reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Sprawa jest prosta: kwalifikacja = wszystko za darmo. Wiec jeżeli były mrożone zarodki, następnie zostaliście zakwalifikowani to jesteście już w programie i za nic nie płacicie. Interpretacja programu nie jest trudna, tylko kliniki kombinują.

reklama
Sprawa jest prosta: kwalifikacja = wszystko za darmo. Wiec jeżeli były mrożone zarodki, następnie zostaliście zakwalifikowani to jesteście już w programie i za nic nie płacicie. Interpretacja programu nie jest trudna, tylko kliniki kombinują.
A myślisz że odzyskamy kasę?😃

ej weźcie powiedzcie jak u Was wyglądało podczas stymulacji: bo ja wczoraj miałam 17-20mm pęcherze, jeszcze wczoraj wieczorem brałam normalnie menopur i rekovelle, a dziś o 21:15 mam wziąć Ovi. i już się boję, że one popękają przed punckją 😂

Może, teoretycznie wskaźnik ciąż pozamacicznych po in vitro jest wyższa niż przy ciążach naturalnych. Ale nadal nie jest to duży odsetek.

Ale ryzyko zagnieżdżenia w bliźnie jest za to niższe, bo zarodek jest podawany daleko od blizny zawsze i nawet jak się przemieszcza to rzadko tak bardzo i to w kierunku blizny.
No właśnie ja pierwszy udany transfer miałam zarodek podany na tylną ścianę, a przemieścił się na przednią, dlatego się trochę obawiam.

Pytanie do dziewczyn które miały transferowane zarodki uzyskane przed refundacją:

Płaciłyście teraz za wizytę kwalifikującą ?
Za badania itd ?

Moja klinika twierdzi że dopiero wizyty monitorujące są refundowane i transfer …

Jeśli byśmy podchodzili od nowa do całej procedury to mama wszystko za darmo …

Gdzie tu sprawiedliwość …
My za nic nie płaciliśmy, a też korzystaliśmy z mrozaczka którego mieliśmy z procedury przed programem.

ej weźcie powiedzcie jak u Was wyglądało podczas stymulacji: bo ja wczoraj miałam 17-20mm pęcherze, jeszcze wczoraj wieczorem brałam normalnie menopur i rekovelle, a dziś o 21:15 mam wziąć Ovi. i już się boję, że one popękają przed punckją 😂
Punkcje masz 9:15?
Lekarze wiedzą co robią nie bój się

reklama
A myślisz że odzyskamy kasę?😃
tego nie wiem, chyba nikt nie wie, sam fakt tego, ze grają nie fair już świadczy o ich braku etyczności w kontekście kasy. Natomiast na pewno Wam życzę, aby się nie powtarzały tego typu sytuacje oraz abyście nie musieli już się tym stresować, bo macie inne rzeczy na głowie. A czy jest opcja po prostu wyjść bez płacenia i powiedzieć, ze zapłacicie jak otrzymacie od nich potwierdzenie z mz, ze trzeba🫣😜? Zapytać o to czy mają jakies oświadczenie ministerstwa w tej sprawie? Ja bym chyba tak zrobiła 🤪
zapytałam o to na wizycie i lekarz mi powiedział, ze jest to ultra mało prawdopodobne (ja miałam pecherzyki 25 mm w dniu podania ovi), tylko ze mam nie biegać ani nie nosić nic oraz mąż ma sobie samodzielnie poradzić ze spustem spermy 🤪

Do góry