reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ode mnie update z wczorajszej wizyty. Punkcja będzie we wtorek 🙂 po czym lekarz dodał, że transfer planujemy na piątek. A ja zaniemówiłam.
W żadnej z moich potencjalnych opcji w głowie nie przeszedł mi przez myśl taki scenariusz przy moim PCOS.
Ogólnie jakniki wyglądają teraz ok, rośnie 14 pęcherzyków.
Obstawiam, że we wtorek prog albo estradiol będzie za wysoki, albo jajniki mocniej powiększone.

Ciężko mi sobie wyobrazić transfer 3 dni po punkcji. Któraś z Was miała?
Oo to idziemy podobnie :)
U mnie 17 pęcherzyków. Punkcja być może w czwartek, ale to do potwierdzenia jeszcze.
Ale o transferze lekarz nic jeszcze nie mówił.
Dziś tylko badałam proga i estradiol.

reklama
Kurczę planujemy powiedzieć rodzicom w święta a to będzie u mnie 14+0, ciekawe czy u mnie będzie widać bo jak tak to lipa z niespodzianki 😂
U mnie to widać dla mnie i dla męża, pod ciuchami po prostu wyglada jak wzdety brzuch. Poza tym swetry/ koszule. Przecież nie trzeba chodzić w obcisłych ubraniach. Ja tez mysle, ze u mnie baaaardzo szybko się pojawił, większość dziewczyn piszą, ze u nich zdecydowanie później w pierwszej ciazy. Mysle, ze jesteś safe :)

u mnie 13+0 dziś i trochę widać, wszystko zależy co ubiorę 😅 ale są też dziewczyny po których długo nie widać szczególnie w 1 ciąży. Dużo zależy od budowy macicy też.
Dokładnie, ja mam przodopochylenie miednicy, wiec u mnie bez ciazy był delikatny brzuszek, pomimo ze raczej należę do mocno szczupłych osób.

Hej dziewczyny, ja dzisiaj sobota w pracy, ale dobrze że poniedziałek wolny więc i tak 2 dni odpoczynku 😉 Generalnie, leki mnie trochę czołgają. Żoładek nie boli tak jak ostatnim razem, ale tak mi się w głowie kołuje że to jest kosmos. W pracy sama jestem dzisiaj to się chwilę nawet przestraszyłam że jak zemdleję to mnie nikt nie znajdzie xd
Po ostatnim transferze tak nie miałam, chociaż podejrzewam basis 200 o takie samopoczucie. Spróbuję jakoś inaczej brać może całkiem na czczo, bo do tej pory brałam ok. 30 min po posiłku. Do posiłku też nie wolno xd Same problemy 😅
Poza tym nic innego nie czuje. Więc wtorek prawdę nam powie 😅

Hej dziewczyny, ja dzisiaj sobota w pracy, ale dobrze że poniedziałek wolny więc i tak 2 dni odpoczynku 😉 Generalnie, leki mnie trochę czołgają. Żoładek nie boli tak jak ostatnim razem, ale tak mi się w głowie kołuje że to jest kosmos. W pracy sama jestem dzisiaj to się chwilę nawet przestraszyłam że jak zemdleję to mnie nikt nie znajdzie xd
Po ostatnim transferze tak nie miałam, chociaż podejrzewam basis 200 o takie samopoczucie. Spróbuję jakoś inaczej brać może całkiem na czczo, bo do tej pory brałam ok. 30 min po posiłku. Do posiłku też nie wolno xd Same problemy 😅
jak jeszcze chodziłam do pracy to poranną dawkę prałam o 5 na śpiocha prawie i szłam jeszcze spać. Popołudniu w domu już nawet jak miałam zawroty to mi nie przeszkadzało. Ważne że w pracy było ok

Ja czy brałam przed w trakcie czy po, to po 15 minut odlot 😅
Teraz lekarz mi dał utrogestan

Ja biorę cyclogest x2 i czuję jedynie takie ciągnięcie w macicy przez to. Dziś mam jakiś gorszy dzień i boli mnie brzuch i żołądek, ale podejrzewam, że coś mi zaszkodziło :( no chyba, że to też możliwe od progesteronu w globulkach?

Ja biorę cyclogest x2 i czuję jedynie takie ciągnięcie w macicy przez to. Dziś mam jakiś gorszy dzień i boli mnie brzuch i żołądek, ale podejrzewam, że coś mi zaszkodziło :( no chyba, że to też możliwe od progesteronu w globulkach?
Nie no raczej żołądek od takiego progesteronu nie boli, ja biorę basins 2 razy dziennie, prolutex i 2 x cyclogest i na razie jest ok z żoładkiem 😅

reklama
Do góry