reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, ile miałyście prawidłowych zarodków po 2 dobie, a ile zostało po 5 dobie? Dużo Wam pobrali pęcherzyków podczas punkcji?
pęcherzyków było 18 ale tylko 4 komórki pobrali w tym 3 dojrzałe. 2 poprawnie się zapłodniły i obie dotrwały do stadium blaski i poszły do mrożenia. 1 transfer udany obecnie 11+4.

reklama
ja z kolei się bije z myślami, czy jak nam transfer nie wyjdzie to podchodzić od razu do stymulacji, czy bookować wakacje w maju w Turcji i dopero po nich robić kolejną stymulację 😅
Ja bym najpierw jechała na wakacje. Tak jak mówisz trzeba żyć. Te kilka miesięcy nic nie zmieni, a może wręcz przeciwnie głowa odpocznie 😉

ja z kolei się bije z myślami, czy jak nam transfer nie wyjdzie to podchodzić od razu do stymulacji, czy bookować wakacje w maju w Turcji i dopero po nich robić kolejną stymulację 😅
W razie czego: Rób stymulację i bookuj wakacje, najwyżej transfer odłożysz. A i będziesz wiedziała na czym stoicie z zarodkami i komórki młodsze o pół roku, a w naszym wieku to ma znaczenie już

Ja bym najpierw jechała na wakacje. Tak jak mówisz trzeba żyć. Te kilka miesięcy nic nie zmieni, a może wręcz przeciwnie głowa odpocznie 😉
No tylko jednak się martwię bo najmłdosza nie jestem i boje się, że każdy miesiąc zwłoki działa na moją niekorzyść.
W razie czego: Rób stymulację i bookuj wakacje, najwyżej transfer odłożysz. A i będziesz wiedziała na czym stoicie z zarodkami i komórki młodsze o pół roku, a w naszym wieku to ma znaczenie już
O! Ale wspaniały pomysł :D

Kurczę, a ja bym nie czekała. Patrząc na to jak się rozpływają środki w klinikach, to podejrzewam że w czerwcu znowu będą problemy. No i niestety mi cały czas w głowie świszczy zdanie że największym wrogiem walki z niepłodnością jest właśnie .. czas :(

Dziewczyny, ile miałyście prawidłowych zarodków po 2 dobie, a ile zostało po 5 dobie? Dużo Wam pobrali pęcherzyków podczas punkcji?
U mnie pobrali 15 albo 16 komórek, 11 było dojrzałych, 6 zapłodniliśmy, 5 zamroziliśmy (po udanym transferze podjęliśmy decyzję, że je utylizujemy). Z tych 6-ściu do 5 doby dotrwały 3 zarodki - 2x 4AA i 1x 4AB. Jeden 4AA się nie przyjął, ale to była raczej kwestia mojego organizmu, odrzucił zarodek. 4AB ma aktualnie prawie 3 lata, a drugi 4AA dziś 11 tc.

reklama
Punkcja:
13 cumulusów
10 dojrzałych komórek
6 zapłodnionych
1 umiera pierwszego dnia
2 umiera trzeciego dnia
3 umiera siódmego dnia
2 blastki zamrożone, 1 w brzuszku

Do góry