reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@hachette
Mamy zarodki z czerwca 2023. W czerwcu tego roku poszliśmy na wizytę „kwalifikacyjna”, z racji że mamy zarodki odrazu kwalifikacja nawet nie z lekarzem tylko podpisanie dokumentów o przystąpieniu do programu z paniami w recepcji/z opiekunką. Pobrano mi tego dnia wymazy+krew na hiv, różyczka itp bezpłatnie. Umówiona wizyta na 5 lipca-ta przed transferem. Po kilku dniach telefon że ta wizyta 5 lipca jednak będzie płata bo MZ coś zmieniło i należy mi się sam transfer i miałam szczęście bo od 1 lipca się płaci za wymazy, hiv, różyczkę itp.

wizyta i krew 5lipca płatna (425zl) Transfer 10lipca z AH i embryoglue.(750 zł+550zl).
Z racji że podchodziłam w tym czasie co @Deess. ktora też ma zarodki sprzed refundacji, jest w tej klinice co ja tylko w innym mieście ale za nic nie płaciła na cyklu naturalnym to byłam mega zdziwiona i zaczęłam pytać tu dziewczyn na forum. Kilka jest i nie płaci za te wizyty.
po kontakcie z lekarzem, uzgodniliśmy że przyjdę koniec sierpnia/początek września na wizytę do kolejnego transferu. No i ta sama sytuacja płatna (435zl-podwyższyli wizyty o 10zl😂). Bylam po owulacji więc czekam na kolejny cykl. w tym czasie napisałam do Ministerstwa Zdrowia i dokładnie opisałam wszystko tak jak tu wam. Kiedy co i jak i ile.
Dostalam odpowiedz ktora wam załączę. No albo jestem głupia albo nie wiem ale dla mnie jasno wynika ze przyznali ze nie powinnam płacić za badania, wizyty i embryoglue.
Wysłałam to pismo jako reklamacje do kliniki, po czym dostałam maila, że zwrócą mi 550 zł za embryoglue ale za wizyty i badania nie bo mi się nie należą ☺️ oczywiście napisałam do ministerstwa że proszę o natychmiastową interwencję i wyjaśnienie dlaczego klinika nie uznaje tego i załączyłam maila z kliniki że nie chcą mi zwrócić 😀mam nadzieję że zwrócą, teraz chce podejść na naturalnym a tych wizyt nie jest jedna a 3-4 😳
IMG_0621.jpeg
IMG_0620.jpeg

Zgłaszam się😊 3 zarodki z poprzedniej procedury przed refundacją.
1. Wizyta kwalifikacyjna była za darmo, jak każda kolejna. Za badania rowniez nie płaciliśmy. Tramsfer w ramach refundacji.

Płaciłam tylko za leki przed i po transferze oraz atosiban.

Serio oszaleć można od tych sprzecznych informacji …
Raz w klinice mówią za darmo . Za chwilę każą za coś płacić … 😵‍💫

Zamiast przyjąć jedne i te same zasady wszędzie to każda klinika działa wg własnego widzi mi się 🙄

Szkoda że nikt tego nie weryfikuje ….

Serio oszaleć można od tych sprzecznych informacji …
Raz w klinice mówią za darmo . Za chwilę każą za coś płacić … 😵‍💫

Zamiast przyjąć jedne i te same zasady wszędzie to każda klinika działa wg własnego widzi mi się 🙄

Szkoda że nikt tego nie weryfikuje ….
Spokojnie, ministerstwo musi zareagować. Napisz kochana maila do MZ i zanies odpowiedź do kliniki.

Spokojnie, ministerstwo musi zareagować. Napisz kochana maila do MZ i zanies odpowiedź do kliniki.

Wizyta w klinice na dniach .
Jak wezmą hajs będzie interwencja …

Jeszcze mnie podkurwil głupi tekst Pani z recepcji …

"No gdyby Pani podchodziła do całej procedury od nowa to wtedy by Pani za nic nie płaciła …”

Serio ?! A to są jakieś podziały ? Lepsi ? Gorsi ? Mądrzejsi ? Zamożniejsi ?!

Wizyta w klinice na dniach .
Jak wezmą hajs będzie interwencja …

Jeszcze mnie podkurwil głupi tekst Pani z recepcji …

"No gdyby Pani podchodziła do całej procedury od nowa to wtedy by Pani za nic nie płaciła …”

Serio ?! A to są jakieś podziały ? Lepsi ? Gorsi ? Mądrzejsi ? Zamożniejsi ?!
Ja zbieram paragony pozatym maja w systemie ze była wizyta i pobrali opłatę.
Mowilam ze bez sensu co za różnica czy podejdę od początku skoro mam zarodki że to więcej kasy idzie od MZ a ona: no racja. U mnie akurat mówią te panie że mam walczyć, one muszą pobrać opłatę bo takie mają wytyczne ale rozmawiałam 5 min z kierowniczka, kazała napisać reklamację po czym to ona mi na nią odpisała 🤣

@hachette
Mamy zarodki z czerwca 2023. W czerwcu tego roku poszliśmy na wizytę „kwalifikacyjna”, z racji że mamy zarodki odrazu kwalifikacja nawet nie z lekarzem tylko podpisanie dokumentów o przystąpieniu do programu z paniami w recepcji/z opiekunką. Pobrano mi tego dnia wymazy+krew na hiv, różyczka itp bezpłatnie. Umówiona wizyta na 5 lipca-ta przed transferem. Po kilku dniach telefon że ta wizyta 5 lipca jednak będzie płata bo MZ coś zmieniło i należy mi się sam transfer i miałam szczęście bo od 1 lipca się płaci za wymazy, hiv, różyczkę itp.

wizyta i krew 5lipca płatna (425zl) Transfer 10lipca z AH i embryoglue.(750 zł+550zl).
Z racji że podchodziłam w tym czasie co @Deess. ktora też ma zarodki sprzed refundacji, jest w tej klinice co ja tylko w innym mieście ale za nic nie płaciła na cyklu naturalnym to byłam mega zdziwiona i zaczęłam pytać tu dziewczyn na forum. Kilka jest i nie płaci za te wizyty.
po kontakcie z lekarzem, uzgodniliśmy że przyjdę koniec sierpnia/początek września na wizytę do kolejnego transferu. No i ta sama sytuacja płatna (435zl-podwyższyli wizyty o 10zl😂). Bylam po owulacji więc czekam na kolejny cykl. w tym czasie napisałam do Ministerstwa Zdrowia i dokładnie opisałam wszystko tak jak tu wam. Kiedy co i jak i ile.
Dostalam odpowiedz ktora wam załączę. No albo jestem głupia albo nie wiem ale dla mnie jasno wynika ze przyznali ze nie powinnam płacić za badania, wizyty i embryoglue.
Wysłałam to pismo jako reklamacje do kliniki, po czym dostałam maila, że zwrócą mi 550 zł za embryoglue ale za wizyty i badania nie bo mi się nie należą ☺️ oczywiście napisałam do ministerstwa że proszę o natychmiastową interwencję i wyjaśnienie dlaczego klinika nie uznaje tego i załączyłam maila z kliniki że nie chcą mi zwrócić 😀mam nadzieję że zwrócą, teraz chce podejść na naturalnym a tych wizyt nie jest jedna a 3-4 😳Zobacz załącznik 1661138Zobacz załącznik 1661139
Ile wizyta ? 🙀🙀🙀🙀

reklama
@hachette

Wysłałam to pismo jako reklamacje do kliniki, po czym dostałam maila, że zwrócą mi 550 zł za embryoglue ale za wizyty i badania nie bo mi się nie należą ☺️ oczywiście napisałam do ministerstwa że proszę o natychmiastową interwencję i wyjaśnienie dlaczego klinika nie uznaje tego i załączyłam maila z kliniki że nie chcą mi zwrócić 😀mam nadzieję że zwrócą, teraz chce podejść na naturalnym a tych wizyt nie jest jedna a 3-4 😳Zobacz załącznik 1661138Zobacz załącznik 1661139
ja do tej pory nie rozumiem dlaczego pobierali opłatę za wizyty skoro jeśli zakwalifikowano was do programu to przysługują one za darmo 🤦‍♀️🫣 ja bym walczyła o zwrot bo to nie małe koszta a się należy !

Do góry