reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Interpretacja wyników syna

reklama
Z wyników nie ma żadnego stanu zapalnego. On ten antybiotyk dostał na "duże problemy z apetytem oraz naprawdę spore zaparcia"?
Zróbcie też badania w kierunku alergii - lekarz rodzinny może wystawić skierowanie.
A jak Was stać, to po prostu zróbcie badania z krwi nawet prywatnie.

Zerknij sobie tutaj - jest całkiem dobrze opisane: Link do: Pakiet badań alergicznych, testów alergicznych - Diagnostyka

Ostatnia edycja:
Z wyników nie ma żadnego stanu zapalnego. On ten antybiotyk dostał na "duże problemy z apetytem oraz naprawdę spore zaparcia"?
Zróbcie też badania w kierunku alergii - lekarz rodzinny może wystawić skierowanie.

Zerknij sobie tutaj - jest całkiem dobrze opisane: Link do: Pakiet badań alergicznych, testów alergicznych - Diagnostyka
A czy może mi Pani pomóc jeszcze w zinterpretowaniu tych wyników teraz pojawiły się to na stronie

A czy mogła by Pani spojrzeć jeszcze na te wyniki , teraz pokazały mi się na stronie mam na myśli wzór krwinek białych . Już wstawię zdjęcie
IMG_9519.png

Udaliśmy się w sobotę do lekarza prywatnie że wstępna problemu z zaparciami oraz brakiem apetytu. Dwa tygodnie wcześniej miał zdiagnozowane zapalenie oskrzeli , które nie było wyleczone ale nasi pediatrzy z Przychodni nie widzieli problemu . Dopiero Pani doktor w sobotę powiedziała nam że dziecko wciąż jest chore i przepisała antybiotyk na infekcję

Nie chcę podważać kompetencji lekarza, ale nie przemawia do mnie przypisanie w takiej sytuacji antybiotyku.
Potwierdza to chociażby niskie CRP. Aczkolwiek podwyższone limfocyty mogą świadczyć o stanie zapalnym w organizmie. Podwyższone eozynofile też mogą świadczyć o infekcji, ale przy podwyższonym powyżej 100 IgE, raczej skłaniałabym się w kierunku alergii.

Pozostałe badania wyglądają nie najgorzej. Faktycznie żelazo i ferrytyna są blisko dolnej granicy, więc można pomyśleć o suplementacji (ale nie ma tragedii). U mnie córka miała żelazo poniżej normy (miałam w innych jednostkach i przy normie 45–185 µg/dl córka miała żelazo 24) - ale to od razu objawiało się podkrążonymi oczami i podobnie jak u Pani syna brakiem apetytu.

Jak już bierzecie ten antybiotyk - to ja bym powtórzyła badanie po 2-4 tygodniach od zakończenia kuracji.

Dzień dobry wszystkim, piszę do was ponieważ może któraś mama pomogła by mi w interpretacji wyników syna . Od soboty syn przyjmuje antybiotyk, Pani doktor zleciła nam morfologię nawet w czasie trwania infekcji ponieważ syn ma duże problemy z apetytem oraz naprawdę spore zaparcia .
Będę wdzięczna za odpowiedzi Zobacz załącznik 1688918
Kurczę antybiotyk Pani doktor przepisała nam w sobotę i stosujemy go od soboty w ubiegłym tygodniu CRP wynosiło u nas 10. Być może dziś wynik dobry CRP oznacza że w końcu udało nam się dobrać dobry antybiotyk dla synka .
To faktycznie córeczka miała niski poziom żelaza , u nas zgadza się właśnie bladość skóry , cienie pod oczkami i brak apetytu. Z kolei pojawił się też problem częstego wybudzania w nocy

Do góry