reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny, mam pytanie - lekarz prosił o zastanowienie się, czy będziemy chcieli badać zarodki. Lekarz nie widzi konieczności, kariotypy mamy oboje prawidłowe, nie mam historii poronień. Biję się z myślami, bo jednak są to spore koszty. Co Was skłoniło do badania lub niebadania zarodków?
My badamy pomimo braku przeciwwskazań, koszty ogromne... w obu procedurach. tak dla samych siebie żeby mieć głowę spokojna że cześć chorób można wykluczyć....
Z obu procedur po 1 zarodku. Z pierwszej mamy dziecko. W drugiej zarodek okazał się mieć wadę genetyczną, trisomie 13pary i zostaliśmy z niczym. I tu plus taki że nie martwię się czemu transfer się nie udał/ poroniłam/ a nie daj losie urodziłam chore dziecko

@Aileen31 jak u Ciebie? Kiedy wizyta?
Właśnie miałam się do Was odzywać 🙂 Dzisiaj miałam monitoring 🙂 Wszystko elegancko, w środę w przyszłym tygodniu transfer z AH i Embryoglue 😁 Jutro Ovitrelle, potem jeszcze zivafert, cyclogest, od soboty plastry systen, no i w sobotę wlew z accofilu i potem accofil przed transferem 🙂

My badamy pomimo braku przeciwwskazań, koszty ogromne... w obu procedurach. tak dla samych siebie żeby mieć głowę spokojna że cześć chorób można wykluczyć....
Z obu procedur po 1 zarodku. Z pierwszej mamy dziecko. W drugiej zarodek okazał się mieć wadę genetyczną, trisomie 13pary i zostaliśmy z niczym. I tu plus taki że nie martwię się czemu transfer się nie udał/ poroniłam/ a nie daj losie urodziłam chore dziecko
Jaki jest koszt badania zarodków?

Lekarz powiedział że nie widzi w tym związku.
Może zrobić 5 transferów gdzie kobiety będą leżały 20 minut i transfery będą nieudane a zrobi 5 gdzie wyślę je na spacer i te będą udane.
Jeżeli lepiej komuś na głowę i chce poleżeć to można, ja twierdzę że jak ma się udać to się uda☺️

W sumie tak prosto myśląc nie brzmi to głupio.
Oczywiście in vitro jest procedurą medyczną więc ciut inaczej się to odbywa, ale kiedy mówimy o zagnieżdżeniu przy naturalnym poczęciu to przecież to dzieje się sporo dni po stosunku, wątpię aby zawsze w nocy ;) większość kobiet w tym czasie nie leży i nie odpoczywa

Dziewczyny bo w ten sam dzień co transfer mam fryzjera na malowanie włosów i tak się zastanawiam 🤔 Mogę go przełożyć na po lub przed transferem, ale się naczytałam że niektóre dziewczyny w ogóle odstawiają chemię, zmieniają płyny, kosmetyki itp. Myślicie że lepiej zrezygnować z farbowania w ogóle w tygodniu transferowym ? 🤔

Dziewczyny bo w ten sam dzień co transfer mam fryzjera na malowanie włosów i tak się zastanawiam 🤔 Mogę go przełożyć na po lub przed transferem, ale się naczytałam że niektóre dziewczyny w ogóle odstawiają chemię, zmieniają płyny, kosmetyki itp. Myślicie że lepiej zrezygnować z farbowania w ogóle w tygodniu transferowym ? 🤔
Ja bym zrezygnowała. Moja klinika dała mi taką kartkę i zalecają by w dniu transferu nawet nie używać perfum itp

reklama
Do góry