reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

nie, nie rozmawiałam. Tak jak pisałam (i stad tez mój komentarz, ze w programie tylko 6 można) serio myślałam, ze to jakies ultra wyjątkowe sytuacje, w których można więcej zapłodnić. Pogadam, jeżeli dojdzie do kolejnej stymulacji. Ale mam nadzieje, ze nie dojdzie 😜 jakichś gigantycznych nadziei z dzisiejszym transferem nie łącze, ale wierzę, ze z tych pięciu zarodków piątkowych przezyje więcej niż jeden.
Już przestań z tym negatywnym nastawieniem 😅 leć na transfer i narazie nie rozmyślaj za dużo, bo nie ma po co. Bardzo możliwe, że bąbel się zadomowi i te wszystkie dylematy, które masz teraz w ogóle nie będą miały znaczenia.

reklama
już tydzień na stymulacji jestem, moje obserwacje:
- jestem strasznie zmęczona wieczorami (możliwe, że to od leków?)
- mam strasznie suchą skórę
- mój organizm myśli, że mam jakieś zajebiste płodne, bo produkuje tyle śluzu, że jak się wysikam to muszę się wycierać na 3 razy 😂 i jakbym nie zastrzymała ręki to pewnie gdzieś w połowie pleców by mi się zatrzymała 😂

U mnie też zapładnialiśmy więcej niż 6- 10 jajek ze względu na słabe nasienie męża.

A i ostatnio była mowa że już embryoglue nie jest refundowane. Napisałam „reklamacje”na moją klinikę że za wszystko muszę płacić i odpisali mi że embryoglue jest refundowane. Pismo z wczoraj 😃

U mnie też zapładnialiśmy więcej niż 6- 10 jajek ze względu na słabe nasienie męża.

A i ostatnio była mowa że już embryoglue nie jest refundowane. Napisałam „reklamacje”na moją klinikę że za wszystko muszę płacić i odpisali mi że embryoglue jest refundowane. Pismo z wczoraj 😃
ale nie użyli tego u Ciebie czy skasowali Cię za to?

reklama
ale nie użyli tego u Ciebie czy skasowali Cię za to?
Skasowali, dostałam odpowiedź że nie powinni.
Boże ile nerwów. MZ odpisali mi że skoro mam zarodki mrożone przed wejściem w życie refundacji to są w programie i nie powinnam za to płacić a klinika dzwoni że mi oddadzą tylko za embryoglue bo wizyty są płatne. Nic nie rozumiem.
Ja już nie wiem jak z nimi walczyć i jak odzyskać kasę 🙂↔️
IMG_0619.jpeg

Do góry