reklama
kaapo
Fanka BB :)
Ja nie, ani po pierwszym, ani drugim transferze.Miałyście plamienie implantacyjne?
fckathy
NieMiałyście plamienie implantacyjne?
Lea2022
Moderator
Trzymam mocno kciuki!Wypuścili mnie dziś ze szpitala . Nie krwawię, plamienie może się zdążyć, krwiak musi się wchłonąć. Pęcherzyk ciążowy nie jest regularnego kształtu przez krwiaka więc do obserwacji ale serduszko bije zarodek rozmiarem pasuje do wieku ciąży patrząc na datę transferu. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa zobaczymy co dalej.
Przy poprzednich trzech tak, w tym nie.Miałyście plamienie implantacyjne?
wrobelmm
11cm, to faktycznie sporo. Ja, będąc w ciąży, miałam torbiel na jajniku, ale ok. 7cm - była tylko do obserwacji. Torbiele ciałka żółtego (a pewnie taka jest u Ciebie) całkiem często zdarzają się w I trymestrze i najczęściej wchłaniają się samoistnie jeszcze przed 12 tc.Dziewczyny, ja nie wytrzymałam i poszłam dziś na usg do luxmedu i okazało się, ze pęcherzyk ciążowy jest 4.8 mm, ale niestety tez mam gigantyczną 11 cm torbiel na jajniku. Trochę mnie to zeschizowało. Wizyta potwierdzająca w klinice dopiero we wtorek, ale zadzwoniłam im to dziś powiedzieć i ma lekarz oddzwonić czy mam się pojawić wcześniej czy nie. Któraś z Was tez miała takie przygody?
sucrebouche
Zaciekawiona BB
Hej w sobotę mam punkcję transfer świeży odroczony ze względu na duży progesteron. Czy podpowiecie jak wygląda transfer zarodka mrożonego? W sensie przygotowanie do niego.
Gosia0132
Zależy na jakim cyklu będziecie transferowaćHej w sobotę mam punkcję transfer świeży odroczony ze względu na duży progesteron. Czy podpowiecie jak wygląda transfer zarodka mrożonego? W sensie przygotowanie do niego.
amusedxxx
Ja miałam transfer na cyklu sztucznym. Od 2 dnia cyklu estrofem, około 10 dnia cyklu podgląd endometrium na USG. Jak będzie wystarczająco grube to jest wyznaczony termin transferu, badanie progesteronu i jak będzie ok to zaczynasz brać progesteron tyle dni ile ma zarodek i następnego dnia transfer. No i oczywiście kontynuujesz branie lekow na naturalnym pewnie na pewno podglądów bo trzeba dopasować termin transferu pod owulacjęHej w sobotę mam punkcję transfer świeży odroczony ze względu na duży progesteron. Czy podpowiecie jak wygląda transfer zarodka mrożonego? W sensie przygotowanie do niego.
reklama
Devin
Kochana jak sytuacja, jest jakieś plamienie?Ja miałam transfer na cyklu sztucznym. Od 2 dnia cyklu estrofem, około 10 dnia cyklu podgląd endometrium na USG. Jak będzie wystarczająco grube to jest wyznaczony termin transferu, badanie progesteronu i jak będzie ok to zaczynasz brać progesteron tyle dni ile ma zarodek i następnego dnia transfer. No i oczywiście kontynuujesz branie lekow na naturalnym pewnie na pewno podglądów bo trzeba dopasować termin transferu pod owulację