reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Interpretacja wyników syna

Malamini2300

Początkująca w BB
Dzień dobry wszystkim, piszę do was ponieważ może któraś mama pomogła by mi w interpretacji wyników syna . Od soboty syn przyjmuje antybiotyk, Pani doktor zleciła nam morfologię nawet w czasie trwania infekcji ponieważ syn ma duże problemy z apetytem oraz naprawdę spore zaparcia .
Będę wdzięczna za odpowiedzi
IMG_9515.jpeg

reklama
Na moje to niby w granicy te żelazo ale dość niskie i stąd takie wyniki . Lekarz nie sugerował anemii ?

Na moje to niby w granicy te żelazo ale dość niskie i stąd takie wyniki . Lekarz nie sugerował anemii ?
Na razie Pani doktor nic nie sugerowała ale może faktycznie to jest powód że syn ma te powracające zaparcia i brak apetytu bo już sama nie wiem 🤷🏽‍♀️ W sobotę kolejna wizyta w celu omówienia wyników może coś więcej się dowiemy

Niech ktoś się jeszcze wypowie ale te wyniki wyglądają mi na anemię. CRP nie ma reaktywnego więc o chorobie czy o stanie zapalnym nie ma mowy.
Pewnie będzie suplementował żelazo.

A ja bym jednak nie bawiła się w internetowe diagnozowanie i poczekałabym na wizytę u lekarza i na to, co powie lekarz.

Jak dla mnie to Wy nawet na granicy anemii nie jesteście 🤷‍♀️ poczekaj spokojnie na lekarza.

PS. Zbyt wysokie IgE calkowite moze świadczyć o alergii albo o pasozytach. Stąd mogą być problemy z ukł. pokarmowym. Ale to wszystko jest do dalszej diagnostyki.

A ja bym jednak nie bawiła się w internetowe diagnozowanie i poczekałabym na wizytę u lekarza i na to, co powie lekarz.

Jak dla mnie to Wy nawet na granicy anemii nie jesteście 🤷‍♀️ poczekaj spokojnie na lekarza.
Poczekam do soboty , uspokoiło mnie to że CRP spadło do wartości 1 . Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 👍

Dlatego napisałam ,żeby ktoś się jeszcze wypowiedział 🙂.

Kurde mi przy takich wynikach w dolnej granicy kazali żelazo suplementować 😱.

Dlatego napisałam ,żeby ktoś się jeszcze wypowiedział 🙂.

Kurde mi przy takich wynikach w dolnej granicy kazali żelazo suplementować 😱.
My mielismy wyniki na granicy jak odstawialiśmy żelazo :p dlatego decyduje lekarz.

Poczekam do soboty , uspokoiło mnie to że CRP spadło do wartości 1 . Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 👍
Dopisalam Ci tam tylko, że zwrócilabym uwagę na IgE całkowite. Do dalszej diagnostyki. Nie wiem w jakim wieku jest syn, a od wieku jest zależna norma, ale tak czy inaczej jest przekroczone.

reklama
My mielismy wyniki na granicy jak odstawialiśmy żelazo :p dlatego decyduje lekarz.

Dopisalam Ci tam tylko, że zwrócilabym uwagę na IgE całkowite. Do dalszej diagnostyki. Nie wiem w jakim wieku jest syn, a od wieku jest zależna norma, ale tak czy inaczej jest przekroczone.
Ja tu widzę IgE dodatnie - a to może świadczyć o alergii lub chorobach pasożytniczych.
Pozostałe wyniki w normie.
Tak Ige całkowite wyszło za duże , teraz nie wiem jak to interpretować bo w morfologii Eozynofile też wyszły za wysokie . Mamy podejrzenie u syna choroby pasożytniczej i alergii. Czekam jeszcze na wynik w kierunku glisty ludzkiej. Ale pewnie będę musiała trochę poczekać

Do góry