reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziękuję dziewczyny❤️
Nie mam tym razem żadnej nadziei.
No trudno. Nie udało się, było do 3 razy sztuka, i czwartego nie będzie. Z tego jednego też nie nic będzie i nie ma do tego nic moje pozytywne czy negatywne myślenie, komórki były średniej jakosci i tyle./tak powiedział embriolog/ A jakości komórek w pewnym wieku nie da się przeskoczyć. Po prostu.
może powinnam byla od początku myśleć o adopcji komórki i sluchac statystyk.
Poprzednio przynajmniej nie było pustych i większość jakoś się zapladniala i byla nadzieja do 5 dni..Żal.

PS
Czy jest ktoś z Bociana kto badal zarodki ? Jak to jest z płatnością, bo oni chcieli żebym odrazu płaciła za badanie PGS, akurat nie byłam przygotowana i umówiliśmy się że mają przesłać linka, ale do tej pory nic nie dotarło.
< jak nie będzie co badac to zwracają kasę.. ale jakby biorą z góry.>
Przykro mi bardzo… 😔🫂

reklama
Super wiadomość :)
Ktoś mi wytłumaczy klasy zarodków 😅? Nie dotarlam tak daleko 🫣
Ja polecam w ogóle się w to nie zagłębiać.
Będzie się lepiej żyło😃Niektóre kliniki jak np @amusedxxx nie podali klas zarodków.
Mi podali ale od początku szczerze się nie przejmowałam, podawali mi do transferu od najlepszych i te najlepsze albo sie nie udały albo były poronione, jeden nawet przy rozmrożeniu padł.
W październiku podaliśmy najgorszy (wiem że 3 z przodu) i jestem w 25 tygodniu ciąży.
Zostawiliśmy dwa z 4 z przodu bo byłam pewna że ten transfer się nie uda i wtedy podamy do kolejnego transferu dwa ostatnie. 😀

Czesc Dziewczyny, jestem pod scianą, po raz kolejny nie wiem co dalej...czy jeszcze warto. Jestem po 5tym transferze (drugi w nowej klinice, dobry lekarz i klinika, nie badają zarodkow) testuje w sobote/niedz, ale czuję że znów będzie 0, jak poprzednie;(.
Zarodki 1 proced: 4ba, 3ba, 3 proced: 4bb, 4 proced w nowej klinice: z 6 komorek, z 4 zapłodnionych prawidłowo 4 blastki, jeden swiezy tramsfer beta 0, teraz na naturalnym transfer był zamrożoną jako 3ab, po rozmrozeniu i 1 dobie 4bb I czuje, że nic z tego nie będzie...
Bylam 3 razy w naturalnej ciazy syn, pozamaciczna i biochem w 2021 i zawsze czulam ze cos jest na rzeczy.
Nie wiem dlaczego się nie implantują:(. Immuno u Pa.nika dał tylko antybiotyk o encorton, histero wykazało kilka plazmatycznych to też antybiotyk I tyle. Nasienie w tej klinice bardzo ładne, amh w normie mimo że zaraz kończę 40. Od 2023 walczymy w ivf i już nie wiem co robić...
Mamy jeszcze dwa 4bb z 6d i 4bc z 5d. Może podwójny by coś pomógł?

Tak bardzo nie chce się poddać, ale nie wiem czego się chwycic.
Może w kolejnej zbadać i dowiemy się co jest nie tak.
A miałaś scratching endometrium może?
zarodki badanw ?
Podobno to pomaga ten scratching
Acz mi mój aktualny lekarze powiedział na jednej z wizyt cytuje " po co przeszkadzać naturze, natura wie co robi" 🙄🙄
No i to jest podobno super lekarz
Miałam wrażenie, że mnie tak tylko potraktował może dlatego że już skończyłam te 40 lat i nie widział szansy na cokolwiek.

reklama
Do góry