reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Hej, nowa tu jestem i miałam wczoraj pierwszy raz inseminację. A dziś boli mnie brzuch. Czytam, że niektóre dziewczyny też tak miały, ale martwie się, że to niezbyt dobry objaw :eek: Marzy mi się ciąża za pierwszym podejściem 😌

Hej, nowa tu jestem i miałam wczoraj pierwszy raz inseminację. A dziś boli mnie brzuch. Czytam, że niektóre dziewczyny też tak miały, ale martwie się, że to niezbyt dobry objaw :eek: Marzy mi się ciąża za pierwszym podejściem 😌
Hej,
Ból brzucha to dość częsty objaw po zabiegu, ale raczej nijak się ma do niepowodzenia czy powodzenia. Mnie dodatkowo bolał tez pęcherz przez kilka dni 🙄

Trzymam kciuki, żeby udało się za pierwszym razem! 🫶

Ja myślę ze u mnie problemem jest moment owulacji. Raz inseminacja robiona w 10 dc, teraz w 11 dc... I myślę ze za szybko ale już 2 razy mi pęcherzyk pękł w 12 dc. Wiec :(
Ide 31 na kontrolę, chce się właśnie rozpytac dokładnie co i jak i już będę pytała jakich badań nam brakuje do in vitro. Czy wgl ktoś byl tutaj na tym wątku komu inseminacja się udala 😭
hej,
daj znac jak bedziesz po wizycie :)
prosze napisz jakie badania zalecil wam lekarz pod in vitro :)

hej,
daj znac jak bedziesz po wizycie :)
prosze napisz jakie badania zalecil wam lekarz pod in vitro :)
Hej hej!
My dzisiaj po inseminacji...bardzo duży pęcherzyk (jak na mnie oczywiście), 22x18 mm :D i endometrium grube o dobrej strukturze, więc doktor mówił, że wycelowaliśmy dużo lepiej niż wcześniej. Dostałam też zastrzyk z Eutrigu, ale owulacja powinna być dzisiaj i bez tego na 100% (wczesniej zawsze w dniu inseminacji miałam badanie lh bo były ku temu duże wątpliwości, dzisiaj skierowanie prosto do zabiegu).
Co do in vitro - na razie lekarz powiedział że mamy się wstrzymać, bo statystycznie co 4-5 msc mamy tą największą szansę na zajście w ciążę i że właśnie ten co 4-5 pęcherzyk jest tym najlepszym, który pozwoli nam zajść w ciąże. Pytałam o dodatkowe badania - powiedział że mógłby mnie na nie skieorwać (typu biopsja endometrium) ale nie widzi jak na razie ku temu powodu i że ostatnio miał parę w podobnej sytuacji i udało się za 5 razem..
Tak więc będzie walentynkowe testowanie :D
Jeśli się nie uda to mamy zalecenie do jeszcze jednej inseminacji i wtedy ewentualnie już przejście na in vitro

Hej hej!
My dzisiaj po inseminacji...bardzo duży pęcherzyk (jak na mnie oczywiście), 22x18 mm :D i endometrium grube o dobrej strukturze, więc doktor mówił, że wycelowaliśmy dużo lepiej niż wcześniej. Dostałam też zastrzyk z Eutrigu, ale owulacja powinna być dzisiaj i bez tego na 100% (wczesniej zawsze w dniu inseminacji miałam badanie lh bo były ku temu duże wątpliwości, dzisiaj skierowanie prosto do zabiegu).
Co do in vitro - na razie lekarz powiedział że mamy się wstrzymać, bo statystycznie co 4-5 msc mamy tą największą szansę na zajście w ciążę i że właśnie ten co 4-5 pęcherzyk jest tym najlepszym, który pozwoli nam zajść w ciąże. Pytałam o dodatkowe badania - powiedział że mógłby mnie na nie skieorwać (typu biopsja endometrium) ale nie widzi jak na razie ku temu powodu i że ostatnio miał parę w podobnej sytuacji i udało się za 5 razem..
Jeśli się nie uda to mamy zalecenie do jeszcze jednej inseminacji i wtedy ewentualnie już przejście na in vitro
W takim razie trzymamy mocno kciuki.
My rozpoczynamy kolejny cykl, a w poniedziałek mamy spotkanie w sprawie in-vitro.

Hej hej!
leczysz sie w Polsce ?
pytam z ciekawosci bo nigdy nie spotkalam sie z twierdzeniem ze co 4-5 pecherzyk jest najlepszy, moi lekarze zawsze mowili ze pierwsze 3 proby iui maja najwiekszy sens

reklama
Do góry