reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Interpretacja wyników syna

Malamini2300

Początkująca w BB
Dzień dobry wszystkim, piszę do was ponieważ może któraś mama pomogła by mi w interpretacji wyników syna . Od soboty syn przyjmuje antybiotyk, Pani doktor zleciła nam morfologię nawet w czasie trwania infekcji ponieważ syn ma duże problemy z apetytem oraz naprawdę spore zaparcia .
Będę wdzięczna za odpowiedzi
IMG_9515.jpeg

reklama
Na moje to niby w granicy te żelazo ale dość niskie i stąd takie wyniki . Lekarz nie sugerował anemii ?

Na moje to niby w granicy te żelazo ale dość niskie i stąd takie wyniki . Lekarz nie sugerował anemii ?
Na razie Pani doktor nic nie sugerowała ale może faktycznie to jest powód że syn ma te powracające zaparcia i brak apetytu bo już sama nie wiem 🤷🏽‍♀️ W sobotę kolejna wizyta w celu omówienia wyników może coś więcej się dowiemy

Niech ktoś się jeszcze wypowie ale te wyniki wyglądają mi na anemię. CRP nie ma reaktywnego więc o chorobie czy o stanie zapalnym nie ma mowy.
Pewnie będzie suplementował żelazo.

A ja bym jednak nie bawiła się w internetowe diagnozowanie i poczekałabym na wizytę u lekarza i na to, co powie lekarz.

Jak dla mnie to Wy nawet na granicy anemii nie jesteście 🤷‍♀️ poczekaj spokojnie na lekarza.

PS. Zbyt wysokie IgE calkowite moze świadczyć o alergii albo o pasozytach. Stąd mogą być problemy z ukł. pokarmowym. Ale to wszystko jest do dalszej diagnostyki.

A ja bym jednak nie bawiła się w internetowe diagnozowanie i poczekałabym na wizytę u lekarza i na to, co powie lekarz.

Jak dla mnie to Wy nawet na granicy anemii nie jesteście 🤷‍♀️ poczekaj spokojnie na lekarza.
Poczekam do soboty , uspokoiło mnie to że CRP spadło do wartości 1 . Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 👍

Dlatego napisałam ,żeby ktoś się jeszcze wypowiedział 🙂.

Kurde mi przy takich wynikach w dolnej granicy kazali żelazo suplementować 😱.

Dlatego napisałam ,żeby ktoś się jeszcze wypowiedział 🙂.

Kurde mi przy takich wynikach w dolnej granicy kazali żelazo suplementować 😱.
My mielismy wyniki na granicy jak odstawialiśmy żelazo :p dlatego decyduje lekarz.

Poczekam do soboty , uspokoiło mnie to że CRP spadło do wartości 1 . Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 👍
Dopisalam Ci tam tylko, że zwrócilabym uwagę na IgE całkowite. Do dalszej diagnostyki. Nie wiem w jakim wieku jest syn, a od wieku jest zależna norma, ale tak czy inaczej jest przekroczone.

reklama
My mielismy wyniki na granicy jak odstawialiśmy żelazo :p dlatego decyduje lekarz.

Dopisalam Ci tam tylko, że zwrócilabym uwagę na IgE całkowite. Do dalszej diagnostyki. Nie wiem w jakim wieku jest syn, a od wieku jest zależna norma, ale tak czy inaczej jest przekroczone.
Ja tu widzę IgE dodatnie - a to może świadczyć o alergii lub chorobach pasożytniczych.
Pozostałe wyniki w normie.
Tak Ige całkowite wyszło za duże , teraz nie wiem jak to interpretować bo w morfologii Eozynofile też wyszły za wysokie . Mamy podejrzenie u syna choroby pasożytniczej i alergii. Czekam jeszcze na wynik w kierunku glisty ludzkiej. Ale pewnie będę musiała trochę poczekać

Do góry