reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziękuję dziewczyny❤️
Nie mam tym razem żadnej nadziei.
No trudno. Nie udało się, było do 3 razy sztuka, i czwartego nie będzie. Z tego jednego też nie nic będzie i nie ma do tego nic moje pozytywne czy negatywne myślenie, komórki były średniej jakosci i tyle./tak powiedział embriolog/ A jakości komórek w pewnym wieku nie da się przeskoczyć. Po prostu.
może powinnam byla od początku myśleć o adopcji komórki i sluchac statystyk.
Poprzednio przynajmniej nie było pustych i większość jakoś się zapladniala i byla nadzieja do 5 dni..Żal.

PS
Czy jest ktoś z Bociana kto badal zarodki ? Jak to jest z płatnością, bo oni chcieli żebym odrazu płaciła za badanie PGS, akurat nie byłam przygotowana i umówiliśmy się że mają przesłać linka, ale do tej pory nic nie dotarło.
< jak nie będzie co badac to zwracają kasę.. ale jakby biorą z góry.>
Przykro mi bardzo… 😔🫂

reklama
Super wiadomość :)
Ktoś mi wytłumaczy klasy zarodków 😅? Nie dotarlam tak daleko 🫣
Ja polecam w ogóle się w to nie zagłębiać.
Będzie się lepiej żyło😃Niektóre kliniki jak np @amusedxxx nie podali klas zarodków.
Mi podali ale od początku szczerze się nie przejmowałam, podawali mi do transferu od najlepszych i te najlepsze albo sie nie udały albo były poronione, jeden nawet przy rozmrożeniu padł.
W październiku podaliśmy najgorszy (wiem że 3 z przodu) i jestem w 25 tygodniu ciąży.
Zostawiliśmy dwa z 4 z przodu bo byłam pewna że ten transfer się nie uda i wtedy podamy do kolejnego transferu dwa ostatnie. 😀

Czesc Dziewczyny, jestem pod scianą, po raz kolejny nie wiem co dalej...czy jeszcze warto. Jestem po 5tym transferze (drugi w nowej klinice, dobry lekarz i klinika, nie badają zarodkow) testuje w sobote/niedz, ale czuję że znów będzie 0, jak poprzednie;(.
Zarodki 1 proced: 4ba, 3ba, 3 proced: 4bb, 4 proced w nowej klinice: z 6 komorek, z 4 zapłodnionych prawidłowo 4 blastki, jeden swiezy tramsfer beta 0, teraz na naturalnym transfer był zamrożoną jako 3ab, po rozmrozeniu i 1 dobie 4bb I czuje, że nic z tego nie będzie...
Bylam 3 razy w naturalnej ciazy syn, pozamaciczna i biochem w 2021 i zawsze czulam ze cos jest na rzeczy.
Nie wiem dlaczego się nie implantują:(. Immuno u Pa.nika dał tylko antybiotyk o encorton, histero wykazało kilka plazmatycznych to też antybiotyk I tyle. Nasienie w tej klinice bardzo ładne, amh w normie mimo że zaraz kończę 40. Od 2023 walczymy w ivf i już nie wiem co robić...
Mamy jeszcze dwa 4bb z 6d i 4bc z 5d. Może podwójny by coś pomógł?

Tak bardzo nie chce się poddać, ale nie wiem czego się chwycic.
Może w kolejnej zbadać i dowiemy się co jest nie tak.

Czesc Dziewczyny, jestem pod scianą, po raz kolejny nie wiem co dalej...czy jeszcze warto. Jestem po 5tym transferze (drugi w nowej klinice, dobry lekarz i klinika, nie badają zarodkow) testuje w sobote/niedz, ale czuję że znów będzie 0, jak poprzednie;(.
Zarodki 1 proced: 4ba, 3ba, 3 proced: 4bb, 4 proced w nowej klinice: z 6 komorek, z 4 zapłodnionych prawidłowo 4 blastki, jeden swiezy tramsfer beta 0, teraz na naturalnym transfer był zamrożoną jako 3ab, po rozmrozeniu i 1 dobie 4bb I czuje, że nic z tego nie będzie...
Bylam 3 razy w naturalnej ciazy syn, pozamaciczna i biochem w 2021 i zawsze czulam ze cos jest na rzeczy.
Nie wiem dlaczego się nie implantują:(. Immuno u Pa.nika dał tylko antybiotyk o encorton, histero wykazało kilka plazmatycznych to też antybiotyk I tyle. Nasienie w tej klinice bardzo ładne, amh w normie mimo że zaraz kończę 40. Od 2023 walczymy w ivf i już nie wiem co robić...
Mamy jeszcze dwa 4bb z 6d i 4bc z 5d. Może podwójny by coś pomógł?

Tak bardzo nie chce się poddać, ale nie wiem czego się chwycic.
Może w kolejnej zbadać i dowiemy się co jest nie tak.
A miałaś scratching endometrium może?
zarodki badanw ?
Podobno to pomaga ten scratching
Acz mi mój aktualny lekarze powiedział na jednej z wizyt cytuje " po co przeszkadzać naturze, natura wie co robi" 🙄🙄
No i to jest podobno super lekarz
Miałam wrażenie, że mnie tak tylko potraktował może dlatego że już skończyłam te 40 lat i nie widział szansy na cokolwiek.

reklama
Do góry