reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Interpretacja wyników syna

Syn ma 2,5 latka
Ja tu widzę IgE dodatnie - a to może świadczyć o alergii lub chorobach pasożytniczych.
Pozostałe wyniki w normie.
Właśnie mamy podejrzenie choroby pasożytniczej u syna i alergii. Czekam na wyniki z krwi w kierunku glisty . Zobaczymy jak one wyjdą

reklama
Z wyników nie ma żadnego stanu zapalnego. On ten antybiotyk dostał na "duże problemy z apetytem oraz naprawdę spore zaparcia"?
Zróbcie też badania w kierunku alergii - lekarz rodzinny może wystawić skierowanie.
A jak Was stać, to po prostu zróbcie badania z krwi nawet prywatnie.

Zerknij sobie tutaj - jest całkiem dobrze opisane: Link do: Pakiet badań alergicznych, testów alergicznych - Diagnostyka

Ostatnia edycja:
Z wyników nie ma żadnego stanu zapalnego. On ten antybiotyk dostał na "duże problemy z apetytem oraz naprawdę spore zaparcia"?
Zróbcie też badania w kierunku alergii - lekarz rodzinny może wystawić skierowanie.

Zerknij sobie tutaj - jest całkiem dobrze opisane: Link do: Pakiet badań alergicznych, testów alergicznych - Diagnostyka
A czy może mi Pani pomóc jeszcze w zinterpretowaniu tych wyników teraz pojawiły się to na stronie

A czy mogła by Pani spojrzeć jeszcze na te wyniki , teraz pokazały mi się na stronie mam na myśli wzór krwinek białych . Już wstawię zdjęcie
IMG_9519.png

Udaliśmy się w sobotę do lekarza prywatnie że wstępna problemu z zaparciami oraz brakiem apetytu. Dwa tygodnie wcześniej miał zdiagnozowane zapalenie oskrzeli , które nie było wyleczone ale nasi pediatrzy z Przychodni nie widzieli problemu . Dopiero Pani doktor w sobotę powiedziała nam że dziecko wciąż jest chore i przepisała antybiotyk na infekcję

Nie chcę podważać kompetencji lekarza, ale nie przemawia do mnie przypisanie w takiej sytuacji antybiotyku.
Potwierdza to chociażby niskie CRP. Aczkolwiek podwyższone limfocyty mogą świadczyć o stanie zapalnym w organizmie. Podwyższone eozynofile też mogą świadczyć o infekcji, ale przy podwyższonym powyżej 100 IgE, raczej skłaniałabym się w kierunku alergii.

Pozostałe badania wyglądają nie najgorzej. Faktycznie żelazo i ferrytyna są blisko dolnej granicy, więc można pomyśleć o suplementacji (ale nie ma tragedii). U mnie córka miała żelazo poniżej normy (miałam w innych jednostkach i przy normie 45–185 µg/dl córka miała żelazo 24) - ale to od razu objawiało się podkrążonymi oczami i podobnie jak u Pani syna brakiem apetytu.

Jak już bierzecie ten antybiotyk - to ja bym powtórzyła badanie po 2-4 tygodniach od zakończenia kuracji.

Dzień dobry wszystkim, piszę do was ponieważ może któraś mama pomogła by mi w interpretacji wyników syna . Od soboty syn przyjmuje antybiotyk, Pani doktor zleciła nam morfologię nawet w czasie trwania infekcji ponieważ syn ma duże problemy z apetytem oraz naprawdę spore zaparcia .
Będę wdzięczna za odpowiedzi Zobacz załącznik 1688918
Kurczę antybiotyk Pani doktor przepisała nam w sobotę i stosujemy go od soboty w ubiegłym tygodniu CRP wynosiło u nas 10. Być może dziś wynik dobry CRP oznacza że w końcu udało nam się dobrać dobry antybiotyk dla synka .
To faktycznie córeczka miała niski poziom żelaza , u nas zgadza się właśnie bladość skóry , cienie pod oczkami i brak apetytu. Z kolei pojawił się też problem częstego wybudzania w nocy

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry