reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

nie no, jeszcze nic nie umawiałam. Ja mam się umówić dopiero po okresie, bliżej owulacji. Więc na spokojnie poczekam aż mi się okres skończy i wtedy zadzwonię do kliniki, zobaczę czy da radę chodzić na usg i pogodzić z tą moją pracą i zdecyduje, ale mam nadzieję, że uda się podejść w październiku.
Jeśli byś podchodziła na naturalnym to właściwie to jest jedna wizyta i kolejna to już transfer 🙂 Przynajmniej u mnie 🙂

reklama
kurde, to mi tu dziewczyny mówiły, że ze sztuczynm tak jest, a na naturalnym jest dużo wizyt, bo trzeba wyłapać owulacje. To jak to jest?
No trochę zależy jak trafisz. No bo jak pójdziesz np w 12dc i będzie już duży pęcherzyk to pewnie wystarczy. A jak się okaże, że jeszcze trochę to znowu trzeba będzie sprawdzić.

11cm, to faktycznie sporo. Ja, będąc w ciąży, miałam torbiel na jajniku, ale ok. 7cm - była tylko do obserwacji. Torbiele ciałka żółtego (a pewnie taka jest u Ciebie) całkiem często zdarzają się w I trymestrze i najczęściej wchłaniają się samoistnie jeszcze przed 12 tc.
Dzięki za odpowiedź. Z kliniki nie oddzwonili, wiec zakładam, ze takie sytuacje się raczej zdarzają. We wtorek się okaże coś więcej. Teraz tylko oby nie pękła 🤞🤞

Fakt że ja poszłam w 11 DC i u mnie już pęcherzyk 20 mm i dzisiaj Ovitrelle.
no ja będę robić testy owulacyjne i mam zamiar tak pójść, żeby też jak najmniej tych wizyt złapać. Ja mam ogólnie mega regurlane cykle i mogę dorbze rpzewidzieć owulkę no ale nie dam sobie ręki uciąć, że przez punkcje coś się nie poprzesuwa.

kurde, to mi tu dziewczyny mówiły, że ze sztuczynm tak jest, a na naturalnym jest dużo wizyt, bo trzeba wyłapać owulacje. To jak to jest?
Ja jestem właśnie na sztucznym, mam wizytę 15 dc i mi wyznaczy transfer.

To @Aileen31 jesteś chyba jedyną osobą na forum która miała jedną wizytę na naturalnym 😀ja na naturalnym miałam iść na pierwszą wizytę na początku cyklu (w sumie nie wiem po co) i potem lekar mówił że będzie około 10 dnia i potem z 2-3 dni pozniej. Ale super że się udało 1 raz😃

reklama
Do góry