Moonstone
Moderator
Bo czuję że znów będzie cukrzycaA czemu obstawiasz, że będziesz miała indukcję?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo czuję że znów będzie cukrzycaA czemu obstawiasz, że będziesz miała indukcję?
Ale to zawsze jest indukcja przy cukrzycy? Ogólnie jeśli jest mała przerwa po CC to kolejny poród też robiąBo czuję że znów będzie cukrzyca
Niekoniecznie. U mnie jest zgoda na vbac póki co.Ale to zawsze jest indukcja przy cukrzycy? Ogólnie jeśli jest mała przerwa po CC to kolejny poród też robią
Kiedy miałaś poród?Niekoniecznie. U mnie jest zgoda na vbac póki co.
StyczeńKiedy miałaś poród?
Mi w szpitalu powiedzieli że minimum to jest rok. Oczywiście wszystko zależy od blizny na macicy.Styczeń
Termin porodu mam na maj, za równo od położnej jak i fizjoterapeutki jak i ginekologa usłyszałam że poród SN jest możliwy w moim wypadkuMi w szpitalu powiedzieli że minimum to jest rok. Oczywiście wszystko zależy od blizny na macicy.
To super tzn że szybko organizm doszedł do siebie po porodzie CC.Termin porodu mam na maj, za równo od położnej jak i fizjoterapeutki jak i ginekologa usłyszałam że poród SN jest możliwy w moim wypadku
A czemu obstawiasz, że będziesz miała indukcję?
Ja miałam cukrzycę i poród wywoływany więc to, że ktoś ma cukrzycę nie oznacza z automatu, że musi być cesarka. Po jednym CC częściej wykonuje się kolejne cesarskie cięcie i jest to związane z ryzykiem pęknięcia macicy podczas porodu naturalnego.Bo czuję że znów będzie cukrzyca