Cycki mnie bolą ale w nocy ,w dzień tylko jak dotykam, brzuch czasami jak na okres, i szyjka taka jakaś twarda jest bo czuję jak tabletki wkładam , i od początku po transferze czuję takie bulgotanie w brzuchu zwłaszcza jak się wody napijęA jakie objawy odczuwasz?
Ktory to transfer? Leki oczywiście robią swoje ale póki co też jesteś w ciąży. Więc odczuwać możesz.
reklama
Bożeeeee jakie siwe oczyskaZ okazji Świąt Wielkiej Nocy życzymy, aby Zmartwychwstały Pan obdarzał Was łaskami zdrowia, szczęścia i macierzyństwa a wokół byście miały samych życzliwych i dobrych ludzi. Magda i Ania
kostka123
Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny
Jestem po kolejnej próbie nie udanej procedury in vitro, właśnie mi spada beta..
Myśle o komórce dawczyni, bardzo to ciężki temat dla mnie tym bardziej, ze mamy już dziecko ze swojej komórki i nasienia męża. Chętnie wysłucham każdej historii, jak ktoś będzie chciał się podzielić
Jestem po kolejnej próbie nie udanej procedury in vitro, właśnie mi spada beta..
Myśle o komórce dawczyni, bardzo to ciężki temat dla mnie tym bardziej, ze mamy już dziecko ze swojej komórki i nasienia męża. Chętnie wysłucham każdej historii, jak ktoś będzie chciał się podzielić
Kasialucky
Hej, przykro mi że beta spadkowa ..
Ja nie mam jeszcze dzieci .. walę ze o to pierwsze i pewnie jedyne bo mam w tym roku “40”
Udało mi się przy endowmtrioze 4 st wykrzesać 5 swoich zarodków w PL w dwóch punkcjach. Wszystkie klasy 5.1.1.. ale po badaniach genetycznych okazało się że wszystkie chore
Podjęliśmy decyzję o KD w Czechach a dokładnie w reproficie w ostravie
Nasza pierwsza dawczyni z 11 komórek uzyskała 1 zarodek .. przerażenie czy może nasienie się pogorszyło … zrobiliśmy rozszerzone badania, nasienie było perfekcyjne
Zdecydowaliśmy się się na drugą dawczynię a klinika zwróciła nam 50% kosztów bo jakby dają gwarancje min 2 zarodków wysokiej klasy
2 dawczyni 12 albo 13 komórek ( bo już nie pamiętam ) 6 zarodków- przebadaliśmy je i 2 z nich z trisomia 21..
1 transfer ciąża ale zatrzymała się w 11 tc.. kolejne transfery beta nie drgnęła
Został nam ostatni zarodek właśnie z pierwszej dawczyni ale on jest najsłabszy morfologicznie i lekarze wprost powiedzieli że nikłe szanse ..
Dlatego ostatecznie teraz podjęliśmy decyzję o adopcji zarodka
Transfer dopiero za jakieś max 3 miesiące
Ja nie mam jeszcze dzieci .. walę ze o to pierwsze i pewnie jedyne bo mam w tym roku “40”
Udało mi się przy endowmtrioze 4 st wykrzesać 5 swoich zarodków w PL w dwóch punkcjach. Wszystkie klasy 5.1.1.. ale po badaniach genetycznych okazało się że wszystkie chore
Nasza pierwsza dawczyni z 11 komórek uzyskała 1 zarodek .. przerażenie czy może nasienie się pogorszyło … zrobiliśmy rozszerzone badania, nasienie było perfekcyjne
Zdecydowaliśmy się się na drugą dawczynię a klinika zwróciła nam 50% kosztów bo jakby dają gwarancje min 2 zarodków wysokiej klasy
2 dawczyni 12 albo 13 komórek ( bo już nie pamiętam ) 6 zarodków- przebadaliśmy je i 2 z nich z trisomia 21..
1 transfer ciąża ale zatrzymała się w 11 tc.. kolejne transfery beta nie drgnęła
Został nam ostatni zarodek właśnie z pierwszej dawczyni ale on jest najsłabszy morfologicznie i lekarze wprost powiedzieli że nikłe szanse ..
U mnie tak:
1 procedura Ostava - 4 zarodki z moich komorek i nasienia dawcy - 3 transfery nieudane
2 procedura Brno - uzyskano 4 zarodki dobrej klasy z moich kom, zdecydowalam k bad gen - wszystkie chore
3 procedura - komorki dawczyni + nasienie dawcy - dobierane od zera, nie gotowe zarodki. 4 transfery, przy 3 ciaza ale zatrzymana w 7 tyg, zarodki nie byly badane.
Poznan Medart - zdecydowalam o adopcji zarodka badanego genetycznie:
1 transfer ciaza biochemiczna
2 transfer ciaza, poroniona w 20 tyg z powodu ciezkiego stanu przedrzucawkowego
3 transfer - Ania ma 8 miesiecy
1 procedura Ostava - 4 zarodki z moich komorek i nasienia dawcy - 3 transfery nieudane
2 procedura Brno - uzyskano 4 zarodki dobrej klasy z moich kom, zdecydowalam k bad gen - wszystkie chore
3 procedura - komorki dawczyni + nasienie dawcy - dobierane od zera, nie gotowe zarodki. 4 transfery, przy 3 ciaza ale zatrzymana w 7 tyg, zarodki nie byly badane.
Poznan Medart - zdecydowalam o adopcji zarodka badanego genetycznie:
1 transfer ciaza biochemiczna
2 transfer ciaza, poroniona w 20 tyg z powodu ciezkiego stanu przedrzucawkowego
3 transfer - Ania ma 8 miesiecy
Po 48 godzinach 115.73Dziewczyny przepraszam że się wyłączyłam z forum. Miałam transfer 21 marca, z testem czekałam do dzisiaj żeby sobie nie psuć świąt......mam wynik ,
Dziś jest 12 dpt ale beta słaba 33.30 mlU\ml
Progesteron 66.29 ng\ml
Wiem że na świętowanie jeszcze jest za wcześnie
kostka123
Może się ruszyło.. Ja tez miałam transfer 21 marca. Można wiedzieć gdzie?Po 48 godzinach 115.73
Wiem że na świętowanie jeszcze jest za wcześnie
W Lublinie w ovumMoże się ruszyło.. Ja tez miałam transfer 21 marca. Można wiedzieć gdzie?
kostka123
Długa drogę przychodzicie, mam nadzieje ze się uda i zostaniecie rodzicami!Samych powodów do uśmiechuHej, przykro mi że beta spadkowa ..
P.s ja nie wiele młodsza bo 36 w tym roku, ale tez cały czas mam nadzieje
reklama
kostka123
A to nie, ja w Gyncentrum w Katowicach. A zarodek 3 czy 5 dniowy?W Lublinie w ovum