reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
jestes juz po spotkaniu w sprawie in vitro ?
mozesz powiedziec czy dostaliscie jakies zlecenia na badania ?
Tak, jesteśmy po ustaleniu harmonogramu.
Czekamy na wynik obecnego zabiegu inseminacji. Jeśli beta będzie 0, płynnie przechodzimy do procedury in-vitro. Wizyta w pierwszych 3 dniach nowego cyklu, stymulacja, 2 dodatkowe wizyty rozpisane co do dnia, punkcja i wszczepianie jeszcze w tym samym miesiącu - wersja optymistyczna, prawdopodobna.
Badań dodatkowych już nie robię, wszystkie mam aktualne.

A chciałabym zapytać Was o odczuwanie owulacji. Zawsze troszkę czułam delikatny ból, ale ostatnie 2 owulację są niesamowicie bolesne. Pół nocy dziś nie spałam z bólu. Naprawdę, bardzo bardzo mnie bolał jajnik. Teraz już jest wszystko ok, nic nie czuję.
Może któraś z Was miała podobne skutki uboczne?

A chciałabym zapytać Was o odczuwanie owulacji. Zawsze troszkę czułam delikatny ból, ale ostatnie 2 owulację są niesamowicie bolesne. Pół nocy dziś nie spałam z bólu. Naprawdę, bardzo bardzo mnie bolał jajnik. Teraz już jest wszystko ok, nic nie czuję.
Może któraś z Was miała podobne skutki uboczne?
ja niestety nie odczuwam owulacji, czasami mam duzo sluzu plodnego i wtedy wiem ze owulacja jest na dniach, tak mialam w styczniu w 9 dniu dostalam sluzu w 12 dzien miala wizyte i bylam juz po owulacji a z reaguly owulacje mam kolo 16 dnia cyklu, w tym miesiącu w ogóle nie miałam śluzu płodnego...
ja nie zwracam uwagi na jakieś objawy bo juz mialam rozne a ciazy nigdy nie bylo w tym miesiącu czułam prawy jajnik a owulacje miałam z lewego ;p
dzisiaj mam wizytę aby sprawdzić czy jajeczko pękło i mimo ze nie zdazylo mi sie nigdy zeby nie peklo to sie boje.... rowniez bede sie pytac o in vitro w razie gdyby sie nie udalo, mam nadzieje ze w nastepnym miesiacu podjedziemy do in vitro chociaz musze jeszcze namowic chlopa na zapozyczenie sie w banku bo niestety nie mamy wystarczajaco kasy na procedure a on woli odlozyc kase i podjesc do iv vitro np. za 3 miesiace

dziewczyny w który dzień po iui zaczęłyście brać progesteron ?
ja dzisiaj jestem 3 dzień po iui a popołudniu mam dopiero wizytę, nie powinnam już przyjmować proga ?
nie pamietam jak stosowalam przy podprzednich probach, zapobiegawczono wczoraj wieczorem i dzisiaj rano wzielam sobie po tabletce poniewaz moj prog po owulacji lubi sobie spowolic, mam nadzieje ze nie zaszkodze sobie tymi 2 tabletkami.

reklama
dziewczyny w który dzień po iui zaczęłyście brać progesteron ?
ja dzisiaj jestem 3 dzień po iui a popołudniu mam dopiero wizytę, nie powinnam już przyjmować proga ?
nie pamietam jak stosowalam przy podprzednich probach, zapobiegawczono wczoraj wieczorem i dzisiaj rano wzielam sobie po tabletce poniewaz moj prog po owulacji lubi sobie spowolic, mam nadzieje ze nie zaszkodze sobie tymi 2 tabletkami.
Ja w ogóle nie biorę żadnych leków po IUI.
Co do owulacji - ja poznaje po śluzie no i robie te testy owulacyjne, zawsze 5 i potem sobie monitoruje jak to wygląda. Nie czuje bólu zazwyczaj, właśnie przy poprzedniej iui mnie bolały trochę, teraz nic. Więc to chyba nie ma związku.

Do góry