reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Czuje się całkiem dobrze, chyba powoli zaczynam wierzyć że może być dobrze 🥹 za tydzień idziemy na pierwsze USG 🥰
Czyli 4 listopada?
Ale super! Ja za Was też trzymam ❤️
Jestem ciekawa czy przy becie ponad 1000 będzie widać już zarodek? Ktoś ma jakieś swoje doświadczenie?
u mnie nie było widać nawet YS dwa dni po becie 1640. W załączniku masz co było widać którego dnia.
też idę w 21dpt w poniedziałek 🙈 chociaż jeszcze wyrwałam termin do spoko lekarki w luxmedzie na czwartek, ale jeszcze nie wiem czy pójdę czy sobie odpuszczę :)
Na 31 października na usg?
Hej, informuję, że dostałam okres. 8 listopada histero i zapisałam się na 9 lisitopada na USG na wszelki wypadek. Najśmieszniejsze jest to, ze to USG jest u tego samego lekarza co będzie mi robił histero 😂 No nic, jak pójdę na histero to z nim pogadam i wszystko ustalę.
a czemu robisz usg dzień po histero? Z tego co ja wiem to to jest niewskazane, przecież po takim zabiegu obraz macicy będzie nieprawidłowy.

Załączniki

• BDBFEB58-7C63-4483-8B26-0A023BC0646A.jpeg
    BDBFEB58-7C63-4483-8B26-0A023BC0646A.jpeg
    62,3 KB · Wyświetleń: 62
no, ja mam podobne poczucie. Dlatego trochę zniknęłam z wątku. Jak widzę kolejną stymulację z 7 zarodkami, a ja siedzę z tym moim jednym. I, żeby nie było - cieszę się z sukcesów, ale wiecie. Znowu zwycięstwo, znowu nie my.
Czytając historie innych ciężko nie porównywać czyjejś sytuacji do swojej. Ale kurczę nie możemy tak robić :( bo przy in vitro na prawdę nie da się porównać wyników, bo dla jednej osoby uzyskanie 1 zarodka będzie spełnieniem marzeń a u drugiej porażką. Oczywiście chcielibyśmy wszyscy jaknajlepsze wyniki na każdym etapie, ale to tak nie działa. Prawda jest taka że wszystkie na coś czekamy i tylko nam się wydaje że u nas to się ciągnie a u kogoś to szybko leci. Mi też się teraz ciągnie strasznie, co chwilę plamie i coś czuję że nawet jeśli się okaże że znajdzie się kasa w klinice na transfer, to pewnie przez te plamienie i tak będę musiała kolejny cykl odłożyć transfer, a potem święta więc pewnie kolejny miesiąc obsuwy będzie. Więc już nastawiam się że pewnie w styczniu dopiero podejdę do drugiego transferu. Zamiast szybkiej stymulacji, punkcji, transferu i ciąży w ciągu miesiąca, już jesteśmy w tej procedurze przeszło 5 miesięcy. Chyba tylko @fckathy udalo się w najszybszym możliwym scenariuszu dojść do ciąży na wątku? A reszta odroczone transfery, nieudane stymulacje, Biochemy, histeroskopie …. Nie jest to prosta droga. 🥺 ale idziemy dalej, walczymy, bo warto… 🥹

Czyli 4 listopada?

u mnie nie było widać nawet YS dwa dni po becie 1640. W załączniku masz co było widać którego dnia.

Na 31 października na usg?

a czemu robisz usg dzień po histero? Z tego co ja wiem to to jest niewskazane, przecież po takim zabiegu obraz macicy będzie nieprawidłowy.
bo jest szansa, że nie bedzie hsteroskopii i wtedy będę mogła zrobić transfer i musze iść na USG przedtransferowe. Jak histero się odbędzie to odwołuję USG i czekam z transferem do grudnia. A raczej to stycznia, bo w grudniu się nie wyrobię z transferem pewnie

bo jest szansa, że nie bedzie hsteroskopii i wtedy będę mogła zrobić transfer i musze iść na USG przedtransferowe. Jak histero się odbędzie to odwołuję USG i czekam z transferem do grudnia. A raczej to stycznia, bo w grudniu się nie wyrobię z transferem pewnie
A okej teraz rozumiem, czyli USG tylko w opcji bez histero. To ma sens.

A okej teraz rozumiem, czyli USG tylko w opcji bez histero. To ma sens.
tak, dokładnie. Bo jakby się okazało, ze histero nie ma a ja bym się nie wyrobiła na usg przed owu to lipa, znów miesiąc w plecy. Chociaż szczerze to chyba mam nadzieje, ze histero będzie, niech mnie wyczyszczą i tyle.

Ostatnia edycja:
Ja bym zrobiła na własną rękę szybciej. W 6 dp już wyjdzie. Jak wcześniej napisała motylkowa: możesz wyłapać ciążę biochemiczną a w 12 dniu po transferze już beta-może być 0
Ja nie będę miała możliwośći szybciej bo akurat wyjeżdżam, jedynie testy z moczu będę mogła zrobić,😬

reklama
Dziewczyny, dzwonil pani embriolog potwierdzić transfer i upewnić się ze rozmrażamy jeden zarodek.
Swoją drogą ciekawe jest to że ja podpisywałam zgodę ile chce i dziś też pytała mnie a lekarz nic nie mówił że moge/nie mogę dwa 😁

Do góry