Madame JS
Fanka BB :)
Nie ma takiej możliwości.a wy badaliście zarodki ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie ma takiej możliwości.a wy badaliście zarodki ?
Hej,Hej, nowa tu jestem i miałam wczoraj pierwszy raz inseminację. A dziś boli mnie brzuch. Czytam, że niektóre dziewczyny też tak miały, ale martwie się, że to niezbyt dobry objaw Marzy mi się ciąża za pierwszym podejściem
Dzięki za odpowiedź i kciuki, dam znać za dwa tygodnieHej,
Ból brzucha to dość częsty objaw po zabiegu, ale raczej nijak się ma do niepowodzenia czy powodzenia. Mnie dodatkowo bolał tez pęcherz przez kilka dni
Trzymam kciuki, żeby udało się za pierwszym razem!
hej,Ja myślę ze u mnie problemem jest moment owulacji. Raz inseminacja robiona w 10 dc, teraz w 11 dc... I myślę ze za szybko ale już 2 razy mi pęcherzyk pękł w 12 dc. Wiec
Ide 31 na kontrolę, chce się właśnie rozpytac dokładnie co i jak i już będę pytała jakich badań nam brakuje do in vitro. Czy wgl ktoś byl tutaj na tym wątku komu inseminacja się udala
Hej hej!hej,
daj znac jak bedziesz po wizycie
prosze napisz jakie badania zalecil wam lekarz pod in vitro
W takim razie trzymamy mocno kciuki.Hej hej!
My dzisiaj po inseminacji...bardzo duży pęcherzyk (jak na mnie oczywiście), 22x18 mm i endometrium grube o dobrej strukturze, więc doktor mówił, że wycelowaliśmy dużo lepiej niż wcześniej. Dostałam też zastrzyk z Eutrigu, ale owulacja powinna być dzisiaj i bez tego na 100% (wczesniej zawsze w dniu inseminacji miałam badanie lh bo były ku temu duże wątpliwości, dzisiaj skierowanie prosto do zabiegu).
Co do in vitro - na razie lekarz powiedział że mamy się wstrzymać, bo statystycznie co 4-5 msc mamy tą największą szansę na zajście w ciążę i że właśnie ten co 4-5 pęcherzyk jest tym najlepszym, który pozwoli nam zajść w ciąże. Pytałam o dodatkowe badania - powiedział że mógłby mnie na nie skieorwać (typu biopsja endometrium) ale nie widzi jak na razie ku temu powodu i że ostatnio miał parę w podobnej sytuacji i udało się za 5 razem..
Tak więc będzie walentynkowe testowanie
Jeśli się nie uda to mamy zalecenie do jeszcze jednej inseminacji i wtedy ewentualnie już przejście na in vitro
leczysz sie w Polsce ?Hej hej!
My dzisiaj po inseminacji...bardzo duży pęcherzyk (jak na mnie oczywiście), 22x18 mm i endometrium grube o dobrej strukturze, więc doktor mówił, że wycelowaliśmy dużo lepiej niż wcześniej. Dostałam też zastrzyk z Eutrigu, ale owulacja powinna być dzisiaj i bez tego na 100% (wczesniej zawsze w dniu inseminacji miałam badanie lh bo były ku temu duże wątpliwości, dzisiaj skierowanie prosto do zabiegu).
Co do in vitro - na razie lekarz powiedział że mamy się wstrzymać, bo statystycznie co 4-5 msc mamy tą największą szansę na zajście w ciążę i że właśnie ten co 4-5 pęcherzyk jest tym najlepszym, który pozwoli nam zajść w ciąże. Pytałam o dodatkowe badania - powiedział że mógłby mnie na nie skieorwać (typu biopsja endometrium) ale nie widzi jak na razie ku temu powodu i że ostatnio miał parę w podobnej sytuacji i udało się za 5 razem..
Tak więc będzie walentynkowe testowanie
Jeśli się nie uda to mamy zalecenie do jeszcze jednej inseminacji i wtedy ewentualnie już przejście na in vitro
Tak, w Poznaniu w Bocianie.leczysz sie w Polsce ?
pytam z ciekawosci bo nigdy nie spotkalam sie z twierdzeniem ze co 4-5 pecherzyk jest najlepszy, moi lekarze zawsze mowili ze pierwsze 3 proby iui maja najwiekszy sens