reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
jestes juz po spotkaniu w sprawie in vitro ?
mozesz powiedziec czy dostaliscie jakies zlecenia na badania ?
Tak, jesteśmy po ustaleniu harmonogramu.
Czekamy na wynik obecnego zabiegu inseminacji. Jeśli beta będzie 0, płynnie przechodzimy do procedury in-vitro. Wizyta w pierwszych 3 dniach nowego cyklu, stymulacja, 2 dodatkowe wizyty rozpisane co do dnia, punkcja i wszczepianie jeszcze w tym samym miesiącu - wersja optymistyczna, prawdopodobna.
Badań dodatkowych już nie robię, wszystkie mam aktualne.

A chciałabym zapytać Was o odczuwanie owulacji. Zawsze troszkę czułam delikatny ból, ale ostatnie 2 owulację są niesamowicie bolesne. Pół nocy dziś nie spałam z bólu. Naprawdę, bardzo bardzo mnie bolał jajnik. Teraz już jest wszystko ok, nic nie czuję.
Może któraś z Was miała podobne skutki uboczne?

A chciałabym zapytać Was o odczuwanie owulacji. Zawsze troszkę czułam delikatny ból, ale ostatnie 2 owulację są niesamowicie bolesne. Pół nocy dziś nie spałam z bólu. Naprawdę, bardzo bardzo mnie bolał jajnik. Teraz już jest wszystko ok, nic nie czuję.
Może któraś z Was miała podobne skutki uboczne?
ja niestety nie odczuwam owulacji, czasami mam duzo sluzu plodnego i wtedy wiem ze owulacja jest na dniach, tak mialam w styczniu w 9 dniu dostalam sluzu w 12 dzien miala wizyte i bylam juz po owulacji a z reaguly owulacje mam kolo 16 dnia cyklu, w tym miesiącu w ogóle nie miałam śluzu płodnego...
ja nie zwracam uwagi na jakieś objawy bo juz mialam rozne a ciazy nigdy nie bylo w tym miesiącu czułam prawy jajnik a owulacje miałam z lewego ;p
dzisiaj mam wizytę aby sprawdzić czy jajeczko pękło i mimo ze nie zdazylo mi sie nigdy zeby nie peklo to sie boje.... rowniez bede sie pytac o in vitro w razie gdyby sie nie udalo, mam nadzieje ze w nastepnym miesiacu podjedziemy do in vitro chociaz musze jeszcze namowic chlopa na zapozyczenie sie w banku bo niestety nie mamy wystarczajaco kasy na procedure a on woli odlozyc kase i podjesc do iv vitro np. za 3 miesiace

dziewczyny w który dzień po iui zaczęłyście brać progesteron ?
ja dzisiaj jestem 3 dzień po iui a popołudniu mam dopiero wizytę, nie powinnam już przyjmować proga ?
nie pamietam jak stosowalam przy podprzednich probach, zapobiegawczono wczoraj wieczorem i dzisiaj rano wzielam sobie po tabletce poniewaz moj prog po owulacji lubi sobie spowolic, mam nadzieje ze nie zaszkodze sobie tymi 2 tabletkami.

reklama
dziewczyny w który dzień po iui zaczęłyście brać progesteron ?
ja dzisiaj jestem 3 dzień po iui a popołudniu mam dopiero wizytę, nie powinnam już przyjmować proga ?
nie pamietam jak stosowalam przy podprzednich probach, zapobiegawczono wczoraj wieczorem i dzisiaj rano wzielam sobie po tabletce poniewaz moj prog po owulacji lubi sobie spowolic, mam nadzieje ze nie zaszkodze sobie tymi 2 tabletkami.
Ja w ogóle nie biorę żadnych leków po IUI.
Co do owulacji - ja poznaje po śluzie no i robie te testy owulacyjne, zawsze 5 i potem sobie monitoruje jak to wygląda. Nie czuje bólu zazwyczaj, właśnie przy poprzedniej iui mnie bolały trochę, teraz nic. Więc to chyba nie ma związku.

Do góry