reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja miałam transfer na cyklu sztucznym. Od 2 dnia cyklu estrofem, około 10 dnia cyklu podgląd endometrium na USG. Jak będzie wystarczająco grube to jest wyznaczony termin transferu, badanie progesteronu i jak będzie ok to zaczynasz brać progesteron tyle dni ile ma zarodek i następnego dnia transfer. No i oczywiście kontynuujesz branie lekow :) na naturalnym pewnie na pewno podglądów bo trzeba dopasować termin transferu pod owulację

Dziękuję za dokładne wyjaśnienie 😉 myślę, że raczej na sztucznym. A czy po punkcji miesiaczka jest jakoś szybciej?

reklama
Dziewczyny pytanie transfer mam w środę 🙂dzisiaj wzięłam Ovitrelle. Mam brać cyclogest od piatku i systen od soboty ale zrozumiałam że od jutra, a nie od po transferze? Jak myślicie ?

Ja mam jeszcze dupka na dziś i jutro, a mam słabe plamienie... eh, akurat jakbym chciała, żeby się okres spóźnił to idzie za wcześnie 😅

reklama
I teraz w tym cyklu podchodzisz do transferu? Już się umawiałaś na wizytę czy z dnia na dzień?😄
nie no, jeszcze nic nie umawiałam. Ja mam się umówić dopiero po okresie, bliżej owulacji. Więc na spokojnie poczekam aż mi się okres skończy i wtedy zadzwonię do kliniki, zobaczę czy da radę chodzić na usg i pogodzić z tą moją pracą i zdecyduje, ale mam nadzieję, że uda się podejść w październiku.

Do góry