reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Miałam kilka razy torbiele krwotoczne w tym roku i nigdy plamienie nie wystąpiło. Raz miałam też podejrzenie pęknięcia torbieli, ale ostatecznie okazało się, że podwójna owulacja uszkodziła jakieś naczynko i było krwawienie przypominające pękniętą torbiel i wtedy lekarz powiedział mi, że plamienie może się zdarzyć.
Przy podejrzeniu olpekniecia odczuwałaś jakiś dyskomfort lub ból jajnika?

reklama
Przy podejrzeniu olpekniecia odczuwałaś jakiś dyskomfort lub ból jajnika?
Oj tak. Ból był bardzo mocny. Jeśli obawiasz się, że pękła, to myślę, że z pewnością byś to poczuła, bo krew podrażnia otrzewną i jest to bolesne. U mnie pojawił się bardzo silny ból i w usg wyglądało to jak pęknięta cp albo właśnie pęknięta torbiel.
@nieznośne_poplątanie jak po wizycie kwalifikacyjnej? :) jaki plan na rozpoczęcie procedury?
Wszystko poszło sprawnie. Właściwie to była tylko formalność, bo od roku tam chodzimy, więc cała nasza dokumentacja była w komputerze, nic nie musieliśmy donosić, jedynie podpisać dokumenty. :) Miałam usg, endo 17mm, dwa ciałka żółte. Teraz czekam na okres i od 1dc antykoncepcja, wizyta w 12dc. Planowo odstawienie anty po 14 dniach i rozpoczęcie stymulacji. Muszę jeszcze zrobić usg piersi i na kolejnej wizycie jeszcze cała wirusówka, bo dziś miałam AMH i wymaz w kierunku Chlamydii. Ogólnie trochę pozytywnie wpłynęło to na mój nastrój, bo ostatnio taki raczej bardzo średni był... Mąż zrobił te badania nasienia, które chciała nasza prowadząca i wyszły najlepiej ze wszystkich, które dotychczas miał. Doslownie wszystko w normach. :)

Ja dziś 10+6, więc tydzień różnicy :) miałam mieć prenatalne wcześniej, ale tylko ten termin był u mojej doktor na NFZ, więc będzie nam raźniej tego dnia :D a robiłaś nifty lub harmony?
Nie, nie robiłam, bo w ogóle to chyba jeszcze za wcześnie u mnie. My chcemy najpierw zrobić prenatalne i jeżeli w Pappie coś wyjdzie mocno nie tak to wtedy zrobimy harmony.

reklama
Oj tak. Ból był bardzo mocny. Jeśli obawiasz się, że pękła, to myślę, że z pewnością byś to poczuła, bo krew podrażnia otrzewną i jest to bolesne. U mnie pojawił się bardzo silny ból i w usg wyglądało to jak pęknięta cp albo właśnie pęknięta torbiel.

Wszystko poszło sprawnie. Właściwie to była tylko formalność, bo od roku tam chodzimy, więc cała nasza dokumentacja była w komputerze, nic nie musieliśmy donosić, jedynie podpisać dokumenty. :) Miałam usg, endo 17mm, dwa ciałka żółte. Teraz czekam na okres i od 1dc antykoncepcja, wizyta w 12dc. Planowo odstawienie anty po 14 dniach i rozpoczęcie stymulacji. Muszę jeszcze zrobić usg piersi i na kolejnej wizycie jeszcze cała wirusówka, bo dziś miałam AMH i wymaz w kierunku Chlamydii. Ogólnie trochę pozytywnie wpłynęło to na mój nastrój, bo ostatnio taki raczej bardzo średni był... Mąż zrobił te badania nasienia, które chciała nasza prowadząca i wyszły najlepiej ze wszystkich, które dotychczas miał. Doslownie wszystko w normach. :)
Super ze plan już jest i wyniki zadowalające :) wyrobicie się jeszcze z punkcja w tym roku?

Do góry