reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Sprawa jest prosta: kwalifikacja = wszystko za darmo. Wiec jeżeli były mrożone zarodki, następnie zostaliście zakwalifikowani to jesteście już w programie i za nic nie płacicie. Interpretacja programu nie jest trudna, tylko kliniki kombinują.

reklama
Sprawa jest prosta: kwalifikacja = wszystko za darmo. Wiec jeżeli były mrożone zarodki, następnie zostaliście zakwalifikowani to jesteście już w programie i za nic nie płacicie. Interpretacja programu nie jest trudna, tylko kliniki kombinują.
A myślisz że odzyskamy kasę?😃

ej weźcie powiedzcie jak u Was wyglądało podczas stymulacji: bo ja wczoraj miałam 17-20mm pęcherze, jeszcze wczoraj wieczorem brałam normalnie menopur i rekovelle, a dziś o 21:15 mam wziąć Ovi. i już się boję, że one popękają przed punckją 😂

Może, teoretycznie wskaźnik ciąż pozamacicznych po in vitro jest wyższa niż przy ciążach naturalnych. Ale nadal nie jest to duży odsetek.

Ale ryzyko zagnieżdżenia w bliźnie jest za to niższe, bo zarodek jest podawany daleko od blizny zawsze i nawet jak się przemieszcza to rzadko tak bardzo i to w kierunku blizny.
No właśnie ja pierwszy udany transfer miałam zarodek podany na tylną ścianę, a przemieścił się na przednią, dlatego się trochę obawiam.

Pytanie do dziewczyn które miały transferowane zarodki uzyskane przed refundacją:

Płaciłyście teraz za wizytę kwalifikującą ?
Za badania itd ?

Moja klinika twierdzi że dopiero wizyty monitorujące są refundowane i transfer …

Jeśli byśmy podchodzili od nowa do całej procedury to mama wszystko za darmo …

Gdzie tu sprawiedliwość …
My za nic nie płaciliśmy, a też korzystaliśmy z mrozaczka którego mieliśmy z procedury przed programem.

ej weźcie powiedzcie jak u Was wyglądało podczas stymulacji: bo ja wczoraj miałam 17-20mm pęcherze, jeszcze wczoraj wieczorem brałam normalnie menopur i rekovelle, a dziś o 21:15 mam wziąć Ovi. i już się boję, że one popękają przed punckją 😂
Punkcje masz 9:15?
Lekarze wiedzą co robią nie bój się

reklama
A myślisz że odzyskamy kasę?😃
tego nie wiem, chyba nikt nie wie, sam fakt tego, ze grają nie fair już świadczy o ich braku etyczności w kontekście kasy. Natomiast na pewno Wam życzę, aby się nie powtarzały tego typu sytuacje oraz abyście nie musieli już się tym stresować, bo macie inne rzeczy na głowie. A czy jest opcja po prostu wyjść bez płacenia i powiedzieć, ze zapłacicie jak otrzymacie od nich potwierdzenie z mz, ze trzeba🫣😜? Zapytać o to czy mają jakies oświadczenie ministerstwa w tej sprawie? Ja bym chyba tak zrobiła 🤪
zapytałam o to na wizycie i lekarz mi powiedział, ze jest to ultra mało prawdopodobne (ja miałam pecherzyki 25 mm w dniu podania ovi), tylko ze mam nie biegać ani nie nosić nic oraz mąż ma sobie samodzielnie poradzić ze spustem spermy 🤪

Do góry