Spoko no problemChyba powinnam odpocząć sorki za wprowadzenie w błąd
reklama
My badamy pomimo braku przeciwwskazań, koszty ogromne... w obu procedurach. tak dla samych siebie żeby mieć głowę spokojna że cześć chorób można wykluczyć....Dziewczyny, mam pytanie - lekarz prosił o zastanowienie się, czy będziemy chcieli badać zarodki. Lekarz nie widzi konieczności, kariotypy mamy oboje prawidłowe, nie mam historii poronień. Biję się z myślami, bo jednak są to spore koszty. Co Was skłoniło do badania lub niebadania zarodków?
Z obu procedur po 1 zarodku. Z pierwszej mamy dziecko. W drugiej zarodek okazał się mieć wadę genetyczną, trisomie 13pary i zostaliśmy z niczym. I tu plus taki że nie martwię się czemu transfer się nie udał/ poroniłam/ a nie daj losie urodziłam chore dziecko
Aileen31
Fanka BB :)
Właśnie miałam się do Was odzywać Dzisiaj miałam monitoring Wszystko elegancko, w środę w przyszłym tygodniu transfer z AH i Embryoglue Jutro Ovitrelle, potem jeszcze zivafert, cyclogest, od soboty plastry systen, no i w sobotę wlew z accofilu i potem accofil przed transferem@Aileen31 jak u Ciebie? Kiedy wizyta?
@Gwiazda24
Zaciekawiona BB
Moj progesteron wynosił 51.66ng/mlDziewczyny, ile czasu, przy udanych transferach, lezalyscie po podaniu zarodka? Czy miałyście L4 na dzień/dni po? Czy od razu chodziłyście? Albo wsiadalyscie do auta na 3h? I jaki miałyście progesteron w dniu transferu?
Pierwsze 🥰
Jaki jest koszt badania zarodków?My badamy pomimo braku przeciwwskazań, koszty ogromne... w obu procedurach. tak dla samych siebie żeby mieć głowę spokojna że cześć chorób można wykluczyć....
Z obu procedur po 1 zarodku. Z pierwszej mamy dziecko. W drugiej zarodek okazał się mieć wadę genetyczną, trisomie 13pary i zostaliśmy z niczym. I tu plus taki że nie martwię się czemu transfer się nie udał/ poroniłam/ a nie daj losie urodziłam chore dziecko
spoko23
Podobno 4500 za pierwszy i 2000 za kolejne, tak dzisiaj się dowiedziałamJaki jest koszt badania zarodków?
olka11135
Lekarz powiedział że nie widzi w tym związku.
Może zrobić 5 transferów gdzie kobiety będą leżały 20 minut i transfery będą nieudane a zrobi 5 gdzie wyślę je na spacer i te będą udane.
Jeżeli lepiej komuś na głowę i chce poleżeć to można, ja twierdzę że jak ma się udać to się uda
W sumie tak prosto myśląc nie brzmi to głupio.
Oczywiście in vitro jest procedurą medyczną więc ciut inaczej się to odbywa, ale kiedy mówimy o zagnieżdżeniu przy naturalnym poczęciu to przecież to dzieje się sporo dni po stosunku, wątpię aby zawsze w nocy większość kobiet w tym czasie nie leży i nie odpoczywa
Aileen31
Dziewczyny bo w ten sam dzień co transfer mam fryzjera na malowanie włosów i tak się zastanawiam Mogę go przełożyć na po lub przed transferem, ale się naczytałam że niektóre dziewczyny w ogóle odstawiają chemię, zmieniają płyny, kosmetyki itp. Myślicie że lepiej zrezygnować z farbowania w ogóle w tygodniu transferowym ?
Ja bym zrezygnowała. Moja klinika dała mi taką kartkę i zalecają by w dniu transferu nawet nie używać perfum itpDziewczyny bo w ten sam dzień co transfer mam fryzjera na malowanie włosów i tak się zastanawiam Mogę go przełożyć na po lub przed transferem, ale się naczytałam że niektóre dziewczyny w ogóle odstawiają chemię, zmieniają płyny, kosmetyki itp. Myślicie że lepiej zrezygnować z farbowania w ogóle w tygodniu transferowym ?
reklama
W invicta 3tys za pobranie materiału z zarodków (nie zależnie od ilości)Jaki jest koszt badania zarodków?
Badanie, pierwszy 3tys, każdy kolejny 1450zl