reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Magda! Kciuki!!
Kto tu kalendarz prowadzi ??:)

Dziewczyny, z czasow IUI mam całe opakowanie Letrozolu, wiem ze niepopularne w pl, normalne z apteki itp. Starcza ba kilka stymulacji. Jakby ktoras spytała o ten lek ginekologa to ja chetnie wysle pudełko bo szkoda zmarnować

Wazne rok jeszcze.
ImageUploadedByForum BabyBoom1430935013.979129.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1430935013.979129.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1430935013.979129.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Lumia, ja miałam hsg normalne (kontrast +rtg), wiec nie wiem, czy moja wiedza się przyda? ;) opisac?

anika - o co chodzi z tą refundacją? To lekarz decyduje czy jak? Pierwsze słyszę. Różnica w cenie jest ogromna :szok: Trzeba spełnić jakieś warunki?

zgodnie z decyzją Ministerstwa Zdrowia z lipca 2014 każdej parze przyslugują 3 refundacje leków. nie ma znaczeni czy będą to starania naturalne, iui czy ivf. receptę wystawia lekarz. mnie gin sama o takiej możliwości poinformowała. różnica w cenie ogromna - rozumiem, że 350 zaplaciłaś za 300j?
ja wykorzystałam tylko jedną refindację, resztę zostawiam na ivf - każda taka recepta jest wciagana w rejestr, robi sie jej ksero, podpisy etc

Emenems gratuluje bety:*** taka pozytywna z Ciebie babka to i wynik musial byc pozytywny :D

Lumia ja tez mialam hsg z rtg. Dwa razy :p sono na pewno jest przyjemniejsze bo na fotelu gin a nie na stole rtg;)

Pole kolejne przykrosci przed Tobą, ale dasz rade! Teraz Twoje kropki dodadzą Ci sily:)
Buziaki dla Ciebie, Kiciusia i kropków coreczek:D

Aniko jeszcze jeden dupek i do boju:D zrobimy pogrom;))

Co do progesteronu i luteiny to bralam tylko oba razem;) troche spiaca bylam.. cyce jak donice itp:p

MagdaM na pewno pieknoty sie slicznie rozmroza:) nie moge doczekać sie Twojego transferu:)))

Ostatnia edycja:
Niebajko, brzuch już rozpoznawalne znaki mi daje, więc mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem!!!
a u Ciebie juz za parę dni, za dni parę - wizyta!!!

Anika niech tam brzuch Twoj kumuluje co trzeba, zeby bylo zielone światło :D ja tu kibicuje ile sil;D
Watek zrobil sie mega motywujacy:D

Ja mam dzis 14dc i jajniki mi dokuczaja ( o dziwo bardziej lewy! -ten wiecznie spiacy;) ) i chyba to owu? Sluzu duzo, ochota na przytulanki. Blagam... niech to bedzie owu, bo kolejnych torbieli do cv nie potrzebuje...
(Mojego priva z wczoraj wieczora dostalas chociaz?)

Marzen a Ty mialas cos z szyjka kiedys? Jakies operacje czy cos?

Co do hsg.. w sono cewnikiem podaja zazwtczaj sol fizjologiczna, a w rtg kontrast, wczesniej montujac do szyjki taki kulociag.. okropienstwo:/ aparat Sch... nie pamietam Schulza? Jakos podobnie... wiec w rtg kontrast podawany jest pod większym cisnieniem. Temu przepycha lepiej..

Ostatnia edycja:
Niebajko, to musi być owu! działajcie!!! no torbieli juz nam nie trzeba, co to to nie!!!!!!!!! stanowcze NIE!!!!
priva dostałam i się zaczytalam ;)

Juz napisalalm na watku in vitro a wiec ..

Jedna mała uwaga o ktorej mialalm wspomnieć ..... Gdybym nie wiedziała ze mam byc w ciazy nigdy w zyciu bym nie poznała bo oprocz opuchnietrgo brxucha po punkcji to nic specjalnego... Pare razy brzuch zabolał miesiaczkowo ale to znany bol i sie mi zdarzał po jajeczkowaniu obrzęd miesiaczka.
Dobrze ze wiedziałam ze moze byc kropek bo normalnie bym poszła do kuchni, zżarła ketonal i poszła dalej spac ....

Takze jezeli chodzi o mnie, chyba rzeczywiscie to jest zaxwczesnie na objawy

reklama
Do góry