reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Skasowali, dostałam odpowiedź że nie powinni.
Boże ile nerwów. MZ odpisali mi że skoro mam zarodki mrożone przed wejściem w życie refundacji to są w programie i nie powinnam za to płacić a klinika dzwoni że mi oddadzą tylko za embryoglue bo wizyty są płatne. Nic nie rozumiem.
Ja już nie wiem jak z nimi walczyć i jak odzyskać kasę 🙂↔️
Zobacz załącznik 1660237
Poproś ich (klinikę) na odp np na mailu i prześlij to do MZ. Taka duża klinika a takie klocki odwala..

Skasowali, dostałam odpowiedź że nie powinni.
Boże ile nerwów. MZ odpisali mi że skoro mam zarodki mrożone przed wejściem w życie refundacji to są w programie i nie powinnam za to płacić a klinika dzwoni że mi oddadzą tylko za embryoglue bo wizyty są płatne. Nic nie rozumiem.
Ja już nie wiem jak z nimi walczyć i jak odzyskać kasę 🙂↔️
Zobacz załącznik 1660237
Poproś ministerstwo o interwencję :)

Poproś ministerstwo o interwencję :)
IMG_0620.jpeg

Odpisali że interweniują ale klinika dziś dzwoniła ze oni mają inne informacje. Napisali też na maila że mi się nie należy także biorę na poczcie „prześlij dalej” i niech MZ działa.

@Lea2022 jak u was sytuacja? Testowałaś już?
Hej, tak. U nas beta pozytywna i przyrasta, ale bez szału (tzn przyrosty po 90-100%, z przedwczoraj na dziś 135%), także niby przyrosty w normie, ale jak na ten moment poziom niski. No i takie zawieszenie trwa od 1,5 tygodnia oraz jest emocjonalnie mocno obciążające. Zobaczymy co dalej.

Hej, tak. U nas beta pozytywna i przyrasta, ale bez szału (tzn przyrosty po 90-100%, z przedwczoraj na dziś 135%), także niby przyrosty w normie, ale jak na ten moment poziom niski. No i takie zawieszenie trwa od 1,5 tygodnia oraz jest emocjonalnie mocno obciążające. Zobaczymy co dalej.
jeżeli mogę zapytać miałam betę w piątek 19,3 lekarz powiedział, że wynik bardzo dobry i powtórka badania dziś we wtorek, bo w niedzielę nie miałabym gdzie zbadać. Jak wyglądał u Ciebie przyrost? Zastanawiam się ile powinna dziś wynieść.

reklama
Do góry