kobiet w ciazy krwawi, widocznie taka Twoja uroda! Wiec sie nie stresuj kochana!!! Daj znac jak beta!

reklama
Stacy
Rozumiem. ale nie wiedziałam, że nie mówi się dobrze o Krakowie:p... A czy robiłas już IUI w Bocianie, czy to wasza pierwsza?

Ja zapytam mojego lekarza o ta refundację na ganadotropiny. Jak potwierdzi, to w przyszłym cyklu wezme gonadotropiny:):rofl2:;-) Choć po cichu liczę ,że nie bedzie takiej potrzeby:tak:;-)

Jak się da to teraz wykorzystam tą refundację, najwyżej przy inv będę się matwić:p :rofl2:

A czemu piszecie,że chcecie zachować przy inv? Wtedy większych dawek trzeba czy jak?:baffled:

Enni ja krwawilam w 5 tc dosyc mocno 4-5 dni, pozniej plamilam na brazowo z przerwami az do 16 tc. Najpierw 7-8 dni plamienia, dzien przerwy i znowu plamienie, po jakims czasie plamienia trwaly krocej 4-5 dni a przerwy miedzy plamieniami byly dluzsze az do momentu kiedy to w pazdzierniku mialam tylko 1 dzien plamienie po kilkudniowej przerwie i od tego czasu nie powrocilo.

Ostatnia edycja:
Lumia, lepiej zostawić refundacje na ewentualne invitro. ja jedna mam za sobą - lekarka wypisała na recepcie dawke przeiwdziana na jedną stymulację - jak się domyslasz są to o niebo niższe dawki niż w przypadku ivf, więc tak naprawdę duzo nie zyskujesz. teraz za 300j płaci się 350zł, a wyobraź sobie, ze do ivf taka dawka czasem idzie w jeden dzien:/ to policz sobie koszty stymulacji przez 7-8dni :/

ja dzieki temu, ze przy pierwszej stymulacji puregonem całego zapasu (z tej jednej recepty) nie wykorzystałam, a jedną ampułkę dała mi w prezencie koleżanka, która zaszła w ciążę, mam jeszcze leki na ostatnie podejście do iui. gdyby nie to, poprosilabym o receptę pełnopłatną. koszt 350 za leki, to nie 3500 i wiecej:/

Magda, jutro wszystkie myśli i kciuki z Tobą!:) dużo spokoju (wiem, wiem, cięzko o to), dobrych wieści i szerokiej drogi ;)

Enni, nadal odczywasz jakieś bóle czy tylko brudzisz?

Pole, dziewuszki się pewnie zadomowiają pod serduchem.... ;)

Kredka, oby ivf nie byla Ci potrzebna!! super, ze znalazłas tak szybko lekarza na miejscu!

Emenems, jutro beta? :)

Aniko
Wlasnie to takie za " rozowe" by sie wydawalo....
Tak pod koniec postu przyszla mi ta mysl o dawkach...
Dziekuje za wytlumaczenie:-*

Taaa u POLI to Dziewczynki pewnie juz brykaja:-D

Kasik dziękuję troszkę mnie uspokoilas :) Dokładnie o ile się nie mylę jestem w 5 tygodniu czyli tak jak u Ciebie :)Mam nadzieję że za tydzień będę już mogła zrobić suwaczek ;)
Anika raczej nic mnie nie boli,chwilami tylko coś mnie kujnie ale nie są to mocne bóle

Magda ja już kciuki mam zaciśnięte :) kolorowych snów i powodzenia jutro :)

Anika - niestety dopiero w ppniedzialek - jutro sikacz ostateczny :) ktorego zdjecie do kliniki wysyłałam. Ich wynik bety nie interesuje , pytałam :p

Kredko wg mnie z ivf to tez nie jest taka prosta sprawa.. kazda z nas potrzebuje innych dawek lekow, nie zawszw jest odpowiedz organizmu, albo przeciwnie hiperstymulacja. I o ile w przypadku iui moze byc raczej niewielka to wyobraz sobie jajnik na ktorym jest 20 pęcherzyków.. a o stresie czy beda w ogole jakies zarodki, nie musze mowic.. bo to ze sie zaplodnia, nie znaczy ze beda sie dzielic... oczywiscie ivf to tzw ostatnia deska ratunku, ale "masz ten zarodek" i ivf nie sa sobie rowne. Przy crio tez musza sie wstrzelic w odpowiedni moment po stymulacji odpowiednimi lekami.. nie mozna od tak wrzucic sobie zarodka i juz... kochana obys nie musiala tego doswiadczyc! ciesze się, ze dojrzalas do diagnostyki i robienia porzadkow;) trzymam kciuki za dobre wyniki i Twoja kluczowa slomke!

Lumia słuchaj sie Aniki:D dobrze prawi;) ponadto oprocz gonadotropin sa tez inne leki. Np zastrzyki hamujace owu;) i np 1 zastrzyk kosztuje bez refundacji 140pln.. a tez troche sie je bierze; )
Magda!!! Kciuki wielkie za Ciebie i Twoje kropeczki;)

Pole nie swirujemy:) corcie na pewno grzeczne!

Enni, najwazniejsze ze to brudzenie, a nie zywa krew! Przetrwasz to! :* kciukow nie puszczam.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry