reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
W tej klinice w której podchodzę jest obowiązkowy ;) mogę zrobić ci zdjęcie wymaganych badań do In vitro które my musimy zrobić. Wyślę ci w wiadomości żeby tu dziewczynom w inseminacji nie zaśmiecać ;)
Poproszę Cię, gdyż Pani doktor powiedziała że zdążymy zanim badania infekcyjne skończą ważność w czerwcu

Dziewczyny Wy też tak macie że Wam się wydaje że żyjecie w zawieszeniu. My z mężem od roku jesteśmy w rozkroku, nic nie możemy zaplanować bo przecież próbujemy i mogę być w ciąży potem się okazuje że trzeba kolejne badania czekanie na wyniki potem znów badania wszystko się odwleka a my dalej bez ciąży i bez zrealizowanych innych planów. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zmiany pracy, ale tu jest podobnie przecież może w końcu się uda i zajdę w ciążę i co wtedy jak w nowej będę na okresie próbnym. Mam wrażenie że tkwię z życiem w miejscu 😟 czasem mnie to dobija wiem że jeśli się uda to to wszystko nie będzie miało znaczenia, ale nie raz mam ochotę się poddać😟

Kurcze, no bardzo bym chciała Ci powiedzieć żebyś się nie poddawała bo widzę że u niektórych dziewczyn inseminacja wychodzi, ale sama jestem po pięciu iui i wiem że zbyt duża nadzieja potrafi rodzic zbyt duże rozczarowanie... Poczekaj do okresu. Jeżeli nic się nie pojawi, zrób drugi test :) mam nadzieję, że będą dwie krechy! ;*
No więc.. odebralam wynik 11 dzień po IUI beta 2.3 mUL/ml (2 IUI nie udana )więc trzeba myśleć chyba o In Vitro

Dziewczyny Wy też tak macie że Wam się wydaje że żyjecie w zawieszeniu. My z mężem od roku jesteśmy w rozkroku, nic nie możemy zaplanować bo przecież próbujemy i mogę być w ciąży potem się okazuje że trzeba kolejne badania czekanie na wyniki potem znów badania wszystko się odwleka a my dalej bez ciąży i bez zrealizowanych innych planów. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zmiany pracy, ale tu jest podobnie przecież może w końcu się uda i zajdę w ciążę i co wtedy jak w nowej będę na okresie próbnym. Mam wrażenie że tkwię z życiem w miejscu 😟 czasem mnie to dobija wiem że jeśli się uda to to wszystko nie będzie miało znaczenia, ale nie raz mam ochotę się poddać😟
Myślę, że każda z nas przeżywa to na swój sposób, u mnie to wygląda następująco, nadzieja, oczekiwanie, wielkie rozczarowanie i rozpacz, i tak w kółko, co miesiąc tak jakbym chowała kolejną ważna rzecz w moim życiu, ale staram się cieszyć z każdej małej rzeczy i nie pozwalam nikomu aby dostrzegł jak bardzo cierpię w środku, oprócz mojego męża. Dlatego tu na forum czuję się prawdziwą sobą ♡ co do pracy zależy czy jest bardzo stresująca??? Bo to też ma duży wpływ na zajście w ciążę ja swoją zmieniłam 3 miesiace temu :)

reklama
Do góry