reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, ile miałyście prawidłowych zarodków po 2 dobie, a ile zostało po 5 dobie? Dużo Wam pobrali pęcherzyków podczas punkcji?
pęcherzyków było 18 ale tylko 4 komórki pobrali w tym 3 dojrzałe. 2 poprawnie się zapłodniły i obie dotrwały do stadium blaski i poszły do mrożenia. 1 transfer udany obecnie 11+4.

reklama
ja z kolei się bije z myślami, czy jak nam transfer nie wyjdzie to podchodzić od razu do stymulacji, czy bookować wakacje w maju w Turcji i dopero po nich robić kolejną stymulację 😅
Ja bym najpierw jechała na wakacje. Tak jak mówisz trzeba żyć. Te kilka miesięcy nic nie zmieni, a może wręcz przeciwnie głowa odpocznie 😉

ja z kolei się bije z myślami, czy jak nam transfer nie wyjdzie to podchodzić od razu do stymulacji, czy bookować wakacje w maju w Turcji i dopero po nich robić kolejną stymulację 😅
W razie czego: Rób stymulację i bookuj wakacje, najwyżej transfer odłożysz. A i będziesz wiedziała na czym stoicie z zarodkami i komórki młodsze o pół roku, a w naszym wieku to ma znaczenie już

Ja bym najpierw jechała na wakacje. Tak jak mówisz trzeba żyć. Te kilka miesięcy nic nie zmieni, a może wręcz przeciwnie głowa odpocznie 😉
No tylko jednak się martwię bo najmłdosza nie jestem i boje się, że każdy miesiąc zwłoki działa na moją niekorzyść.
W razie czego: Rób stymulację i bookuj wakacje, najwyżej transfer odłożysz. A i będziesz wiedziała na czym stoicie z zarodkami i komórki młodsze o pół roku, a w naszym wieku to ma znaczenie już
O! Ale wspaniały pomysł :D

Kurczę, a ja bym nie czekała. Patrząc na to jak się rozpływają środki w klinikach, to podejrzewam że w czerwcu znowu będą problemy. No i niestety mi cały czas w głowie świszczy zdanie że największym wrogiem walki z niepłodnością jest właśnie .. czas :(

Dziewczyny, ile miałyście prawidłowych zarodków po 2 dobie, a ile zostało po 5 dobie? Dużo Wam pobrali pęcherzyków podczas punkcji?
U mnie pobrali 15 albo 16 komórek, 11 było dojrzałych, 6 zapłodniliśmy, 5 zamroziliśmy (po udanym transferze podjęliśmy decyzję, że je utylizujemy). Z tych 6-ściu do 5 doby dotrwały 3 zarodki - 2x 4AA i 1x 4AB. Jeden 4AA się nie przyjął, ale to była raczej kwestia mojego organizmu, odrzucił zarodek. 4AB ma aktualnie prawie 3 lata, a drugi 4AA dziś 11 tc.

reklama
Punkcja:
13 cumulusów
10 dojrzałych komórek
6 zapłodnionych
1 umiera pierwszego dnia
2 umiera trzeciego dnia
3 umiera siódmego dnia
2 blastki zamrożone, 1 w brzuszku

Do góry