reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Czuje się całkiem dobrze, chyba powoli zaczynam wierzyć że może być dobrze 🥹 za tydzień idziemy na pierwsze USG 🥰
Czyli 4 listopada?
Ale super! Ja za Was też trzymam ❤️
Jestem ciekawa czy przy becie ponad 1000 będzie widać już zarodek? Ktoś ma jakieś swoje doświadczenie?
u mnie nie było widać nawet YS dwa dni po becie 1640. W załączniku masz co było widać którego dnia.
też idę w 21dpt w poniedziałek 🙈 chociaż jeszcze wyrwałam termin do spoko lekarki w luxmedzie na czwartek, ale jeszcze nie wiem czy pójdę czy sobie odpuszczę :)
Na 31 października na usg?
Hej, informuję, że dostałam okres. 8 listopada histero i zapisałam się na 9 lisitopada na USG na wszelki wypadek. Najśmieszniejsze jest to, ze to USG jest u tego samego lekarza co będzie mi robił histero 😂 No nic, jak pójdę na histero to z nim pogadam i wszystko ustalę.
a czemu robisz usg dzień po histero? Z tego co ja wiem to to jest niewskazane, przecież po takim zabiegu obraz macicy będzie nieprawidłowy.

Załączniki

• BDBFEB58-7C63-4483-8B26-0A023BC0646A.jpeg
    BDBFEB58-7C63-4483-8B26-0A023BC0646A.jpeg
    62,3 KB · Wyświetleń: 70
no, ja mam podobne poczucie. Dlatego trochę zniknęłam z wątku. Jak widzę kolejną stymulację z 7 zarodkami, a ja siedzę z tym moim jednym. I, żeby nie było - cieszę się z sukcesów, ale wiecie. Znowu zwycięstwo, znowu nie my.
Czytając historie innych ciężko nie porównywać czyjejś sytuacji do swojej. Ale kurczę nie możemy tak robić :( bo przy in vitro na prawdę nie da się porównać wyników, bo dla jednej osoby uzyskanie 1 zarodka będzie spełnieniem marzeń a u drugiej porażką. Oczywiście chcielibyśmy wszyscy jaknajlepsze wyniki na każdym etapie, ale to tak nie działa. Prawda jest taka że wszystkie na coś czekamy i tylko nam się wydaje że u nas to się ciągnie a u kogoś to szybko leci. Mi też się teraz ciągnie strasznie, co chwilę plamie i coś czuję że nawet jeśli się okaże że znajdzie się kasa w klinice na transfer, to pewnie przez te plamienie i tak będę musiała kolejny cykl odłożyć transfer, a potem święta więc pewnie kolejny miesiąc obsuwy będzie. Więc już nastawiam się że pewnie w styczniu dopiero podejdę do drugiego transferu. Zamiast szybkiej stymulacji, punkcji, transferu i ciąży w ciągu miesiąca, już jesteśmy w tej procedurze przeszło 5 miesięcy. Chyba tylko @fckathy udalo się w najszybszym możliwym scenariuszu dojść do ciąży na wątku? A reszta odroczone transfery, nieudane stymulacje, Biochemy, histeroskopie …. Nie jest to prosta droga. 🥺 ale idziemy dalej, walczymy, bo warto… 🥹

Czyli 4 listopada?

u mnie nie było widać nawet YS dwa dni po becie 1640. W załączniku masz co było widać którego dnia.

Na 31 października na usg?

a czemu robisz usg dzień po histero? Z tego co ja wiem to to jest niewskazane, przecież po takim zabiegu obraz macicy będzie nieprawidłowy.
bo jest szansa, że nie bedzie hsteroskopii i wtedy będę mogła zrobić transfer i musze iść na USG przedtransferowe. Jak histero się odbędzie to odwołuję USG i czekam z transferem do grudnia. A raczej to stycznia, bo w grudniu się nie wyrobię z transferem pewnie

bo jest szansa, że nie bedzie hsteroskopii i wtedy będę mogła zrobić transfer i musze iść na USG przedtransferowe. Jak histero się odbędzie to odwołuję USG i czekam z transferem do grudnia. A raczej to stycznia, bo w grudniu się nie wyrobię z transferem pewnie
A okej teraz rozumiem, czyli USG tylko w opcji bez histero. To ma sens.

A okej teraz rozumiem, czyli USG tylko w opcji bez histero. To ma sens.
tak, dokładnie. Bo jakby się okazało, ze histero nie ma a ja bym się nie wyrobiła na usg przed owu to lipa, znów miesiąc w plecy. Chociaż szczerze to chyba mam nadzieje, ze histero będzie, niech mnie wyczyszczą i tyle.

Ostatnia edycja:
Ja bym zrobiła na własną rękę szybciej. W 6 dp już wyjdzie. Jak wcześniej napisała motylkowa: możesz wyłapać ciążę biochemiczną a w 12 dniu po transferze już beta-może być 0
Ja nie będę miała możliwośći szybciej bo akurat wyjeżdżam, jedynie testy z moczu będę mogła zrobić,😬

reklama
Dziewczyny, dzwonil pani embriolog potwierdzić transfer i upewnić się ze rozmrażamy jeden zarodek.
Swoją drogą ciekawe jest to że ja podpisywałam zgodę ile chce i dziś też pytała mnie a lekarz nic nie mówił że moge/nie mogę dwa 😁

Do góry