reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
każda klinika sobie sama ustala kiedy robić weryfikację - nie jest to odgórnie ustalone programowo. Niektóre zalecają w 12 albo i nawet 14 dniu po transferze - co jest dla mnie totalnym kosmosem. U mnie oficjalna rozpiska z zaleceniami po transferze też miała bodajże napisane że beta 12 dpt. Ale lekarka kazała nie czekać i zrobić 7 dpt :)

każda klinika sobie sama ustala kiedy robić weryfikację - nie jest to odgórnie ustalone programowo. Niektóre zalecają w 12 albo i nawet 14 dniu po transferze - co jest dla mnie totalnym kosmosem. U mnie oficjalna rozpiska z zaleceniami po transferze też miała bodajże napisane że beta 12 dpt. Ale lekarka kazała nie czekać i zrobić 7 dpt :)
Generalnie 14 dpt robić betę to dla mnie przegięcie. Przecież magicznie nie pojawi się ta druga kreska a przedłużają tylko niepotrzebnie cierpnie (jak mamy nieudany transfer). U mnie faktycznie na dokumentach od embriologa jest informacja, że chcą betę po 14 dniach. Zakładam, że nie chciało im się zmieniać formatu dokumentu bo generalnie klinika chce tego 10 tego

reklama
Do góry