reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Temat wałkowany, ale jakieś rady przed transferem? Koktajl z burakiem dzisiaj zaczęłam pić, skarpetki z ananasem są, fryteczki na sobotę zaplanowane, lecę na estrofemie i luteinie, a od soboty jeszcze nospa. Zdrowa dieta, bogata w białko i elektrolity jest od czasu stymulacji. Czy coś pominęłam?

Ja mówiłam że pierwsze na 28 i jak stwierdziliśmy po powrocie z Azji że skoro nie mam objawów żadnego wirusa zaczynamy, pyk, pierwsza ciąża jest odrazu zdrowa idealna ciąża, później no to ten vrak okresu... wszyscy pytali kiedy następne ja że nie teraz skończę papiery i dopiero gdzie człowiek myślał że może być coś nie tak... no i praktycznie 2 lata już siedzę w tym... nie ma problemu z zajściem ale z utrzymaniem... stąd liczę naprawdę że się uda teraz, nie biorę innej opcji choć pytanie co po łyżeczkowaniu czy wszystko ok w środku.
dopóki nie będzie ktoś e twojej skórze to nie wie jaki problem jest jak poronisz lub nie możesz zajść...

Tak czytam wasze komentarze i ja tak samo myślałam że ciąża to taka łatwa sprawa. Ja do tego podchodziłam bardzo optymistycznie, nawet jak się nie udawało rok, dwa, trzy. W końcu porobiłam badania, wszystko wyszło ok więc znowu spokój że w końcu się uda. To moje optymistyczne podejście okazało się złudne, a przyczyną braku ciąży azoospermia partnera. Ale nadal myślę o tym z dużym spokojem i po prostu wiem że z IFV się uda.
P.s. Byłam dziś na pierwszej kontroli stymulacji, na razie widocznych jest 11 komórek. W sobotę kolejne sprawdzenie.

Temat wałkowany, ale jakieś rady przed transferem? Koktajl z burakiem dzisiaj zaczęłam pić, skarpetki z ananasem są, fryteczki na sobotę zaplanowane, lecę na estrofemie i luteinie, a od soboty jeszcze nospa. Zdrowa dieta, bogata w białko i elektrolity jest od czasu stymulacji. Czy coś pominęłam?
Jeszcze dorzuć do tego dużo pozytywnego nastawienia i będzie komplet :)

A dobrze kojarzę, że u Ciebie Bx i brak implantacyjnych? Czy cos jeszcze? I co oprócz accofilu masz?

Ja mam Bx, brak implantacyjnych i Pai w hetero 4g/5g. Lekarz z kliniki dał mi accofil 30, cały zastrzyk kilka dni przed transferem, a potem połowę co trzeci dzień. I do tego neoparin 40mg od transferu.
Zgadza się 😁 tylko u mnie trochę inne dawki: tydzień przed cała dawka, dzień przed transferem cała dawka a od 2dpt co drugi dzień 1/3 dawki. I również Neoparin 0,4

reklama
Do góry