reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
reklama
Ja miałam clostilbegyt i aromek ,po aromku jakiś gigant mi tylko urósł, ja nie mówię, że jak droższe to lepsze ,każdy organizm jest inny i inaczej reaguje

Ja miałam Aromek i po nim mi nie pękły pęcherzyki, zrobiła się torbiel. 2 razy.
A teraz już druga IUI z Clostilbegyt i po dwa pęcherzyki.
Tanie nie znaczy wcale dobre..
Ja miałam clostilbegyt i aromek ,po aromku jakiś gigant mi tylko urósł,a po clostilbegyt mniejszy gigant. Ja nie mówię, że jak droższe to lepsze ,każdy organizm jest inny i inaczej reaguje, a przy następnej iui chce na swojej naturalnej owulacji, bez wspomagaczy bo i tak nic one mi nie dają poza pęcherzykami gigantami
Ja miałam Aromek i po nim mi nie pękły pęcherzyki, zrobiła się torbiel. 2 razy.
A teraz już druga IUI z Clostilbegyt i po dwa pęcherzyki.
Tanie nie znaczy

Dziewczyny potrzebuje porady bo lekarz dopiero w przyszłym tyg.
Jestem na stymulacji w tym cyklu Lamette. Mam 2 dniowe okresy, dosłownie 2 dni krwawienia, 3 dzień plamienia i koniec. Od 3dc biorę lamette, dziś 4 dc. i pojawiła się krew okresowa i ból jajników co jakiś czas - czy to normalne po tym leku? Jak było u was? Jeśli do juta nie przejdzie to będę dzwonić do lekarza.
Nie chce niepotrzebnie panikować, dlatego proszę was a poradę 🙏🏼🙂

Dziewczyny potrzebuje porady bo lekarz dopiero w przyszłym tyg.
Jestem na stymulacji w tym cyklu Lamette. Mam 2 dniowe okresy, dosłownie 2 dni krwawienia, 3 dzień plamienia i koniec. Od 3dc biorę lamette, dziś 4 dc. i pojawiła się krew okresowa i ból jajników co jakiś czas - czy to normalne po tym leku? Jak było u was? Jeśli do juta nie przejdzie to będę dzwonić do lekarza.
Nie chce niepotrzebnie panikować, dlatego proszę was a poradę 🙏🏼🙂
Lepiej zadzwoń i zapytaj. Mi po lamette nic takiego się nie działo

Cześć dziewczyny. Od wczoraj czytam wątek o inseminacji. Właśnie przygotowuję się psychicznie do pierwszej. U nas wszystkie wyniki są ok. Pomijając to, ze mam małą rezerwę. Miałam w tym cyklu iść na drożność, ale poprosiłam swoją panią doktor o inseminacje w tym miesiącu a gdyby nie zaskoczyło to drożność w przyszłym zrobię. Wczoraj byłam zrobić posiew bakteriologiczny. Jakie jeszcze badania miałyście zalecone w cyklu, gdzie była inseminacja ?

reklama
Cześć dziewczyny. Od wczoraj czytam wątek o inseminacji. Właśnie przygotowuję się psychicznie do pierwszej. U nas wszystkie wyniki są ok. Pomijając to, ze mam małą rezerwę. Miałam w tym cyklu iść na drożność, ale poprosiłam swoją panią doktor o inseminacje w tym miesiącu a gdyby nie zaskoczyło to drożność w przyszłym zrobię. Wczoraj byłam zrobić posiew bakteriologiczny. Jakie jeszcze badania miałyście zalecone w cyklu, gdzie była inseminacja ?
Hej,
Ja dokładnie nie znam nazw tych badań , które mieliśmy z mężem robione ale u mnie warunkiem była drożność, ja np. miałam drożność badana dwa razy , napewno robiono nam grupy krwi, mąż miał jakiś wymaz z cewki moczowej, wiadomo rezerwa i raczej te podstawowe hormony

Do góry