reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Czy która z was ma niskie amh? Jeżeli tak ile komórek przy punkcji mialyscie pobranych?
U mnie AMH jest niskie ale też cały czas się zmienia w czerwcu miałam 0,6pozniej następny miesiąc 1,3 i teraz 1,6 ale kwalifikowana jestem zarówno w obecnej jak i poprzedniej klinice jako osoba z niskim amh. U mnie 3 komórki pobrano choć w USG było 6-7. Wszystko zależy ile u ciebie w USG lekarz widzi pęcherzyków antralnych i jak przebiegnie ich stymulacja - czy pęcherzyki będą równo rosły. Po samej wartości amh moim zdaniem trudno wywnioskować.

Ostatnia edycja:
U mnie AMH jest niskie ale też cały czas się zmienia w czerwcu miałam 0,6pozniej następny miesiąc 1,3 i teraz 1,6 ale kwalifikowana jestem zarówno w obecnej jak i poprzedniej klinice jako osoba z niskim amh. U mnie 3 komórki pobrano choć w USG było 6-7. Wszystko zależy ile u ciebie w USG lekarz widzi pęcherzyków antralnych i jak przebiegnie ich stymulacja - czy pęcherzyki będą równo rosły. Po samej wartości amh moim zdaniem trudno wywnioskować.
A z tych trzech komórek zarodki powstały?

reklama
A z tych trzech komórek zarodki powstały?
Jedna się nie nadawała do zapłodnienia a pozostałe 2 przestały się rozwijać w 5 dobie. Ale mówię nie masz co na to patrzeć bo najważniejsze ile masz pęcherzyków antralnych. Na tym możesz oprzeć ile maksymalnie uzyskasz przy dobrej odpowiedzi na leki. Uważam że w moim przypadku można było uzyskać więcej.
Oceniał ci lekarz ilość pęcherzyków antralnych ? To dość ważna informacja przy niskim amh sprawdzana na początku cyklu.

Do góry