reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

A macie jakieś rady jak się przygotować do tej procedury żeby były jak najlepsze efekty?
Skoro czas oczekiwania taki długi to mam czas żeby coś podreperować czy zmienić.
Niestety dieta u mnie leży nie mogę się opamiętać, i tak z dnia na dzień odwlekam zmianę diety na zdrowsza.
Jeśli chodzi o sumplementy to biorę regularnie tzn biorę: 2x2 ubichinol ;wit d;wit b12; folian.
Czy coś jeszcze trzeba dorzucić?
Ja jeszcze biorę na moje kiepskiej jakości komórki resveratol, melatoninę, Dha, nac, magnez, inozytol i witaminę PP ale ją już na receptę dostałam od naszego dr.
Myślę że też nie masz co szaleć na początek jeśli amh masz ok. Kwasy dha koniecznie dołóż, bo je się powinno stosować tak jak foliany w okresie starań i później również.

reklama
A macie jakieś rady jak się przygotować do tej procedury żeby były jak najlepsze efekty?
Skoro czas oczekiwania taki długi to mam czas żeby coś podreperować czy zmienić.
Niestety dieta u mnie leży nie mogę się opamiętać, i tak z dnia na dzień odwlekam zmianę diety na zdrowsza.
Jeśli chodzi o sumplementy to biorę regularnie tzn biorę: 2x2 ubichinol ;wit d;wit b12; folian.
Na polepszenie komórek moja Pani Doktor zaleciła nam jeszcze resveratrol i NAC, ja brałam 2x1 każda i polecała bardzo formułe prenatal UNO, mówiła, że przed i w na początku, tylko to, żeby nie szukać niczego innego, bo ma najlepszą formułę 🤷🏼‍♀️😅

Ja jeszcze biorę na moje kiepskiej jakości komórki resveratol, melatoninę, Dha, nac, magnez, inozytol i witaminę PP ale ją już na receptę dostałam od naszego dr.
Myślę że też nie masz co szaleć na początek jeśli amh masz ok. Kwasy dha koniecznie dołóż, bo je się powinno stosować tak jak foliany w okresie starań i później również.
Jaką dawkę DHA przyjmujesz?
Ja mam taką omegę

Załączniki

• IMG_20241029_195306.jpg
    IMG_20241029_195306.jpg
    163,5 KB · Wyświetleń: 35
Mi lekarka rozpisała już wcześniej Oxigravide 1 tabletkę na noc, kwasy omega 3 i Fertistim. Do samej stymulacji mam brać jeszcze Miovelie NAC.

Dziewczyny, czy miałyście plamienia przy torbieli krwotocznej w jajniku? Zaczynam się troche stresować tym plemieniem i nie wiem czy to plamienie jest normalne.
Miałam kilka razy torbiele krwotoczne w tym roku i nigdy plamienie nie wystąpiło. Raz miałam też podejrzenie pęknięcia torbieli, ale ostatecznie okazało się, że podwójna owulacja uszkodziła jakieś naczynko i było krwawienie przypominające pękniętą torbiel i wtedy lekarz powiedział mi, że plamienie może się zdarzyć.

A kto po punkcji i czeka na telefon od embriologa? Kiedy możliwy transfer?
U mnie pobranych 14 pęcherzyków wczoraj, jutro pierwszy telefon, w poniedziałek telefon o śnieżynkach. Co do transferu, to w kolejnym cyklu. Mam zastrzyki i lekarstwa, jestem dobrej myśli.
Trzymam za wszystkie kcikciuk
Ja po punkcji, znam już wynik ile zarodków ❄️ a teraz czekam na wynik pgs ile zarodków jest zdrowych (bez wad) a że 1 listopada i 11 listopada po drodze to pewnie będę czekać do połowy listopada. I tak nie jest źle, bo początkowo słyszałam że mogę na wynik nawet do 2 miesięcy czekać.

reklama
Mi się od tego tygodnia już nie dłuży 🙃 u mnie 9+5, ale Ty jesteś dalej z tego co pamietam. Ja tez prenatalne mam 14.11. 😄
Ja dziś 10+6, więc tydzień różnicy :) miałam mieć prenatalne wcześniej, ale tylko ten termin był u mojej doktor na NFZ, więc będzie nam raźniej tego dnia :D a robiłaś nifty lub harmony?

Do góry