pęcherzyków było 18 ale tylko 4 komórki pobrali w tym 3 dojrzałe. 2 poprawnie się zapłodniły i obie dotrwały do stadium blaski i poszły do mrożenia. 1 transfer udany obecnie 11+4.Dziewczyny, ile miałyście prawidłowych zarodków po 2 dobie, a ile zostało po 5 dobie? Dużo Wam pobrali pęcherzyków podczas punkcji?
reklama
Aileen31
Fanka BB :)
Ja bym najpierw jechała na wakacje. Tak jak mówisz trzeba żyć. Te kilka miesięcy nic nie zmieni, a może wręcz przeciwnie głowa odpocznieja z kolei się bije z myślami, czy jak nam transfer nie wyjdzie to podchodzić od razu do stymulacji, czy bookować wakacje w maju w Turcji i dopero po nich robić kolejną stymulację
Lea2022
Moderator
W razie czego: Rób stymulację i bookuj wakacje, najwyżej transfer odłożysz. A i będziesz wiedziała na czym stoicie z zarodkami i komórki młodsze o pół roku, a w naszym wieku to ma znaczenie jużja z kolei się bije z myślami, czy jak nam transfer nie wyjdzie to podchodzić od razu do stymulacji, czy bookować wakacje w maju w Turcji i dopero po nich robić kolejną stymulację
LadyCaro
No tylko jednak się martwię bo najmłdosza nie jestem i boje się, że każdy miesiąc zwłoki działa na moją niekorzyść.Ja bym najpierw jechała na wakacje. Tak jak mówisz trzeba żyć. Te kilka miesięcy nic nie zmieni, a może wręcz przeciwnie głowa odpocznie
O! Ale wspaniały pomysłW razie czego: Rób stymulację i bookuj wakacje, najwyżej transfer odłożysz. A i będziesz wiedziała na czym stoicie z zarodkami i komórki młodsze o pół roku, a w naszym wieku to ma znaczenie już
Motylkowa!
Kurczę, a ja bym nie czekała. Patrząc na to jak się rozpływają środki w klinikach, to podejrzewam że w czerwcu znowu będą problemy. No i niestety mi cały czas w głowie świszczy zdanie że największym wrogiem walki z niepłodnością jest właśnie .. czasJa bym najpierw jechała na wakacje. Tak jak mówisz trzeba żyć. Te kilka miesięcy nic nie zmieni, a może wręcz przeciwnie głowa odpocznie
Motylkowa!
Pięknie jesteście kolejny krok dalej. Niech się kropek trzyma pięknie mamusi!Dziewczyny mam kolejną betę, 17dpt lub jak kto woli 5+0 wynik 4480 to robi się prawdziwe
kaapo
U mnie pobrali 15 albo 16 komórek, 11 było dojrzałych, 6 zapłodniliśmy, 5 zamroziliśmy (po udanym transferze podjęliśmy decyzję, że je utylizujemy). Z tych 6-ściu do 5 doby dotrwały 3 zarodki - 2x 4AA i 1x 4AB. Jeden 4AA się nie przyjął, ale to była raczej kwestia mojego organizmu, odrzucił zarodek. 4AB ma aktualnie prawie 3 lata, a drugi 4AA dziś 11 tc.Dziewczyny, ile miałyście prawidłowych zarodków po 2 dobie, a ile zostało po 5 dobie? Dużo Wam pobrali pęcherzyków podczas punkcji?
kaapo
Super!Dziewczyny mam kolejną betę, 17dpt lub jak kto woli 5+0 wynik 4480 to robi się prawdziwe
reklama
fckathy
Punkcja:Dziewczyny, ile miałyście prawidłowych zarodków po 2 dobie, a ile zostało po 5 dobie? Dużo Wam pobrali pęcherzyków podczas punkcji?
13 cumulusów
10 dojrzałych komórek
6 zapłodnionych
1 umiera pierwszego dnia
2 umiera trzeciego dnia
3 umiera siódmego dnia
2 blastki zamrożone, 1 w brzuszku