reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

jeżeli mogę zapytać miałam betę w piątek 19,3 lekarz powiedział, że wynik bardzo dobry i powtórka badania dziś we wtorek, bo w niedzielę nie miałabym gdzie zbadać. Jak wyglądał u Ciebie przyrost? Zastanawiam się ile powinna dziś wynieść.
Jako, że te przyrosty są takie sobie to mam wyniki z każdego dnia... (transfer mrożony blastki 5AA)
7dpt 40,4
8dpt 57,3
9dpt 78
10dpt 117
11dpt 150
12dpt 204
13dpt 294
14dpt 447
15dpt 703 (dziś)

Od piątku mam dwukrotnie zwiększony progesteron i o połowę steryd, nie wiem na ile to miało/ma znaczenie.

reklama
Jako, że te przyrosty są takie sobie to mam wyniki z każdego dnia... (transfer mrożony blastki 5AA)
7dpt 40,4
8dpt 57,3
9dpt 78
10dpt 117
11dpt 150
12dpt 204
13dpt 294
14dpt 447
15dpt 703 (dziś)

Od piątku mam dwukrotnie zwiększony progesteron i o połowę steryd, nie wiem na ile to miało/ma znaczenie.
ja miałam pierwsze badanie 6dpt, a teraz wyszło mi dziś z kliniki zlecili. Progesteron miałam za niski dostałam podwojone dawki plus pod język, a estradiol 2350 miałam w piątek. Ja miałam zarodek 5 dniowy 4.1.1.

Nic nie trzeba :) ale jak chcesz to jest kilka rzeczy które możesz zrobić:
1) skarpetki z ananasem (albo coś innego) na transfer
2) frytki z solą z McDonalda po
3) do spania ciepłe skarpetki (ciepłe stopy to ciepła macica 🤣)
4) koktajl arbuzowo-buraczany
5) pylek brophyllum
6) zero perfum i perfumowanych kosmetyków w dniu transferu

Ja nospy nie biorę ale biorę magnez w dużych dawkach :) czy powyższe działa? Nie wiadomo (oprócz tego koktajlu - bo tutaj akurat były rzeczywiście badania ze ma pozytywny wpływ na zagnieżdżenie). Więc to jest bardziej dla głowy :)
masz przepis na ten koktajl z buraka? I czy po transferze tez ma sens czy tylko po?

masz przepis na ten koktajl z buraka? I czy po transferze tez ma sens czy tylko po?
Proszę, wklejam poniżej. Właśnie od dnia transferu przez kilka dni :)
🍍 Koktajl z buraka i arbuza 🍍
Badania odnośnie koktajlu z buraka, który ma na poprawić receptywnosc endometrium i wspomóc implantacje zarodka. Według zaleceń od dnia transferu, ale można zacząć wcześniej, nie zaszkodzi.

Przepis na koktajl:
200g arbuza, 80g świeżego buraka, 2-4g świeżego imbiru, troszkę wody, zblendować, na zdrówko!
Można dodać trochę lnu mielonego, łagodzi smak.

ja miałam pierwsze badanie 6dpt, a teraz wyszło mi dziś z kliniki zlecili. Progesteron miałam za niski dostałam podwojone dawki plus pod język, a estradiol 2350 miałam w piątek. Ja miałam zarodek 5 dniowy 4.1.1.
No lekarze zawsze mówią, że najważniejsze są przyrosty...
Ale ja nie rozumiem tak szczerze, bo niby normą jest przyrost 66-100% co 48h, a wszelkie dane ze średnimi pokazują przyrosty i po 150-300% co 48h, więc jakoś się to nie spina.

reklama
No lekarze zawsze mówią, że najważniejsze są przyrosty...
Ale ja nie rozumiem tak szczerze, bo niby normą jest przyrost 66-100% co 48h, a wszelkie dane ze średnimi pokazują przyrosty i po 150-300% co 48h, więc jakoś się to nie spina.
to się zgadza, ja już staram się aż tak nie czytać na necie, będzie co będzie żeby się nie denerwować, w piątek miałam zawał, bo progesteron niski bo się też naczytałam. I powiem Ci szczerze, że narazie mnie ta beta jedna pozytywna nie cieszy specjalnie, dziś to badanie też troszkę mnie uspokoi, ale przez te całe starania żyłam już w przekonaniu, że tak ma być i nigdy tego nie doświadczę.

Do góry