reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

A może spróbujcie procedury łączonej, czyli twoja punkcja i zapłodnienie komórek dawczyni , mi to mój lekarz zaproponował , z mojej punkcji nie uzyskaliśmy żadnego zarodka a z mrożonych komórek dawczyni mieliśmy dwa .
W programie nie ma możliwości robienia procedury łączonej. Albo swoje gamety albo dawczyni/dawcy.

reklama
Wgl jak to jest teraz z ważnością tych obowiązkowych badań? Trzeba je faktycznie odnawiać po 6 miesc czy obowiązują do „końca procedury” 🤔

@wrobelmm @Motylkowa! Dzięki za wasze słowa trochę mnie sprowadzają na ziemię i przypominają po co będę czekać, bo mój mózg już momentami nie wyrabia z tym czekaniem.
Właśnie my też mamy część badań ważnych jeszcze, dlatego byłam w podwójnym szoku. Ale mam jakieś przebłyski z poprzedniej wizyty że lekarz wspomniał że oni dopiero będą weryfikować czego nam brakuje i co straciło ważność i wykonywać badania na tej wizycie. Już mam taki mętlik w głowie, że nie wiem czy coś nie zamieszkałam teraz. Muszę tam zadzwonić popołudniu i zapytać jeszcze raz.
Najlepiej by było, gdybyś podjechała do nich w wolnej chwili (bo z telefonami może być różnie) i podeszła do położnych, żeby one od razu sprawdziły co i jak z badaniami - odznaczyły te, które macie aktualne i żeby nie było wątpliwości co jeszcze trzeba zrobić. To powinno przyspieszyć proces.

Możesz też wysłać im wyniki badań, które masz - mailem, z prośbą o przekazanie do położnych, żeby to już się procesowało.

My jesteśmy po adopcji komórki i nie mieliśmy wizyt u psychologa.
Po nieudanym transferze na własnych komórkach (gdzie uzyskaliśmy jeden zarodek przy amh niecałe 1) poszliśmy do naszego lekarza z decyzją o adopcji komórki albo zarodka , a że nasienie męża w miarę dobre to zdecydowaliśmy o adopcji komórki , z 6 mrożonych oocytów dawczyni uzyskaliśmy 2 zarodki , jeden transfer nie udany, po tym szereg badań immunologicznych i mamy już 32 tc.
Skoro jesteś już w 32tc to znaczy, że to transfer był wykonywany już dawno - tj. jeszcze przed wejściem w życie programu. Założenia programu ministerialnego, są jasne:

Zrzut ekranu 2024-10-3 o 10.27.38.png

źródło: Link do: Program wsparcia in vitro

Gratuluję ciąży i tego, że - już za kilka tygodni - zostaniesz mamą ❤️

ja już po wizycie, niestety diagnoza pustego jaja się potwierdziła. Odstawiam leki i czekam na poronienie. @LadyCaro możesz mnie wpisać że czekam na transfer. Mam nadzieję że uda się jeszcze w tym roku podejść :)
Oniee... Do końca miałam nadzieję, że może jednak się uda 😥 strasznie to jest smutne natomiast trzymam kciuki żeby obeszło się bez łyżeczkowania i żebyś skończyła ten rok z maluszkiem na pokładzie 🫂🤞🏻

reklama
Do góry